سید ابراهیم رئیسی صبح امروز سهشنبه در آیین دریافت استوارنامه «عبدالله بن سعود العنزی» سفیر جدید پادشاهی عربستان سعودی، بر ضرورت تلاش دستگاه دیپلماسی دو کشور برای بهرهگیری هر چه بیشتر از امکانات ایران و عربستان در جهت تقویت روابط سودمند دوجانبه و تامین منافع ملتهای منطقه و جهان اسلام تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور ایران و عربستان را دو کشور بزرگ و مهم منطقه معرفی و تصریح کرد: بهرهگیری از ظرفیتهای متقابل و گسترش روابط دو کشور، در توسعه و تقویت همکاریهای منطقهای و حل و فصل مسائل منطقه و جهان اسلام موثر خواهد بود.
رئیسی با اشاره به ظلم ۷۵ ساله صهیونیستها علیه مردم بیدفاع و بیگناه فلسطین، نبود انسجام و موضع واحد از سوی کشورهای اسلامی را موجب تداوم کشتار و تعدی به فلسطینیان در این سالها دانست و افزود: در جریان جنایات بیسابقه اخیر رژیم صهونسیتی و حامیان غربیاش در غزه نیز موضع یکپارچه و واحد جهان اسلام میتوانست به شکلی موثرتر مانع ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی و زیادهخواهیهای حامیان غربیاش شود.
رئیس جمهور همچنین تبادل ظرفیتهای متقابل میان کشورهای اسلامی را برطرف کننده بسیاری از نیازهای این کشورها و بینیازی آنها از حضور و مداخله کشورهای بیگانه در منطقه دانست و تصریح کرد: حضور بیگانگان در منطقه نه تنها هیچ مشکلی را حل نمیکند، بلکه خود عاملی در راستای تشدید مشکلات است.
«عبدالله بن سعود العنزی» سفیر جدید پادشاهی عربستان سعودی نیز در این مراسم، امروز را روزی تاریخی توصیف کرد و ضمن تقدیم سلامهای گرم پادشاه و ولیعهد عربستان به دکتر رئیسی و ملت ایران گفت: روابط ایران و عربستان بسیار مستحکم است، چرا که پیوندها و اشتراکات دو ملت و کشور بیشتر از اختلافنظرهای فیمابین است.
سفیر عربستان سعودی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از زمینهها و مسائل به عربستان سعودی کمک کرده و امیدوارم که شاهد ارتقا و گسترش روز به روز روابط و همکاریهای دو کشور باشیم.
ایران و تونس برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی اراده جدی دارند
سید ابراهیم رئیسی همچنین در آیین دریافت استوارنامه آقای «عماد الرحمونی» سفیر جدید جمهوری تونس با اشاره به اراده جدی جمهوری اسلامی ایران و تونس در توسعه روابط سیاسی و اقتصادی تصریح کرد: با اراده موجود میان دو کشور قطعا گامهای مهمی در جهت افزایش و توسعه روابط برداشته خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بهرغم تهدیدها و تحریمها به توانمندیها و تجربیات بسیاری خوبی دست یافته است، بر آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن این توانمندیها و تجربیات با کشور دوست و برادر تونس تاکید کرد.
رئیسی همچنین مذاکرات هیئتهای دیپلماتیک و فعال شدن کمیسیونهای مشترک میان دو کشور را در مسیر ارتقاء و توسعه سطح روابط حائز اهمیت دانست و ابراز امیداوری کرد که بهزودی فصل جدیدی از تعاملات میان ایران و تونس گشوده شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود مواضع دولت تونس در پیگیری مجدانه حقوق ملت فلسطین، بهویژه مواضع قاطعانه، انسانی و اسلامی رئیس جمهور این کشور در رد عادیسازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را قابل تقدیر دانست و با تاکید بر اهمیت انسجام کشورهای اسلامی در کوتاه کردن دست مستکبران از جهان اسلام و تامین منافع ملتهای مسلمان از جمله ملت فلسطین، تصریح کرد: تراژدی غمبار و جنایات ضدانسانی که این روزها به عاملیت رژیم صهیونیستی و با حمایت مستقیم آمریکاییها در غزه رقم میخورد، مایه شرمساری آن دسته از کشورهایی است که به سمت عادیسازی روابط با این رژیم نژادپرست و جنایتکار رفتهاند.
«عماد الرحمونی» سفیر جدید جمهوری تونس نیز در این مراسم با اشاره به پیوندهای مشترک دینی و فرهنگی میان ایران و تونس، بر اراده جدی کشورش برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه بخشها بهویژه افزایش سطح مناسبات تجاری و اقتصادی تاکید کرد.
«عماد الرحمونی» همگرایی کشورهای اسلامی در تحقق آرمان ملت فلسطین را ضروری و حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: تونس هم مانند جمهوری اسلامی ایران تا احقاق کامل حقوق ملت فلسطین در کنار آنها خواهد ایستاد.
استمرار جنایات رژیم صهیونیستی مسئولیت سازمانهای بینالمللی را سنگینتر میکند
رئیسی در آیین دریافت استوارنامه آقای «ادواردو ریکاردو گرادیلونه نتو» سفیر جدید جمهوری فدراتیو برزیل با بیان اینکه همکاریهای گسترده با کشورهای منطقه آمریکای جنوبی، جزو اولویتهای اساسی جمهوری اسلامی ایران است، تاکید کرد: ضرورت دارد سطح مناسبات و ارزش مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با برزیل بیش از پیش توسعه یابد.
رئیس جمهور نگاه مشترک دو کشور در مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را زمینهساز همگرایی و همکاری بیش از پیش دو کشور عنوان و بر ضرورت فعالتر شدن کمیسیونهای مشترک همکاری و افزایش تعاملات تجاری و اقتصادی دو کشور تاکید کرد.
رئیسی همچنین با اشاره به مواضع مشترک جمهوری اسلامی ایران و برزیل در قبال مسئله فلسطین، ضرورت کمکهای بشردوستانه، پیگیری توقف بمباران غزه، رفع محاصره این منطقه و همچنین احقاق حقوق ملت فلسطین را به عنوان اولویت و خواستههای مهم در شورای امنیت سازمان ملل یادآور شد و تصریح کرد: استمرار جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه مسئولیت سازمانهای بینالمللی را سنگینتر میکند.
«ادواردو ریکاردو گرادیلونه نتو» سفیر جدید جمهوری فدراتیو برزیل نیز در این مراسم ضمن تبریک عضویت جمهوری اسلامی ایران در گروه بریکس، اطمینان داد در دوره مسئولیت خود برای ارتقای روابط دو کشور به بالاترین سطح و معرفی هر چه بیشتر ظرفیتهای ایران در کشورش تلاش کند.
ظرفیتهای گسترده اقتصادی و علمی ایران، بستر مناسبی برای گسترش مناسبات با اسلوونی است
رئیس جمهور در آیین دریافت استوارنامه آقای «ایگور یوکیج» سفیر جدید اسلوونی سطح روابط دو کشور در بخشهای مختلف را خوب اما ناکافی دانست و بر لزوم تلاش برای ارتقای سطح تعاملات و توسعه روابط فیمابین تاکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره به شکست تلاشهای دشمنان برای توقف پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران گفت: ظرفیتهای گسترده اقتصادی و علمی در ایران، بستر مناسبی برای گسترش مناسبات دو کشور و تامین منافع دو ملت است و دستگاههای مسئول در دو کشور باید برای بهرهگیری از این ظرفیتها و ارتقای سطح روابط گامهای اساسی بردارند.
رئیس جمهور همچنین وقایع این روزهای غزه را جنایت علیه بشریت دانست و بر مسئولیت سازمانها و نهادهای بینالمللی برای جلوگیری و توقف این جنایات تاکید کرد.
«ایگور یوکیج» سفیر جدید اسلوونی نیز با اشاره به روابط خوب جمهوری اسلامی ایران و اسلوونی در سطح دوجانبه، منطقهای و بینالمللی، اطمینان داد در دوره مسئولیت خود برای بهکارگیری ظرفیتهای دو کشور در مسیر ارتقای سطح روابط فیمابین و تقویت همکاریها در سطح بینالمللی تلاش خواهد کرد.
نقشه آمریکا برای جبران ناکامی خود در حمایت از رژیم صهیونیستی
رئیسی شامگاه دوشنبه در دیدار آقای «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه که به منظور شرکت در نشست «گروه همکاری قفقاز» به تهران سفر کرده است، ضمن استقبال از حل مسائل قفقاز از سوی کشورهای منطقه، دخالت بیگانگان را بحرانزا و تشدیدکننده مشکلات دانست و ابراز امیدواری کرد، نتایج نشست تهران به تقویت امنیت، ثبات و آرامش در منطقه و رفع اختلافات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان منجر شود.
