آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی، با تاکید بر این که رکود اقتصادی بسیار خطرناک است و بدتر از آن رکود تورمی است که تبعات بلندمدت و سنگینی را بر کشور تحمیل میکند، گفت: «معنای لایحه بودجهای که تصویب شده این است که سال آینده با کسری بودجه زیادی مواجه خواهیم بود و عملاً بخش بزرگی از اعتبارات عمرانی کشور کاهش خواهد یافت. با این وصف باید گفت که بودجه سال 1388 متاسفانه کشور را به سمت رکود پیش میبرد و دولت باید مجدانه تلاش کند که وارد دوران سخت رکود اقتصادی نشویم».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی طی سخنانی در جمع دانشجویان و دانشگاهیان، نخبگان و فعالان سیاسی زاهدان با یادآوری حساسیت فوقالعاده انتخابات ریاستجمهوری سال آینده و شرایط خاص کشور به دلیل، مشکلات داخلی «بحران اقتصادی جهانی» و «مسایل منطقهای» گفت: «تمام انتخاباتهایی که طی سه دهه گذشته برگزار شده از حساسیت خاص و فوقالعاده برخوردار بوده است. با این حال، انتخابات سال آینده به دلیل مجموع شرایط داخلی، خارجی و منطقهای از حساسیتی منحصر به فرد برخوردار است تا آن جا که میتوان گفت جامعه ایران هماکنون در مقابل یک دوراهی سرنوشتساز قرار گرفته و نخبگان، دانشگاهیان و عموم مردم باید با حس مسئولیتپذیری و انتخاب آگاهانه، وظیفه تاریخی خود را در قبال کشور و آیندگان ایفا کنند».
روحانی در این برنامه که بخش اعظم آن به پاسخگویی به پرسشهای حاضران اختصاص یافت در پاسخ به سئوال یکی از اساتید حاضر درباره فعالیت سیاسی در دانشگاهها یادآور شد: «در دوران نهضت اسلامی بیتردید دانشگاههای کشور یک مرجع سیاسی و اثرگذار بودند و اکنون نیز برای تضمین سلامت نظام و حفظ نشاط سیاسی در کشور، دانشگاهها باید نقش مرجعیت سیاسی خود را حفظ کنند. با آن که امام (ره) و مقام معظم رهبری همواره تاکید کردهاند که دانشگاه باید سیاسی باشد، طی سالهای اخیر از شور و نشاط سیاسی در دانشگاهها کاسته شده و متاسفانه در مواردی نیز، فعالیتهای سیاسی بسیار پرهزینه شده است».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک تصریح کرد: «همه باید از این که دانشجویان و دانشگاهیان نقطه نظرات مختلف را بشنوند، استقبال کنند. برخی اقدامات کودکانه و سطح پائین نظیر جلوگیری از سخنرانی نامزدهای انتخاباتی در دانشگاهها در شان نظام نیست و در مواردی حتی باعث وهن جایگاه جمهوری اسلامی میشود. نباید فراموش کنیم که در این ایام نگاه تمام دنیا به جمهوری اسلامی ایران خیره شده است و ما وظیفه داریم پرچمی که بر دوش ما و بر دوش نظام اسلامی است را به مقصد برسانیم».
وی افزود: «مسئولان سیاسی باید عرصهای را فراهم کنند که سود فعالیتهای سیاسی در آن برای همگان آشکار باشد. اگر روزی دانشجویان، نخبگان و مردم احساس کنند که حضور یا عدم حضور آنها در انتخابات تفاوت چندانی ندارد یا اگر روزی احساس کنند که فعالیتهای انتخاباتی هزینه سنگینی را بر آنها تحمیل خواهد کرد، طبیعی است که با کاهش مشارکت و بیتفاوتی مواجه خواهیم شد».
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: «اگر انتخابات پررونق میخواهیم باید «سود» و «عدم پرداخت هزینه» را برای مردم تضمین کنیم و نباید کسی نگران باشد که در صورت فعالیت سیاسی به نفع یکی از نامزدها و پیروزی نامزد رقیب، در تمام چهار سال بعدی یک گرز آتشین بالای سر او قرار میگیرد. هیچ جای دنیا رسم نیست که پس از پیروزی یک نفر، تسویه حسابهای گسترده آغاز شود و طرفداران رقیب هزینههای زیادی را بپردازند».
