آفتابنیوز :
آفتاب: رئیس قوه قضاییه در مراسم رسمی گشایش اجلاس دادستانهای کشورهای اسلامی در تهران، تعقیب و مجازات جنایتکاران بینالمللی، از جمله صهیونیستها را مستلزم همپیمانی بینالمللی دانست.
آیتالله سیدمحمود هاشمی شاهرودی گفت: «اجلاس تهران با ابتکار قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با هدف ارائه راهکارهای حقوقی و اساسی برای مجازات جنایتکاران بینالمللی به ویژه صهیونیستها برگزار شده است تا به اقدامات لازم حقوقی و تحقق صلح و عدالت بینالمللی منجر شود».
رئیس قوه قضاییه افزود: «خوشبختانه بیکیفر نماندن جنایات فجیعی که وجدان بشری را جریحهدار کرده، امروز مقبولیت عام یافته است».
وی گفت: «صلح بدون همپیمانی و رعایت حقوق و احترام به کرامت انسانها، سرابی بیش نخواهد بود».
رئیس قوه قضاییه افزود: «این همپیمانی محقق نخواهد شد مگر اینکه در خدمت آرمان صلح به کار گرفته شود و با اقدامات و تقویت هنجارها در سطح بینالمللی، ناقضان کرامت و حقوق انسانها به نحو موثری مجازات شوند».
آیتالله هاشمی شاهرودی با اشاره به اشتیاق جهانی برای تعقیب و مجازات جنایتکاران جنگی و برقراری عدالت و صلح، بر ضرورت تقویت نظام حقوقی و توسعه صلاحیت جهانی دادگاهها برای رسیدگی به جنایات بینالمللی تاکید کرد».
وی گفت: «تردیدی نیست که بیکیفر ماندن جنایات صهیونیستها در سرزمین فلسطین به ویژه جنایات اخیر در غزه، به طور خاص و بیش از هر زمانی وجدان بشر را جریحه دار کرده است».
رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنان خود در اجلاس دادستانهای کشورهای اسلامی با برشمردن مواردی از جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی گفت: «این رژیم کلکسیونی از جنایات جنگی را در کارنامه خود دارد که از جمله میتوان به جنایات این رژیم در دیریاسین، کفرقاسم، و صبرا و شتیلا اشاره کرد».
آیتالله هاشمی شاهرودی استفاده از موساد و شبه نظامیان فالانژ برای کشتار و ربودن افراد و بمب گذاریهای مکرر در کشورهای مختلف ازجمله مصر و لبنان را نمونه دیگری از اقدامات جنایتکارانه این رژیم خواند.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به طور مکرر موازین بین المللی را نقض کرده است گفت: «بیتوجهی این رژیم جنایتکار به قطعنامههای سازمان ملل و تولید سلاحهای کشتارجمعی به ویژه سلاح هستهای حاکی از شرارت و خطرساز بودن این رژیم برای صلح و امنیت جهانی است».
رئیس قوه قضائیه حمله اسرائیل به غزه و جنگ 22 روزه این رژیم در این منطقه را ننگ تاریخ بشر خواند و گفت: «گزارشهای نهادهای بشردوستانه و گزارشگران مستقل حاکی از وقوع فاجعه انسانی در غزه است».
هاشمی شاهرودی به برگزاری انتخاباتی آزاد طبق موازین دموکراسی در غزه اشاره کرد و گفت: «پس از این انتخابات که مورد تأیید ناظران بینالمللی نیز بود، فشارها و محدودیتهای کشورهای استکباری و رژیم صهیونیستی بر ضد دولت منتخب و مردم مظلوم غزه افزایش یافت».
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: «این فشارها که با محاصره همه جانبه همراه بود در نهایت به حمله نظامی به غزه منجر شد».
وی گفت: «بر اساس آمارهای رسمی که گزارشگر سازمان ملل منتشر کرده است، در این جنگ ویرانگر 1434 نفر شهید شدند که فقط 235 نفر از آنان نیروهای مقاومت بودند».
آیتالله هاشمی شاهرودی با بیان اینکه در این جنگ بیش از 5 هزار و 300 نفر مجروح شدند، گفت: «نیمی از این افراد زن و کودک بودند».
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: «در جنگ 22 روزه 20 هزار منزل مسکونی در غزه ویران یا دچار خسارت کلی شد و 51 هزار نفر بیخانمان شدند و در مجموع یک میلیارد و 400 میلیون دلار خسارت به ساکنان این منطقه وارد شد».
وی گفت: «غزه در مدت محاصره به زندانی بزرگ تبدیل شده بود که به تعبیر ناظران مستقل امکان فرار از این زندان وجود نداشت».
هاشمی شاهرودی افزود: «مردم غزه در مدت دو سال محاصره شدید در شرایطی بحرانی و اسفبار به سر میبردند و از امکانات غذایی و دارویی بیبهره بودند».
