مجله فارن افرز در گزارشی نوشته است: «ایالات متحده آمریکا از زمان جنگ روسیه-اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از ۴۳ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارسال کرده است و متحدان آمریکا همچنین قصد دارند جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین ارسال کنند که احتمالا سال آینده میلادی به این کشور خواهند رسید. علاوه بر این، از ماه دسامبر ۲۰۲۲، مستشاران غربی بیش از ۶۳ هزار سرباز اوکراینی را در ۱۷ تیپ رزمی جدید آموزش دادهاند. مربیان تاکتیکهای فردی، رزمایشها، تکنیکهای دسته جمعی، تجهیزات خاص و مهارتهای مربوط به رهبری را آموزش دادهاند. از نظر برخی سیاستگذاران، تصور اینکه غرب چه چیز دیگری برای ارائه دارد، دشوار است.
اما همچنان یک گام مهم دیگر وجود دارد که ایالات متحده میتواند برای کمک به اوکراین از آن بهره بگیرد. اگرچه آموزشهای غربی، بسیاری از سربازان اوکراینی را پوشش داده است اما اکثریت آنها را فرا نگرفتهاند؛ به این خاطر که آموزشهای غربی در خارج از اوکراین از برخی مکانها در سرتاسر اروپا مدیریت شده و همین فاصله دسترسی اوکراینیها را به این آموزشها محدود کرده است.»
این نشریه آمریکایی میگوید: «بنابراین واشنگتن باید محدودیتهای مربوط به تعداد حضور پرسنلهای آمریکایی در اوکراین را بردارد و مستشاران نظامی را در داخل این کشور مستقر کند. اعزام این مستشاران به اوکراین باعث میشود، سربازان بیشتر اوکراینی آموزشهای درجه یک را فرا بگیرند. همچنین این اقدام باعث میشود تا آمریکا، نیاز اوکراین را به درستی درک کند. استقرار مستشاران آمریکایی داخل خاک اوکراین به واشنگتن اجازه میدهد تا اصلاحات دفاعی ضروری را بهتر پشتیبانی کند و مسیر را برای عضویت اوکراین در ناتو و اتحادیه اروپا هموار میسازد. همچنین استقرار این مستشاران از چند جهت به کییف کمک خواهد کرد. سادهترین مسئله این است که این مستشاران درک متفاوتی از درگیری را به واشنگتن ارائه میدهند و باعث میشوند تا آمریکا اجازه انتخاب تاثیرگذارترین تسلیحات را برای اوکراین داشته باشد. این درک و بینش برای نیروهای مسلح آمریکا ارزشمند خواهد بود.
در این میان برخی مقامات از اعزام مستشاران آمریکایی به اوکراین واهمه دارند و بر این باورند که آمریکا با این اقدام میتواند تنشها را با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه تشدید کند. اما اعزام این مستشاران غیرجنگی به گونهای امکانپذیر است که نیروهای رزمی آمریکا را از جنگ دور نگه دارد. کمکهای گذشته غربی به "تغییر رفتار مسکو منجر نشده است" و اگر آمریکا مستشاران خود را در خاک اوکراین اما خارج از میدان نبرد قرار دهد، این تصمیم نیز رفتار مسکو را تغییر نخواهد داد.»
نشریه فارن افرز در پایان تاکید میکند: «مستشاران آمریکایی البته میتوانند تحت حملات قرار بگیرند. هیچ کسی در اوکراین امن نیست. کارشناسان همچنین میترسند و میگویند آیا واشنگتن باید دست به چنین کاری بزند یا خیر. اما اوکراین از واشنگتن نمیخواهد به جای او روسیه را شکست دهد؛ اوکراین بیشتر محتاج کمکهای امنیتی آمریکا است.»