روحانی در پاسخ به سئوالی درباره استفاده ابزاری برخی جریانهای سیاسی از جنبش دانشجویی نیز تاکید کرد: «استقلال یکی از ویژگیهای اصلی جنبش دانشجویی است و دانشجویان باید بسیار مراقب باشند که ابزار هیچ حزب و گروهی نشوند. متاسفانه بعضی از تشکیلات دانشجویی از بیرون دانشگاهها دستور میگیرند که البته این مشکل قبلاً هم وجود داشته است».
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران افزود: «این روزها شرایط به گونهای شده است که دانشجویان در برخی موارد بابت فعالیتهای سیاسی خود نیز هزینه سنگینی را پرداخت میکنند. استفاده ابزاری از جنبش دانشجویی در راستای منافع احزاب و جناحها و پرهزینه کردن فعالیتهای دانشجویی دو خطر جدی علیه استقلال دانشگاهها و منافع بلندمدت نظام و کشور است که باید برای رفع آنها فکری شود».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از اظهارات خود در پاسخ به اظهارات یکی از فعالان سیاسی استان درباره مشارکت عمومی در انتخابات یادآور شد: «طی سه دهه گذشته همواره دشمنان خارجی و مخالفان نظام تلاش کردهاند که میزان حضور مردم در پای صندوقهای رای کاهش پیدا کند و از این طریق مدعی شوند جمهوری اسلامی از مشروعیت مردمی لازم برخوردار نیست».
وی یادآور شد: «متاسفانه اخیراً این شایعه به گوش میرسد که ظاهراً برخی از جریانات داخلی نیز به دنبال کاهش حضور مردم در صحنه هستند و پیروزی خود در انتخابات را منوط به خانهنشینی اکثریت مردم و نخبگان میدانند. این جریان با استفاده از روشهای مختلف از جمله شایعهپراکنی میکوشد مردم را نسبت به حضور در پای صندوقهای رای دلسرد کند و این گونه القا نماید که آرای مردم تاثیری در انتخاب رئیسجمهور آینده نخواهد داشت».
روحانی با اشاره به برخی حرکتهای مشکوک و نامرئی با هدف القای این شایعه که رئیسجمهور بعدی از هماکنون انتخاب شده است، تصریح کرد: «نمیدانم که آیا منافع ملی و مصالح نظام و کشور برای این افراد اهمیت دارد یا نه؟ اما تاکید میکنم که تمام این شایعات هدفمند بیاساس است و حضور گسترده و باانگیزه مردم در انتخابات میتواند تمام برنامههای احتمالی این جریان را خنثی کند».
عضو مجلس خبرگان همچنین در پاسخ به سئوالی پیرامون احتمال حمایت رهبری معظم انقلاب از یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «بیانات صریح و منش رهبری معظم انقلاب نشان میدهد که ایشان از هیچ نامزدی در انتخابات حمایت نمیکنند و هر کس که در انتخابات بتواند آرای لازم را به دست آورد از حمایت و پشتیبانی ایشان برخوردار خواهد بود. تنزل جایگاه رهبری به سطح رقابتهای جناحی و سیاسی و هزینه از ایشان در رقابتهای انتخاباتی اقدامی خلاف مصالح نظام و رهبری است».
وی در واکنش به اظهارات یکی از حضار درباره سلامت انتخابات ریاست جمهوری نیز تاکید کرد: «از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون همواره عدهای نسبت به سلامت انتخاباتها دغدغه داشتهاند. مجمع تشخیص مصلحت هماکنون در حال بررسی چند طرح و پیشنهاد در این زمینه است که البته به انتخابات ریاستجمهوری سال آینده نخواهد رسید. بخشی از این دغدغهها طبیعی است اما نکته اصلی آن است که نظارت و حضور گسترده مردم، نخبگان، دانشجویان و احزاب سیاسی میتواند ضریب اطمینان به سلامت انتخابات را به میزان قابل ملاحظهای افزایش یابد».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اظهارات یکی از حضار که نسبت به احتمال ردصلاحیتهای نامزدهای منتقد ابراز نگرانی میکرد یادآور شد: «به رغم دغدغههایی که در این زمینه وجود دارد؛ تاکنون در مقام عمل شاهد وقوع چنین مسایلی نبودهایم و حتی در انتخابات ریاستجمهوری سال 84 که دو نامزد توسط شورای محترم نگهبان ردصلاحیت شدند نیز نهایتاً با نظر رهبر معظم انقلاب مشکل حل شد. در این دوره نیز امیدواریم چنین دغدغههایی شکل واقعی به خود نگیرد و حتی نیازی به مداخله رهبری انقلاب هم نباشد».
