کد خبر: ۸۷۲۰۶۱
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۷
قوه قضائیه گفته که وی زندانی نبوده و از منزل خود به دادگاه آمده بود

مرگ یک متهم در دادگاه؛ ماجرا چه بود؟

یک متهم که به دادگاه انقلاب تهران احضار شده بود در حضور ۴ وکیل حاضر در صحن دادگاه حالش به‌هم خورد و متاسفانه با وجود تلاش پزشک مستقر در دادگاه انقلاب و عوامل اورژانس تلاش‌ها مثمر ثمر نبود و وی با تشخیص اولیه ایست قلبی از سوی عوامل اورژانس فوت کرد.
مرگ یک متهم در دادگاه؛ ماجرا چه بود؟
آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری میزان نوشت: در پی روند رسیدگی به یک پرونده با اتهامات امنیتی علیه دو متهم که به همراه وکلای خود در دادگاه انقلاب تهران حضور داشتند یکی از متهمان که زندانی نبوده و از منزل خود به مقصد دادگاه آمده بود، در صحن دادگاه حالش به‌هم خورد و متاسفانه با وجود تلاش‌های صورت گرفته فوت کرد.

یکی از افراد حاضر در صحن دادگاه در این رابطه گفت: متهم که با اتهام امنیتی در دادگاه حاضر شده بود در حال انجام دفاع از خود بود که حالش بد شد. در حضور وکلای حاضر در دادگاه که ۴ نفر بودند، پزشک مستقر در دادگاه انقلاب بر بالین متهم حاضر شد و بلافاصله اقدامات پزشکی و درمانی انجام شد.

وی افزود: در حین انجام اقدامات درمانی و با تماسی که با مرکز اورژانس گرفته شده بود عوامل اورژانس نیز بر بالین فرد حاضر شدند که با وجود تلاش‌های گسترده قلب متهم از کار ایستاد.

این مقام دادگاه انقلاب تهران عنوان کرد: مطابق نظر اولیه عوامل اورژانس علت مرگ ایست قلبی نوشته شد، اما با این وجود جسد برای بررسی کارشناسی و انجام آزمایش‌های تخصصی به پزشکی قانونی منتقل شد.

گفتنی است؛ مراتب و اتفاقات پیرامون این مورد در حضور وکلای دو متهم پرونده صورتجلسه شده و به امضای وکلا و مسئولان دادگاه رسیده است.

سعید خادمی یوگا کار می‌کرد، ولی متهم به تبلیغ علیه اسلام شده بود/ چشمش که به ۵ جلد پرونده افتاد، ترس و اضطرابش، دو چندان شد

وکیل سعید خادمی، متهمی که حین تشکیل جلسه رسیدگی در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب جان خود را از دست داد، اتهام نسبت داده شده به او را «تبلیغ علیه اسلام» عنوان و از استرس موکلش به واسطه از دادن شغلش در صورت محکومیت خبر داد.

 حسین عسکری‌راد، وکیل او در گفتگو با «شبکه شرق» با اشاره به آنچه بر «سعید خادمی» گذشت، اظهار کرد: «آقای سعید خادمی در سال ۱۴۰۱ بیشتر از یک ماه بازداشت شده بود، ولی آزاد شد. او از خانه به جلسه دادگاه آمد. دادگاه او دو مرتبه عقب افتاد و پریروز، بالاخره جلسه دادگاه در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. می‌ترسید که محکوم شود و این محکومیت در پرونده استخدامی او اثر بگذارد. آقای خادمی بسیار مضطرب بود و توضیحات ما هم نتوانست به او کمک کند.»

این وکیل دادگستری درباره جزئیات عناوین اتهامی سعید خادمی نیز بیان کرد: «سعید خادمی یوگا کار می‌کرد، نوعی از یوگا که با عنوان «ساهاجا یوگا» مشهور است ضابط، اقدامات آنان را علیه تبلیغ علیه اسلام شناسایی کرده در حالی که کتابی تحت این عنوان در ایران منتشر شده و از قرار معلوم به چاپ سوم رسیده است. با این حال، این نهاد، اقدامات آنان را تبلیغ علیه اسلام در نظر گرفته بود و به همین واسطه هم مرحوم تحت فشار و استرس روانی بسیار زیادی قرار داشت.»

او درباره شیوه برخورد قاضی دادگاه نیز بیان کرد: «قاضی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب برخورد بسیار خوبی داشت، خبری از برخورد تند یا چنین چیزی نبود. قاضی اولین سؤال را از او کرد، ولی پس از طرح سؤال دوم، آقای خادمی دست به پشتش گذاشت و آخ کشید و به سمت من افتاد. من بغلش کردم، پس از اینکه متوجه حال بدش شدم، او را کف دادگاه خواباندیم و بلافاصله با پزشک مستقر دادگاه انقلاب تماس گرفتیم، ولی متأسفانه این پزشک پس از ۸ دقیقه به جلسه رسید با اینکه فقط یک طبقه فاصله بود. پزشک گفت او فشارش افتاده و باید او را به پایین بیاورید که سرم وصل کنم، در همین فاصله، اورژانس رسید و حدود ۴۰ دقیقه برای احیای او تلاش کردند، ولی متأسفانه نتیجه نداد و آقای خادمی حین جلسه جان خود را از دست داد.»

عسکری راد متذکر شد: «اتهام آقای سعید خادمی مستند به ماده ۵۰۰ مکرر قانون مجازات اسلامی بود که این ماده از سال ۱۴۰۰ به بعد، لازم الاجرا شده در حالی که فعالیت یوگایی او مربوط به قبل از سال ۱۴۰۰ است، ولی متأسفانه دادسرا برای او کیفرخواست صادر کرده و برای او ۵ جلد پرونده تشکیل داده بودند. آقای خادمی چشمش که به پرونده‌ها افتاد، استرسش دو چندان شد و در نهایت، تمام کرد.»

او خاطرنشان کرد: «آقای خادمی تخصص‌اش، کاربرد ریاضی در کامپیوتر بود. او کارمند یک مؤسسه پژوهشی وابسته به آقای محمدجواد لاریجانی بود. دیروز هم با انتشار خبر فوت، آقای لاریجانی هم بسیار ناراحت شد و تماس گرفت و گفت که تصور می‌کرده پرونده در دادسرا تمام شده است، ولی خب متأسفانه اینطور نبود. آقای خادمی فردی بسیار ماخوذ به حیا بود به طوریکه حتی به خانواده‌اش هم نگفته بود که جلسه رسیدگی به اتهاماتش قرار است برگزار شود و من خودم، خبر فوت را به خانواده‌اش دادم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین