کد خبر: ۸۷۲۸۱
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۶:۵۰
با اشاره به اغتشاش در جلسه سخنرانی رئیس‌جمهور در ژنو مطرح شد

موسوی: با گفتن جملات حماسی اهانت به کشور پنهان نمی‌شود

دستگاه دیپلماسی کشور با این عظمت برای چه تاسیس شده است؟
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مهندس میرحسین موسوی در ادامه سفر خود به استان گلستان به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

مهندس میرحسین موسوی که در جمع دانشجویان دانشکده منابع طبیعی و کشاورزی گرگان حضور یافته بود، با اشاره به اینکه قبل از حضور در بین شما عزیزان در مزار شهیدان که خون خود را برای عزت و اعتلای کشور اسلامی مان نثار کردند تجدید میثاق کردم، با تقدیر و تشکر از دانشجویان و اساتید حاضر در جلسه تاکید کرد که خوب است به علت کمی وقت و نیز ضرورت طرح مطالبات و سئوالات دانشجویان به جای هر صحبتی از ابتدای جلسه، پرسش‌های آنان مطرح شود که این نظر مهندس موسوی با تشویق حاضران مواجه شد.

به گزارش آفتاب، نخست وزیر دوران دفاع مقدس در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد توهین به رئیس‌جمهور اسلامی ایران و اتفاقات اخیر در ژنو به خاطره‌ای از دورانی که وی وزیر امورخارجه و آیت‌الله مهدوی کنی سرپرستی کابینه را برعهده داشت و سفرش به سازمان ملل اشاره کرد و با تاکید بر این که "می‌خواهم با نقل این خاطره ذهنیت شما را حساسیت‌های امام روشن سازم" افزود: «در آن زمان قرار شد وزیر امورخارجه به سازمان ملل برود. پس از آنکه رئیس‌ دولت را نسبت خوب بودن سفر راضی کردم خدمت حضرت امام رسیدم و توضیحاتی ارائه دادم. امام فرمودند مسافرت خوب است ولی اگر به صورت اتفاقی مثلا هواپیمای شما را توقیف کنند، یا به فرض این که وقتی شما پشت تریبون سازمان ملل قرار گرفتید آنگاه به یکباره مثلا برق را قطع نمایند، و این توهین به نظام جمهوری اسلامی می‌شود. در این صورت شما چه کار خواهید کرد؟ بنده توضیح دادم که چنین چیزی امکان وقوع ندارد و دلایل آن را برشمردم. روشن است که امام تا کجا را و احتمالات را تا چه حد پیش‌بینی می‌کردند».

وی با اشاره به وقایع اخیر کنفرانس ژنو گفت: «بحث دو وجهه دارد یکی حادثه تاسف برانگیزی است که برای رئیس‌جمهور به عنوان نماد ملت و کشور ما افتاده است که هر انسانی را آزرده و ناراحت می‌کند و ما نسبت به این مسئله معترض هستیم. اما منظر دیگر واقعا باید گله‌مند بود از مشاوران رئیس‌جمهور که این مشورت را به ایشان نمی‌دهند که باید منتظر چه صحنه‌هایی باشد و چرا چنین پیش‌بینی‌های نمی‌شود تا موجب وهن نظام جمهوری اسلامی و مردم نشود».

وی تصریح کرد: «این دو وجهه مسئله را باید از یکدیگر تفکیک کرد. ما می‌توانیم از منظر اینکه به رئیس‌جمهور توهین شده است، اعتراض کنیم و آن را رد کنیم. منتها نمی‌توانیم صرف گفتن کلمات حماسی تبعات بخش بعدی را بپوشانیم. تکرار این مسائل حیثیت ما و حیثیت جمهوری اسلامی و ایرانیان خارج از کشور را مورد تهدید قرار می‌دهد. این مسائل نباید تکرار شود. پس دستگاه دیپلماسی کشور با این عظمت برای چه تاسیس شده است؟ فکر می‌کنم اشکالی وجود دارد». 

ویدئوی اغتشاش در سخنرانی احمدی‌نژاد و واکنش جالب متکی و مشایی [+]
پرتاب شیء به سمت احمدی‌نژاد در حین سخنرانی [+]
برادر حسین، لااقل شما چیزی بگو! [+]


مهندس موسوی در پاسخ سوال دیگری درباره مسئولیت پذیری و پاسخگو بودن دستگاه‌ها و نهادهای مختلف کشور تصریح کرد: «در کشور نهادها و سازمان‌های مختلفی وجود دارد که تک تک این دستگاه‌ها قدرتشان محدود است. بحث بر سر این است که آیا تعامل خوب برای همکاری در کشور به وجود می‌آید یا خیر»؟

موسوی با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی رئیس‌جمهور استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای پیشبرد اهداف کشورش است گفت: «قوه مجریه که دارای بزرگترین و مهمترین وظیفه در مسائل اجرایی کشور است از جمله وظایف مربوط به نظارت به اجرای قانون اساسی، در اینجا سوالی مطرح می‌شود که آیا دولت به این وظیفه خود به خوبی عمل می‌کند یا خیر؟ و جواب بنده این است که یکی از دلایل اصلی حضور من در انتخابات همین عدم انجام این وظیفه از سوی دولت است».

وی با اشاره به قانون گریزی دولت و سرباز زدن از اجرای قوانین مصوب مجلسی که نه تنها مخالف دولت نیست بلکه از لحاظ سیاسی نیز به طیف دولت بسیار نزدیک است، ادامه داد: «علاوه بر نقش قانونگذاری مجلس در قوانینی مثل قانون بودجه، مجلس بر نحوه اجرای قوانین نیز باید نظارت کند و گزارش اجرای قوانین باید به اطلاع رئیس مجلس رسانده شود و اخیرا نیز شاهدیم که حتی مجلس برای نظارت بهتر بر چگونگی اجرای قوانین درخواست افزایش اختیارات و قدرت رئیس مجلس را نموده است که گریز از اجرای قانون را می‌توان یکی از دلایل این درخواست برشمرد».

موسوی گفت: «در قانون اساسی تا قبل از حذف پست نخست‌وزیری مصوبات دولت حتما باید به تایید رئیس‌جمهور می‌رسید و اگر با قانون اساسی یا قوانین مخالفت می‌شد، دولت موظف بود قوانین را اجرا نکند. البته آن وقت هم مقابله بین دولت و مجلس در مواردی وجود داشت».

وی تصریح کرد: «ممکن است در برخی جاها کارآمدی‌ها در نظام کم باشد ما باید برای این مسئله راه حل بیابیم و یا مقدم بر آن استفاده بهینه از همین امکانات موجود در دست جایگاه‌ها و نهادها می‌باشد و ریاست‌جمهوری حتما می‌تواند گام‌های موثری را در هماهنگی بین قوا داشته باشد».

وی با اشاره به لایحه موسوم به حمایت از خانواده گفت: «دولت در این لایحه مواردی را در مورد موضوع چند همسری اضافه کرد و پس از اعتراضاتی که در سطح کشور به آن شد تصویب لایحه در مجلس متوقف شد و دیدیم که قوه قضاییه هم به افزوده شدن آن موارد به لایحه دستگاه قضایی اعتراض کرد که چرا در لایحه تنظیم شده توسط قوه قضاییه دست برده شده است. وقتی این ناهماهنگی‌ها روی هم انباشته می‌شود مشکلات اساسی برای کشور ایجاد می‌کند که باید این مشکلات و عدم ناکاری‌ها حل شود».

میرحسین موسوی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره حضور اقلیت‌های مختلف کرد، بلوچ، ترکمن و غیره در جایگاه مختلف مسئولیتی و همچنین حقوق آنان اظهار داشت: «مهمترین محوری که در تمام قوانین، بیانیه‌ها و اساس‌نامه‌های حقوق بشری تکیه می‌شود، "برابری" است؛ چه به لحاظ جنسیت و جمعیت و چه از نظر قومیت و نژاد که همگی در راستای کرامت انسانی می‌باشد».

