علی افشاری، مدیر کل نیروی انسانی و پشتیبانی سازمان بهزیستی در نشست خبری برگزاری آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت اظهار کرد: ما این آزمون را با توجه به شرایط جسمانی افراد معلول تنظیم میکنیم. در هر منطقهای فرد معلول نمره آورد میتواند توسط منطقه خود در هر دستگاهی با توجه به شرایط جسمانی استخدام شود. تعداد سهمیههای دستگاهها مشخص شده است تا به راحتی افرادی که استخدام نشدند بتوانند استخدام شوند.
افشاری افزود: بر اساس قانون ۳۰ درصد پستهای اپراتور و مسئول دفتر در دستگاههای اجرایی میبایست به معلولین اختصاص پیدا کند. متاسفانه تاکنون این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است. ما هم در این زمینه مطالبه کردیم، ولی متاسفانه هنوز اجرایی نشده است. یکی از قوانینی که برای حمایت از معلولین ذکر شده گرفتن آزمون اختصاصی از آنهاست. علی رغم گذشت بیش از ۱۰ سال از قانون قبلی و در حال حاضر قانون فعلی این موضوع تاکنون در کشور اجرایی نشده است.
او تصریح کرد: سازمان بازرسی کشور از سازمانهای دیگر مطالبه قانون ۳ درصدی را کرد. برای اولین بار قرار است این قانون اجرایی شود. در سنوات گذشته ما ۱۰ آزمون توسط سازمان اداری استخدامی برگزار کردیم. قرار بوده که ۳ درصد اختصاص یابد در صورتی که تنها یک سوم آن برای این گروهها در نظر گرفته شده است.
از ۵۶۰۰ ظرفیتی که به دستگاهها اختصاص یافته ۱۶۰۰ نفر از افراد جذب شدند که از این تعداد ۳۳ نفر افراد معلول بودند که استخدام شدند. ۱۹ هزار فرد معلول با تحصیلات بالا وجود دارند که بیکار هستند. در این بین ۱۰ هزار و ۲۳۴ زن، ۹ هزار و ۴۹۱ آقا هستند، که جویای کار هستند.
افشاری بیان کرد: یکی از بزرگترین چالشهای عدم جذب معلولین در ۱۰ سال گذشته این است که در قانون یک بند وجود دارد که معلولین باید توانایی انجام کار را داشته باشند. آموزش و پرورش نابینایان را رد میکند و استخدام نمیکند، زیرا میگوید امکان تدریس برایشان وجود ندارد.