آفتابنیوز : آفتاب: محمدحسین فرهنگی به عنوان مخالف اول دوفوریت لایحه دادن حق رأی به 15سالهها، گفت: «این بحث در مجلس هفتم هم دوبار مطرح شد و ما آن را پشت سر گذاشتیم و نمایندگان استدلالهای مختلفی را بیان کردند».
الهام: سن بلوغ و سن رأی دادن باید یکی باشد! [+]
نه قاطع مجلس به طرح دولتی دادن حق رأی به 15 سالهها [+]
تلاش ناکام کوچکزاده برای ارتباط دادن رأی 15سالهها و نظر رهبر انقلاب [+]به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، وی با بیان اینکه سن بلوغ 15 سال است، افزود: «استدلال ما برای مخالفت با این لایحه در جمعبندی منطق جوامع بشری است، اگر میگوییم سن تکلیف مبنای ورود به وظایف فردی است، زیرا این مساله فرق میکند با اینکه ما بخواهیم معتقد باشیم فردی که در مسائل فردی باید تصمیمگیری کند در مسائل اجتماعی هم صاحبنظر است».
نماینده تبریز اضافه کرد: «سن 18 سالگی سن ورود به مسائل اجتماعی است و در این سن است که مسائل اجتماعی برای جوانان مورد توجه قرار میگیرد».
وی با تاکید بر اینکه ورود به سن تکلیف و مسوولیتهای فردی با ورود به تصمیمگیریهای مهم اجتماعی متفاوت است، گفت: «لذا سن رشد فردی مقدم بر سن اجتماعی است، به همین دلیل است که در قانون استخدام، سن فرد نباید کمتر از 18 سال باشد و اگر بخواهیم سن 15 سال را سن بلوغ در نظر بگیریم پس دختران هم که در سن 9 سالگی به بلوغ میرسند، باید بتوانند از همان سال رای دهند».
کاظم جلالی در اخطاری با استناد به اصل 3 قانون اساسی مبنی بر عدم تبعیض قوانین بین زن و مرد، گفت: «در سخنان دکتر الهام بحث سن تکلیف، مطرح بود که چنانچه این بحث مورد توجه باشد در دین مبین اسلام برای مردها 15 سالگی و برای زنها 9 سالگی سن تکلیف است و همین مساله باعث تبعیض ناروا میشود و لذا چنین استدلالی درست نیست».
علی لاریجانی رییس مجلس نیز در پاسخ به این اخطار گفت: «اخطار شما به جا است، باید مسائل فردی را از مسائل اجتماعی متفاوت دانست».