دکتر فلوریا انفرادی با بیان اینکه با فرارسیدن فصل پاییز و روزهای سرد، عفونت های تنفسی افزایش مییابد، افزود: بیماری آنفلوآنزا نیز از بیماری های تنفسی است، این بیماری یک عفونت کوتاه مدت تنفسی است اما میتواند بر کیفیت زندگی بیمار تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: این بیماری ویروسی و قابلیت ایجاد جهش ژنی را دارد که از طریق ارتباط نزدیک با فرد مبتلا، دست های آلوده منقل میشود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه عنوان کرد: قطرات آلوده به ویروس آنفلوآنزا تا سه ساعت در محیط و هشت ساعت در سطوح زنده می ماند، بنابراین شستن دست ها و استفاده از ماسک در پیشگیری از این بیماری موثر هستند.
وی با بیان اینکه این بیماری میتواند شدیدتر و خطرناکتر از کووید ۱۹باشد، گفت: طبق آمار سالیانه ۵۰۰ هزار نفر در دنیا در اثر این بیماری فوت میکنند.
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه افراد با سابقه بیماریهای زمینهای و افراد مسن، بیماران سرطانی و... میتوانند به فرم شدید بیماری مبتلا شوند، عنوان کرد: نکته مهم در این بیماری توجه به علائمی مانند شروع ناگهانی تب، بدن درد و درد شدید پاها است.
وی با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا اکنون در داروخانه های شهر وجود دارد، عنوان کرد: تزریق به موقع این واکسن در پیشگیری بسیار کمک کننده است و نقش موثری در جلوگیری از مرگ و میر و بستری افراد دارد.
دکتر انفرادی با اشاره به اینکه واکسن ایرانی آنفلوآنزا اکنون وارد بازار شده است،عنوان کرد: اما توصیه بر این است که افراد زیر ۱۸ سال از واکسن های خارجی استفاده کنند.
وی توصیههایی را برای پیشگیری از ابتلا به عفونت ها تنفسی مطرح و اعلام کرد: افرادی که بیماری های زمینهای دارند و در معرض خطر ابتلا به بیماری های عفونی دستگاه تنفس هستند، نکات بهداشتی را رعایت و حتما از ماسک استفاده کنند.
به گفته این مقام مسئول استراحت، خوردن مایعات، مصرف مسکن های ساده از دیگر توصیه هایی است که برای درمان این بیماری انجام می شود.
وی همچنین تاکید کرد: تزریق کورتون، نوروبیون و... توصیه نمیشود و چنانچه بیماری بیش از هفت روز به طول انجامید حتما به پزشک مراجعه شود.