روحانی در پاسخ به سئوال یکی از نخبگان استان درباره آرایش نهایی انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: «انتخابات این دوره یکی از پیچیدهترین انتخاباتها در سه دهه گذشته محسوب میشود و شاید بتوان گفت که طی سی سال گذشته، هیچ انتخاباتی به اندازه این انتخابات پیچیده نبوده است. برخی معتقدند که با ادامه روند فعلی شاهد یک انتخابات دوقطبی و حساس خواهیم بود اما به نظر من هنوز فضا نامشخص است و باید تا چند هفته دیگر صبر کرد تا اوضاع شفافتر شود».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوال یکی از حاضران درباره تغییرات گسترده مدیریتی پس از هر انتخابات و آن چه که «عزل و نصبهای اتوبوسی» خوانده میشود نیز تصریح کرد: «مدیران سرمایه ملی هستند که با هزینه سنگین از جیب ملت و با خرج مردم، کارآزموده شدهاند. این که یک نفر پس از پیروزی در انتخابات، مشاورین، معاونین، وزرا و حتی تعداد محدودی از معاونین وزرا را تغییر دهد امری طبیعی و قابل قبول است. اما این مساله که روند عزل و نصبها تا آخرین لایههای مدیریتی و حتی تا سطح کارشناس ادامه پیدا کند مطمئناً به نفع ثبات مدیریتی در کشور نیست و خسارات سنگینی را بر کشور تحمیل میکند. مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی طرحی است تا مساله عزل و نصبها پس از تغییرات انتخاباتی را قانونمند کند و مانع از عزل و نصبهای اتوبوسی بعد از هر انتخابات شود».
دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از این مراسم در پاسخ به سئوال یکی از حضار درباره روابط ایران و روسیه یادآور شد: «قدرتهای بزرگ در رابطه با سایر کشورها مسلماً منافع خود را در نظر میگیرند که این اصل در روابط ایران و روسیه نیز صدق میکند. روسیه در مجموع روابط بدی با ایران نداشته است هر چند که در برخی مقاطع میتوان عملکرد این کشور در قبال جمهوری اسلامی ایران را به شدت مورد انتقاد قرار داد».
وی ادامه داد: «روسها به هر حال گاهی با کارت ایران برای تامین منافع خود در مقابل آمریکا بازی کردهاند. در همین پرونده هستهای میبینید که روسیه نهایتاً به تمام قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران رای مثبت داده و حتی حاضر نشده است به یکی از این قطعنامهها رای ممتنع بدهد؛ هر چند که در برخی از قطعنامههای شورای امنیت تغییراتی را نیز به نفع ایران در متن قطعنامهها اعمال کرده است».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در بخش دیگری از اظهارات خود در پاسخ به سئوالی درباره لایحه بودجه سال 1388 و اصلاحاتی که توسط مجلس شورای اسلامی در آن اعمال شده است نیز گفت: «معنای لایحهای که هماکنون تصویب شده این است که سال آینده با کسری بودجه زیادی مواجه خواهیم بود و عملاً بخش بزرگی از اعتبارات عمرانی کشور کاهش خواهد یافت. با این وصف باید گفت که متاسفانه کشور در سال آینده به سمت رکود پیش میرود و دولت باید تلاش کند وارد دوران سخت رکود اقتصادی نشویم».
روحانی تاکید کرد: «البته هر یک از گزینههای «تورم» و «رکود اقتصادی» خطرناک هستند. اما من معتقدم که اگر ناچار باشیم بین رکود و تورم یکی را انتخاب کنیم، «تورم» گزینه کمخطرتری است. «تورم» را به هر حال میتوان مهار کرد اما «رکود اقتصادی» بسیار خطرناک است و بدتر از همه «رکود تورمی» است که تبعات بلندمدت و سنگینی را بر کشور تحمیل میکند. امیدواریم که چنین اتفاقاتی رخ ندهد اما ظواهر و شواهد نشان میدهد که کشور به سمت رکود اقتصادی حرکت میکند».
آيا [...]دارند نمي دانند كه فعاليت هاي انتخاباتي هنوز مجاز نيست و فقط پس از تاييد صلاحيت اين اقدام قابل انجام است؟