رئیس قوه قضائیه گفت: «در مدت محاصره و سپس جنگ امکانات زیربنایی غزه نابود شد و این در حالی است که نیروهای اشغالگر موظف به تأمین غذا، دارو و سایر مایحتاج ساکنان غزه بودند».
آیتالله هاشمی شاهرودی استفاده رژیم صهیونیستی از تجهیزات نظامی غیر متعارف مثل بمبهای فسفری و حمله به مدارس و بیمارستانها و مناطق مسکونی را حاکی از اراده این رژیم برای ضربه زدن به غیرنظامیان خواند و گفت: «خسارت به غیرنظامیان نشان دهنده بیاعتنایی آنها به موازین بینالمللی است».
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: «این جنگ نشان داد که در ذهن مقامات رژیم صهیونیستی قصدی برای تفکیک نظامیان و غیرنظامیان نبوده است».
وی با اشاره به بهانه رژیم صهیونیستی مبنی بر توسل به زور در قالب دفاع مشروع، گفت: «دفاع مشروع باید با رعایت شرایط، ضروریات و تناسب صورت گیرد».
هاشمی شاهرودی افزود: «در حالی که حماس بارها پایبندی خود را به آتش بس اعلام کرده بود نیازی به حمله نظامی نبود و این حمله طبق کنوانسیونهای ژنو غیرمتناسب بود».
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: «رژیم صهیونیستی در جنگ 22 روزه با کشتار غیرنظامیان و تخریب مناطق مسکونی کنوانسیون چهارم ژنو را نقض کرد و مرتکب جنایت جنگی شد».
وی گفت: «جامعه بین الملل اکنون در بوته آزمایشی سنگین است و باید در قالب مقررات فصل هفتم منشور ملل متحد دادگاه ویژه بینالمللی برای محاکمه جنایتکاران تشکیل شود».
آیتالله هاشمی شاهرودی به تعهد دولتهای عضو کنوانسیون چهارگانه ژنو و دولت های عضو دیوان بینالمللی کیفری درباره استرداد و محاکمه جنایتکاران جنگی اشاره کرد و گفت: «بیتفاوتی دولتها در قبال این جنایتها موجب نقض تعهدات میشود».
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: «دولتها باید به دور از ملاحظات سیاسی و بر اساس مبانی قانونی و وجدانی در اقدامی هماهنگ برای تحقیق، تعقیب، بازداشت، استرداد و محاکمه جنایتکاران جنگی رژیم صهیونیستی اقدام کنند».
هاشمی شاهرودی اضافه کرد: «جنایتهای رژیم صهیونیستی و واکنش دولتها در قبال این جنایات در حافظه تاریخ میماند».
رئیس قوه قضائیه به اقدام ایران برای دستگیری 25 نفر از جنایتکاران جنگی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: «ایران درخواست خود را به اینترپل ارسال کرده است و ما از دولتهای عضو اینترپل و سایر دولتهای عدالت طلب انتظار داریم با مقامات قضایی ایران برای تعقیب و دستگیری این جنایتکاران همکاری و مبادله اطلاعات داشته باشند».
آیتالله هاشمی شاهرودی اسلام را دین محبت، رحمت و احترام به کرامت و حیثیت انسانی خواند و گفت: «عالیترین مبانی حقوق بشر را 14 قرن پیش اسلام معرفی کرد».
وی مشروعیت، رفتار انسانی با اسرا، تناسب در حملات و وفاداری به عهد را از این مبانی حقوق بشر در اسلام خواند.
رئیس قوه قضائیه راه نجات جهان اسلام از ظلم و تجاوز را تمسک به اصول اسلام و مقاومت و همکاریهای کشورهای اسلامی برای اجرای عدالت بینالمللی بیان کرد.
هاشمی شاهرودی با بیان اینکه لازم است دبیرخانهای برای پیگیری، همکاری و تبادل اطلاعات در زمینه جنایات جنگی بین کشورهای اسلامی تشکیل شود، پیشنهاد داد: «اجلاس دادستانهای کشورهای اسلامی به صورت دورهای برگزار شود».
وی همچنین ارسال اسناد و مدارک جمع آوری شده در این نشست درباره جنایات رژیم صهیونیستی را به دیوان بینالمللی کیفری خواستار شد.
رئیس قوه قضائیه همچنین از کشورهای اسلامی خواست برای اجرایی شدن اقدام ایران در تعقیب 25 نفر از جنایتکاران رژیم صهیونیستی از این اقدام پشتیبانی کنند.
آیتالله هاشمی شاهرودی تصریح کرد: «با توجه به رشد روزافزون جنایات بین المللی، دادگاه بین المللی کیفری اسلامی تشکیل شود تا جنایتکاران را تعقیب و محاکمه کند».