در پی انتشار گزارشی با عنوان " سیاست مالیاتی دولت بر دامنه فقر افزوده " در آفتاب نیوز، روابطعمومی سازمان برنامه و بودجه، در جوابیهای که برای این پایگاه خبری ارسال کرده است، نوشت:
۱- مطابق قوانین و مقررات مالیاتی و وفق بند (و) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۲، سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی مشخص شده است و هر ساله در بودجههای سنواتی این مبلغ اصلاح میشود. برای مثال در قانون بودجه سال ۱۴۰۲، طبق تبصره مذکور، درآمد تا یک میلیارد و دویست میلیون ریال در سال، معاف از مالیات است و همه حقوق و مزایا و دریافتیهای اشخاص، مشمول مالیات نمیشود. ضمن اینکه نرخ مالیات نیز پلکانی و از ۱۰ تا ۳۰ درصد متغیر است.
۲- درباره بخش تولید نیز، قوانین مالیاتی مشوق تولید هستند. برای مثال نرخ مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و تولیدی از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته است. علاوه بر این، دولت در سالهای اخیر با ساماندهی معافیتهای مالیاتی و بازنگری قوانین مالیاتی و تعریف پایههای مالیاتی جدید، به دنبال گسترش چتر مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی و عدم تمکین مالیاتی است تا عدالت مالیاتی برقرار شود.
۳- با پرداخت مالیات توسط اشخاص، شهروندان ضمن مشارکت در رشد و توسعه زیرساختهای کشور، از خدمات عمومی (دفاع، امنیت و...) نیز بهرهمند میشوند. البته محاسبه میزان مالیات پرداختی و استفاده از خدمات عمومی اشخاص، به سادگی امکانپذیر نیست.
۴- درباره خط فقر، ضرورت دارد به این نکته اشاره شود که از سوی مراکز رسمی آماری کشور، «خط فقر» محاسبه و بهطور رسمی منتشر نمیشود؛ بنابراین رقم ذکر شده در آن رسانه، رسمیت نداشته و صرفا برآوردی است.