رئیس جمهور روسیه طی اظهاراتی تأکید کرد که تحریمهای غرب علیه این کشور اعتماد به دلار و یورو را به خطر انداخته و بسیاری از بازیگران جهانی را وادار به ارزیابی مجدد قابلیت اتکا به این ارزها کرده است.
به گزارش راشاتودی، ولادیمیر پوتین، پوتین در نشست عمومی مجمع اقتصاد شرق اظهار داشت که بسیاری از کشورها با مشاهده نحوه استفاده آمریکا و اتحادیه اروپا از ارزهای خود به عنوان سلاح سیاسی، به سمت ابزارهای پرداخت جایگزین حرکت کردند.
وی گفت: محدودیتها برای مثلاً تسویه حسابها به دلار... آنها به چه چیزی منجر میشوند؟ به این واقعیت که همه کشورها شروع به ایجاد ابزارهای خود و سیستمهای پرداخت جدید میکنند.
به گفته پوتین، این کشورها دچار تردید میشوند که آیا به حفظ ذخایر ارزی خود در آمریکا یا اتحادیه اروپا ادامه دهند یا خیر؛ آیا روی اوراق بهادار این کشورها سرمایه گذاری کنند یا خیر.
رئیس جمهور روسیه افزود: تحریمها باعث کاهش اعتبار کشورهای اعمال کننده و همچنین ارزهای آنها میشود.
بر اساس این گزارش، آمریکا و اتحادیه اروپا در واکنش به عملیات نظامی مسکو در اوکراین، محدودیتهای مالی گستردهای را علیه روسیه اعمال کردند.
این موارد شامل قطع ارتباط بانکهای روسیه با سیستم پیامرسانی بین بانکی سوئیفت، ممنوعیت پرداخت بدهی روسیه به دلار، بلوکه کردن داراییهای روسیه در خارج از این کشور و خروج ویزا و مسترکارت از این کشور بود. تحریمها عملاً روسیه را از توانایی انجام معاملات بین المللی به دلار و یورو محروم کرد.
این امر منجر به افزایش استفاده از ارزهای ملی در تجارت خارجی روسیه شد. تسویه حسابهای تجاری روبل بین روسیه و ترکیه در هفت ماهه اول سال جاری میلادی ۲۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته، در حالی که سهم ارزهای ملی در پرداختهای روسیه و چین اخیراً از ۸۰ درصد فراتر رفته است.