در پی آزاد شدن ۱۲ تایلند توسط حماس، وزارت امورخارجه این کشور بیانیهای صادر و در آن ضمن تائید آزادی این افراد از ایران، قطر، مالزی و مصر برای کمک به آزادی اتباع خود قدردانی کرد.
بنابر گزارش شبکه الجزیره، مقامات تایلندی گفتند که آنها در توافق آتشبس بین حماس و اسرائیل که از صبح روز جمعه آغاز شده است، تحت پوشش قرار نگرفتند اما با میانجیگری قطر و مصر تلاش کردند تا یک توافق جداگانه با حماس امضا کنند.
همچنین ایران و تایلند روابط دوستانهای دارند و اعضای برجسته اقلیت مسلمان تایلند در طول بیش از یک ماه گذشته برای آزادی اسرای این کشور سفرهای غیررسمی به تهران داشتند.
پیشتر پارنپری باهیدها نوکارا، وزیر امور خارجه تایلند گفته بود که همتای ایرانی وی که به عنوان واسطه تایلند با حماس تلاش میکرد، به او گفته بود که «به زودی خبرهای خوبی» خواهد شنید.
گفته میشود که ۲۳ کارگر تایلندی در میان گروهی هستند که در حمله هفت اکتبر توسط حماس، موسوم به عملیات طوفان الاقصی به اسارت درآمدند.
وزارت امور خارجه فیلیپن نیز در بیانیهای آزادی «گلینِئور جیمی پاکبو» شهروند این کشور از اسارت در غزه را ثمره تلاشهای دیپلماتیک انجام شده توسط وزارت امور خارجه این کشور دانسته و در آن از چند کشور منطقه به دلیل نقش آنها در تسهیل آزادی او تشکر و قدردانی کرد.
وزارت امور خارجه فیلیپین از «تلاشهای قطر برای میانجیگری» که منجر به آزادی این شهروند فیلیپینی شد، «عمیقا قدردانی» کرد.
این کشور همچنین از دولتهای مصر و ایران نیز به دلیل «کمکهای با ارزش» آنها در این زمینه تشکر کرده و گفت که امیدوار است شاهد حمایتهای مداوم آنها باشد.
وزارت امور خارجه فیلیپین همچنین از «حمایت و مشارکت» سازمانهای بینالمللی مانند صلیب سرخ در این روند قدردانی کرده و گفت که تلاشها درباره پرونده شهروند فیلیپینی گمشده در اراضی اشغالی ادامه دارد.
بامداد چهارشنبه و پس از چند روز مذاکره غیرمستقیم، رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین به توافق برای آتشبس موقت به مدت چهار روز و تبادل اسرا دست یافتند.
طبق توافق تبادل اسرا که عصر جمعه، مرحله اول آن اجرایی شد، در مقابل آزادی هر اسیر اسرائیلی، سه اسیر فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد میشوند.
این توافق در حالی انجام شد که رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش شروط مقاومت شد.
شامگاه جمعه، ۳۹ اسیر زن و کودک فلسطینی از زندانهای اسرائیل آزاد شدند که شامل ۲۴ زن و ۱۵ کودک و نوجوان بودند.
اسرا از زندانهای رژیم صهیونیستی به زندان «عوفر» در نزدیکی رامالله منتقل و پس از چند ساعت آزاد و با استقبال گسترده مردمی به محل زندگی خود در کرانه باختری و قدس اشغالی منتقل شدند.
پیش از آزادی اسرای فلسطینی، گروههای مقاومت در غزه ۲۴ اسیر شامل ۱۳ اسرائیلی، ۱۰ تایلندی و یک فیلیپینی را آزاد کرده بودند.