بنا بر گزارشها، حسین امیرعبداللهیان، پس از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، به دنبال سفر به واشنگتن و بازدید از دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی بوده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این خبر به خبرنگاران گفت: «آنها این درخواست را مطرح کردند و وزارت امور خارجه آن را رد کرد. ما موظفیم به مقامات ایرانی و دیگر مقامات دولتهای خارجی اجازه دهیم برای حضور در نشستهای سازمان ملل به نیویورک سفر کنند. اما ما تعهدی نداریم که به آنها اجازه سفر به واشنگتن دی سی را بدهیم.»
این مقام آمریکایی همچنین در ادامه مدعی شد: «با توجه به بازداشت غیرقانونی شهروندان آمریکایی توسط ایران و حمایت این کشور از تروریسم، ما معتقدیم که اجابت این درخواست در حال حاضر مناسب و ضروری به نظر نمیرسد.»
تهران هفته گذشته به پنج شهروند آمریکایی را از زندان آزاد کرد و به آنها اجازه داد تا پس از سالها از ایران خارج شوند. در مقابل آمریکا هم اجازه داد ۶ میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی آزاد و به حسابی در قطر منتقل شود.
پیش از این پایگاه خبری امواج میدیا برای نخستین بار از درخواست امیرعبداللهیان برای سفر به واشنگتن خبر داده بود. سفری که در صورت انجام نخستین حضور یک وزیر امور خارجه ایران در ۱۴ سال گذشته به واشنگتن به شمار میرود. در آن گزارش به نقل از منابع ناشناس آمده است: «امیرعبداللهیان گفته که شخصا میخواهد از حافاظت منافع جمهوری اسلامی بازدید کند، اما مقامهای آمریکایی این اجازه را به او ندادند.»
ایران و آمریکا پس از انقلاب سال ۵۷ و تسخیر سفارت آمریکا در تهران با یکدیگر قطع رابطه کردند. در حال حاضر پاکستان مسئولیت دفتر منافع ایران در واشنگتن را برعهده دارد.
با تصمیم مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و برای جلوگیری از سفرهای محمدجواد ظریف به دانشگاهها و نهادهای مختلف آمریکایی، در سال ۲۰۱۹ دولت آمریکا رفت و آمد مقامهای ایرانی را به چند محله در نیویورک محدود کرد و این تصمیم در دولت بایدن هم برقرار مانده است.