وی افزود: «در همان ابتدای انقلاب اسلامی در اصل 15 قانون اساسی این مهم لحاظ شده است و یکی دیگر از بندهای این اصل قانون اساسی همانا کرامت و حمایت از حقوق انسانی است. این نشان می‌دهد که کسانی قانون اساسی را تنظیم کرده‌اند به این موضوع دقت داشته‌اند. بنابراین مشکل ما قانون اساسی نیست. مشکل در بعضی از نظرات شخصی و سلیقه‌ای بوده که گاها فراتر از قانون اساسی هم می‌رود و این هم ریشه در نگرشی دارد که نسبت به مجموعه‌ها و اقوام وجود دارد و به جای اینکه به این مسائل به دیده فرصت نگاه شود به منزله تهدید نگریسته می‌شود».

نخست وزیر دوران دفاع مقدس افزود: «اولین مسئله که به ذهن بنده می‌رسد این است که آیا از ابتدای انقلاب ما چنین مشکلی داشتیم؟ چرا باید به مسائل به صورت امنیتی نگاه کنیم. چرا مسائل را با گفتگو حل نمی‌کنیم؟ چرا با همگرایی این مسائل را به صورت دوستانه حل نمی‌کنیم؟ چرا از رویه‌های تاریخی استفاده نمی‌شود؟ خود استان گلستان یکی از الگوهای همزیستی برادرانه و زندگی کردن اقلیت‌ها و قومیت‌های مختلف در کنار یکدیگر است. شاید هیچ استانی نداشته باشیم که تا این اندازه اقوام گوناگون در آنها وجود داشته باشد. مگر در اینجا قومیت‌ها با همدیگر مشکل دارند و مگر در طول تاریخ در کنار یکدیگر زندگی نکردند؟ باز تاکید می‌کنم که نگرشی خاص به قومیت‌ها است که مسئله ساز شده و نه خود قومیت‌ها و یا قانون اساسی».

مهندس میرحسین موسوی با اشاره به نشست خود با برخی از اقلیت‌های مذهبی و علمای اهل تسنن گفت: «علمای اهل تسنن بیان می‌کردند که مدرسه‌ای داریم که تحت قوانین جمهوری اسلامی اداره می‌شوند و بعد آمده‌اند و گفتند که حرف بر خلاف جمهوری اسلامی زده می‌شود. چرا باید در مسائل یک مدرسه دخالت شود و آن را به کلیه مسائل اقلیت‌ها و قومیت‌ها تسری دهیم».

وی تاکید کرد: «وقتی صحبت‌ را می‌کنم و قولی می‌دهم تا وقتی که قدرت داشته باشم و برایم مقدور باشد برسر آنها هستم؛ نباید مسئله قومیت‌ها تحت تاثیر سلایق دولت‌ها باشد».

وی تصریح کرد: «برنامه‌ای برای رفع مشکل قومیت‌ها داریم. و آن فعال کردن اصول فراموش شده قانون اساسی است که در آن شوراهای اسلامی مورد توجه قرار گرفته است. این اصول فوق‌العاده مهم است و اگر مجموع مذاکرات مجلس خبرنگان قانون اساسی مطالعه شود خواهیم دید که میزان بحث و وقتی که این اصول به خود اختصاص داده‌اند به هیچ یک از دیگر اصول قانون اساسی تخصیص داده نشده است و شخصیت‌های بزرگی مثل شهید بهشتی و مرحوم آیت‌الله طالقانی و دیگران در این مورد صحبت‌های مهمی داشته‌اند. حتی در دوران جنگ در سال‌های 60 و 61 نگرشی به این مساله شد و ما وقتی نزدیک انتخابات شدیم تصمیم به برگزاری انتخابات و راه‌اندازی شوراهای اسلامی گرفتیم که به علت مشکلات زمان جنگ و دغدغه‌های مربوط به دفاع مقدس، استانداران نامه‌ای به حضرت امام (ره) نوشتند و خواستار شدند اجرای قانون شوراها به بعد از اتمام جنگ موکول شود».