رئیس جمهور با اشاره به اراده دو کشور برای ارتقای سطح همکاری بهویژه همکاری اقتصادی اعلام کرد: ایران مصمم به اجرایی کردن توافقات دوجانبه است و بر تسریع و تسهیل در اجرای آنها تأکید دارد.
رئیسی در واکنش به اظهارات وزیر خارجه روسیه مبنی بر اینکه «حتی در یک نشست منطقهای هم نمیتوان نسبت به رخدادهای جاری در غزه و پایمال شدن حقوق مردم بیدفاع بیتفاوت بود»، اظهار داشت: آنچه در غزه میگذرد جنایتی هولناک علیه زنان و کودکان بیدفاع و بیگناه است که با حمایت مستقیم و رسمی آمریکا و دیگر کشورهای غربی صورت میگیرد.
رئیس جمهور همچنین به سخنان اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه اگر رژیم صهیونیستی در منطقه نبود هم آمریکا برای ایجاد آن اقدام میکرد، اشاره کرد و گفت: این سخن به معنای آن است که آمریکاییها برای تأمین منافع خود حاضرند روی خون زنان و کودکان و ویرانههای خانه و کاشانه مردم فلسطین نیز پا بگذارند.
رئیسی خاطرنشان کرد: امروز آمریکا تلاش میکند آنچه را در حمایت از رژیم صهیونیستی و تأمین منافع نژادپرستانه خود نتوانسته در میدان محقق کند، با تصویب قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل دنبال کند و لذا ملتها و آزادگان جهان امیدوارند روسیه با توجه به جایگاه و اثرگذاری خود در شورای امنیت و نیز عرصه بینالملل مانع از تحقق نیت آمریکاییها شود.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز در این دیدار ضمن تأکید بر پایبندی روسیه به اجرای همه توافقات و همکاریهای خود با ایران در عرصههای اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، فرهنگی و انرژی گفت: شرکت در نشست ۳+۳ در تهران جلوهای از همکاریهای منطقهای روسیه با ایران است.
وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه گسترش همکاریهای کشورهای منطقه میتواند باعث تأمین منافع و توسعه توأمان همه آنها شود، اظهار داشت: در نشست امروز تأکید شد که مسائل منطقه باید بدون دخالت بیگانگان حل و فصل شود.
گفتگوها میان کشورهای منطقه قفقاز زمینهساز حل مشکلات خواهد شد
سید ابراهیم رئیسی همچنین در دیدار آقای «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه که به منظور شرکت در نشست «گروه همکاری قفقاز» به تهران سفر کرده است، همگرایی و همفکری ایجاد شده بین کشورهای منطقه را در حل مسائل و چالشهای موجود موثر دانست و گفت: ما به همان میزان که معتقدیم گفتگوها میان کشورهای منطقه قفقاز زمینهساز حل مشکلات خواهد شد، دخالت بیگانگان را موجب پیچیدهتر شدن مسائل و تشدید مشکلات منطقه میدانیم.
رئیسی با بیان اینکه مسئله غیرقابل حلی در منطقه قفقاز وجود ندارد، بر استفاده از ظرفیت «گروه همکاری قفقاز» در نشست تهران برای رفع چالشها و مشکلات موجود تأکید کرد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خروش بینظیر و بیسابقه مردم کشورهای جهان در پنج قاره در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، نقش ترکیه را در جلوگیری از گسترش جنایات علیه زنان و کودکان غزه با اهمیت دانست و بر لزوم همگرایی کشورهای اسلامی در فشار آوردن به صهیونیستها برای توقف بمباران و برقراری آتشبس تاکید کرد.
«هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این دیدار ضمن تاکید بر همسویی ترکیه با جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حل مسائل منطقه از طریق گفتگوهای درون منطقهای و بدون دخالت خارجی، برگزاری نشست «گروه همکاری قفقاز» را زمینه ساز رفع چالشهای موجود میان کشورهای قفقاز و به نفع مردم منطقه دانست.
وزیر امور خارجه ترکیه نقش جمهوری اسلامی ایران در استقرار صلح و ثبات در منطقه را موثر، تعیین کننده و همراه با ابتکار عمل دانست.