نخست وزیر دوران دفاع مقدس با تاکید بر این که "نظرم این بود دولت می‌تواند این انتخابات را برگزار کند. ولی ما تابع نظر جمع بودیم و در جلسه روسای قوا با تعویق این انتخابات موافقت شد." افزود: «نظام شوراها تا اندازه‌ای جبران کننده یک نظام فدرالی است که در کشور ما بنا به برخی از نظرات اجرای این اصول قانون اساسی امکان‌پذیر نیست و حتی مخالف منافع ملی تلقی می‌شود اما به نظرم اگر این اصول خوب اجرا شوند، تمرکزگرایی مورد انتقاد را بر هم می‌زند و به طور مناسب و نهادینه شده می‌تواند بخش‌های مختلف کشور را که نسبت به مرکز در حاشیه‌ قرار دارند مد نظر قرار می‌دهد».

مهندس موسوی در پاسخ به سوالی که چرا یکی از قومیت‌ها نمی‌تواند به تایید شورای نگهبان برای ریاست‌جمهوری برسد گفت: «رئیس‌جمهور موظف است از چارچوب قانون اساسی دفاع کند حتی اگر مخالفت‌هایی با قانون اساسی داشته باشد؛ باید جلو تخلفات را بگیرد. یکی از دغدغه‌های من اجرای قانون است و این مسئله را برای آینده کشور حیاتی می‌دانم».

وی تاکید کرد: «من آن چیزی که مربوط به اختیارات دولت است، مطرح می‌کنم. منافع همه قومیت‌ها و مذاهبی که در کشور وجود دارند در اجرای صحیح قانون اساسی است که حتی در مورد کوچک کردن دولت و فراتر از واگذاری صنایع و غیره مشکل کشور را حل می‌کند».

موسوی افزایش اختیارات شوراها را یکی از راه‌حل‌های اصلی بسیاری از مشکلات فعلی دانست که هم بار دولت را در قبال مسائل اجتماعی و فرهنگی از جمله آموزش و پرورش دانشگاه‌ها و سلامت مردم افزایش می‌دهد و هم یکی از راه‌های ورود قومیت‌ها و اقلیت‌ها به نظام مدیریتی کشور است».

وی تصریح کرد: «پویا کردن اصل هشت قانون اساسی یکی از برنامه‌های اصلی بنده است که تا انتخابات این روش و راه‌حل آن را بیشتر توضیح خواهم داد و انشالله این کار را انجام خواهم داد».

موسوی در میان شعارهای "سلام بر موسوی، درود بر خاتمی" درباره آمار بیکاری گفت: «باید دست به دست هم بدهیم تا بیکاری را از بین ببریم که وجود بیکاری نه مورد رضای حضرت حق است و نه مطابق قانون اساسی و به مصلحت کشور».

وی تصریح کرد که ما میثاق بستیم که موقعیت‌های برابری برای آحاد ملت ایجاد کنیم و با هر چه مخالف آن باشد مانند رانت‌خواری، پارتی بازی، فساد، حق‌کشی و ضایع کردن حقوق ملت مخالف هستیم.

موسوی که به علت کثرت اشتیاق دانشجویان قادر نشده بود که به تمامی سوالات دانشجویان جواب بدهد پاسخ به سوالات به فرصت مناسب دیگری موکول و در پایان تاکید کرد: «از آنجایی که من تمامی جامعه دانشجویی را به هم پیوسته می‌دانم آنچه را که در این جا گفته شده ادامه سخنانم در دانشگاه شهید چمران و ایلام و تهران دانسته و از فرصت اندک باقی مانده تا انتخابات برای جواب به سوالات دانشجویان استفاده خواهم کرد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iraq
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۱
1
0
به خدا این دولت بلایی سر خود آورد که باید در تاریخ بنویسند.
بلایی که دولت نهم سر ما آورد به خدا از هولوکاست کمتر نیست.
اگر احمدی نژاد منکر هولوکاست است ، کافیست به هولوکاستی که در ایران ایجاد کرده بنگرد....
رفراندوم؟؟؟؟شما آقای آیت الله بروجردی را بگو چرا ساکت کردید ، رفراندوم پیشکشتان.......(آخرین خبر توسط احمدی نژاد)
موسوی جان این راه امام در طول 3 سال آنقدر عوض شده که 8 سالی باید روش کار کنی...خودت را برای کاری طاقت فرسا آماده کردی؟آن شور هنوز در تو هست؟ اگه هست پس ما هم هستیم کنارت ، یا علی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۷ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۲
0
1
ما رییس جمهور شجاع میخواهیم. درود بر احمدی نژاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۹ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۲
0
0
متاسفم که میرحسین موسوی که یک زمانی همه بچه بسیجی ها و رزمنده ها بهش ارادت خاصی داشتند
به این نقطه هولناک رسیده
خداوند آخر وعاقبت ما را بخیر کند
احمدی نژاد پیام انقلاب را به همه جا رسانده
مطلومیت شیعه را به همه رسانده
مخالف هم داریم
مگر میشود آمریکا واسرائیل موافق نما باشند اگر موافق ما بودند جای سئوال است
در کلمبیا و ژنو توهین هم به ملت ایران شد اما آنهم پیام مظلومیت ما بود به جهانیان
به معصومین سلام الله علیهم اجمعین هم جسارت شد
مگر بر سر پیامبر خداخاکستر نریختند

میرحسین موسوی نخست وزیر زمان دفاع مقدس اگر خراب شود یکی از اسطوره های دفاع مقدس خراب شده
اما نظام سرجایش هست
اما ای کاش موسوی ما همانطور میماند و خاطره ها را تلخ نمیکرد
گرچه آن زمان هم موضوعاتی داشت که در تب داغ جنگ ملموس نبود
آن زمان هم مورد عتاب امام راحل قرار گرفت همان موقع هم با رئیس جمهور تنش ایجاد کرد
اما نفوذ کلام امام راحل و گرمی وحرارت جنگ آنها را خاموش میکرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۲
0
0
اساس اصلاحات نظر مردم است که در این سایت شما آن را یا سانسور میکنید یا قرار نمی دهید ، چرا؟ خوابید یا از شما خواسته اند که بخوابید؟
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۲
0
0
جناب آقاي موسوي عزيز به چه قيمتي در حال جمع آوري آرايي ؟
آيا اين روش شهيداني است كه دردوره تو اوج گرفتند ؟
مرد باش وصديق ،همين.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۲
0
0
گاهی حب مقام چشم انسا ن را از دیدن حقایق کور می کند . ظاهرا جمله امام بدین مضمون را از یاد برده اند : روز ی که دشمن از ما تعریف کند باید در خودمان شک کنیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۲ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۲
0
0
آقای احمدی نژاد خیلی از کرامت انسانی صحبت می کنند. من یه سوال از ایشان دارمو با وجود اینکه همه احتمال اتفاقاتی که توی ژنو افتاد را می دادند و به ایشان هشدار دادند آیا ایشان با خودشان فکر نکردند که با این رفتارشون نه تنها کرامت خودشان بلکه کرامت یک ملت رو زیر سوال می برند؟ تازه ای کاش باز چیزی عایدمون می شد! در مورد رفراندوم هم فکر می کنم ایشون دانشگاه امیرکبیر رو فراموش کردند شاید لازم باشه یه بار دیگه برن به امیر کبیر تا یادشون بیاد جه اتفاقی افتاد اون وقت فکر نمی کنم از زبان 100 درصد مردم چیزی بگن.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین