کد خبر: ۸۷۷۹۳
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۲۱:۳۶
در پیامی به مناسبت روز جهانی کارگر؛

موسوی: ایجاد بستر اشتغال پایدار، بالاترین رسالت دولت‌هاست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: میرحسین موسوی در پیامی به مناسبت روز جهانی کارگر، بر ضرورت اصلاح قوانین و مقررات تشکل‌های صنفی کارگری و کارفرما تاکید کرد. 

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب میرحسین موسوی در پیامی روز جهانی کارگر را به تمامی کارگران کشورمان تبریک گفت. 

متن پیام مهندس موسوی به این شرح است: 

پاسداشت روز جهانی کارگر در جمهوری اسلامی ایران برخاسته از مبانی اعتقادی و ارزش‌های ملی است چرا که به تعبیر امام(ره) امت، اولین کارگر خداوند تبارک و تعالی است که هستی عالم از ازل تا ابد تبلور خلقت اوست. از سوی دیگر، پیشینه کهن و تمدن دیر پای ایران نیز گواهی می‌دهد ایران از نخستین بنیان‌گذاران حقوق انسانی و بزرگداشت کارگران در جهان بوده است. 

بنابراین، کار، بخش بزرگ و شاید زیر بنایی‌ترین قسمت زندگی انسان است، چرا که از کار می‌توان به بسیاری از وجوه درونی افراد پی برد و وقتی این جوهره‌های درونی آشکار شود استعدادهای بالقوه به منصه ظهور می‌رسد و می‌توان به حضور جامعه‌ای پویا امیدوار بود. بر این اساس، گوهر کار و تلاش از چنان مرتبت و منزلتی برخوردار است که در روایات معتبر آمده است که پیامبر اکرم (ص) دست کارگر را می‌پوسید چون این دست را دست مجاهد فی‌سبیل‌الله می‌دانست. 

بزرگداشت روز کارگر می‌تواند مصداقی از این ارزش‌گذاری باشد و اینجانب این روز را که به معنی روز احترام به شریف‌ترین و گرامی‌ترین بخش‌های جامعه‌مان به همه کارگران عزیز و به همه کسانی که علاقه‌مند به سربلندی این کشور هستند، تبریک عرض می‌نمایم. 

کارگران عزیز با چهار مشخصه بارز مسوولیت‌پذیری، تحمل، نجابت و تلاش خستگی‌ناپذیر در مقاطع مختلف حضور پرثمر و وصف‌ناشدنی را ایفا نموده‌اند، به طوری که در پیروزی انقلاب اسلامی کارگران نقش بسیار مهم و ارزشمندی داشته و پس از آن در شرایط دشوار و پیچیده دوران دفاع مقدس و همچنین آشفتگی ناشی از درهم ریختگی و ضعف کارخانه‌ها و کارگاه‌ها نه تنها با آگاهی و عمل مثال زدنی خود از اقتصاد و تولید کشور صیانت کردند بلکه فراتر از آن با اهداء خون‌های بسیاری در دفاع مقدس همدوش ملت نقشی اساسی ایفا کردند و هرگز ملت قدرشناس ایران ایستادگی قهرمانانه و حماسه‌ کارگران را در مقابله با بمباران‌های دشمن به کارخانه‌ها، پالایشگاه‌ها و دیگر تآسیسات زیر بنایی فراموش نخواهد کرد. بر این باورم، این ایستادگی توأم با درک و عقلانیت می‌تواند الهام‌بخش دولتمردان برای حل بحران‌های اقتصادی فعلی کشور نیز باشد. 

از سوی دیگر، باید اذعان داشت که در کنار این همه ایثار و فداکاری کارگران در جبهه‌های مختلف دفاع و تولید و با تمام تلاش‌هایی که برای برقراری یک زندگی همراه با شرافتمندی صورت گرفته است، به دلیل اتخاذ سیاست‌های غلط اقتصادی، توسعه اقتصاد دلالی و غیرمولد، آزادسازی‌های بی‌حد و حصر، واردات بی‌رویه، گسترش فرهنگ و حجم بالای قاچاق، وخیم‌تر شدن فضای کسب و کار در کشور، افزایش گسترده و عمق فساد مالی در مقایسه با سایر کشورها موجب گردیده که امنیت شغلی و ادامه اشتغال این عزیزان که از اصول اولیه و بنیادین کار شایسته است، با خطر جدی مواجه گردد. 

بنابراین، روز کارگر علاوه بر گرامیداشت مقام ارزنده نیروی کار فرصتی است که به مهمترین چالش‌ها و تنگناهای پیش روی جامعه کارآفرین و کارگر نیز اشاره گردد: 

ایجاد بستر اشتغال پایدار، بالاترین رسالت دولت‌ها در فراهم نمودن دسترسی به کار مطمئن‌تر برای رهایی از فقر است و بدون تلاش همراه با بهره‌وری به هیچ وجه حقوق کارگران محقق نمی‌شود. 

اشتغال مولد راهی است برای تولید ثروت که به وسیله آن می‌توان به اهداف سیاست‌های اجتماعی به نحو مطلوب‌تری رسید. متاسفانه این امر مهم و اساسی مورد توجه جدی قرار نگرفته، به طوری که امروز بزرگترین دغدغه نیروی مولد، مقوله اشتغال و امنیت شغلی و برای نیروهای فعال و آماده کار نبودن فرصت‌های شغلی کافی است.
راهبرد دخالت شرکای اجتماعی اعم از کارگر و کارفرما در نظام تصمیم‌گیری کشور یک امر مهم و اساسی است، به ویژه آنکه در چارچوب آموزهای دینی، قانون اساسی، مقررات بین‌المللی و قوانین و مقررات حاکم بر روابط کار، سه جانبه‌گرایی باید به عنوان محوری‌ترین مبحث در گفت وگوهای اجتماعی مورد توجه قرار گیرد. تجربیات دهه اول انقلاب نیز نشان دهنده این واقعیت است که تشکل‌های صنفی نقش بسیار ارزنده و مهمی را در پایداری تولید و صنایع ایفا نموده‌اند. بنابراین، لازم است قوانین و مقررات حاکم بر شکل‌گیری تشکل‌های صنفی کارگری و کارفرمایی مستقل به نحوی اصلاح گردد تا زمینه واقعی تحقق سه جانبه‌گرایی که متضمن جامعیت، مقبولیت و کارایی شرکای اجتماعی دولت می‌باشد، به وجود آید. 

عزت و کرامت انسانی و برقراری امنیت و آرامش نیروی کار در گرو داشتن یک نظام تامین اجتماعی قوی و کارآمد است که از جمله حقوق اساسی انسان‌ها و از تکالیف اصلی دولت‌هاست. لذا، نظام، تامین اجتماعی باید به عنوان ابزار استقرار امنیت و عدالت اجتماعی و یکی از اهداف توسعه مورد توجه قرار گیرد. چرا که مهمترین ویژگی یک نظام تامین اجتماعی ایجاد آرامش و عزت نفس در فرد، خانواده و جامعه، ایجاد تفاهم بین کارگر و کارفرما و مناسبات تولیدی ایجاد امنیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و فراهم نمودن زمینه‌های مناسب برای تحقق رشد و توسعه پایدار می‌باشد. 

متاسفانه سیاست‌های غلط اقتصادی، تغییرات پی در پی در ارکان این سازمان، عدم پایداری قوانین و مقررات و دخالت رویکردهای سیاست زده بزرگترین نهاد بیمه‌ای کشور را به لحاظ تامین منابع مالی و همچنین انجام تعهداتش در معرض مخاطره‌آمیزترین وضعیت قرار داده است و بیم آن می‌رود این سازمان نتواند به خوبی به ایفای مسوولیت‌های خود بپردازد. 

بخش قابل توجهی از نیروی کار ارزشمند کشورمان را زنان تشکیل می‌دهند. ما باید در برنامه‌ریزی‌هایمان نگاه ویژه‌ای به زنان داشته باشیم. زنان یک عنصر مؤثر در حیات اقتصادی و اجتماعی جامعه هستند، به ویژه آنکه علاوه بر حضور در محیط کار نقش ارزنده و ممتازی به عنوان محور خانواده برعهده دارند و لازم است در جهت‌گیری‌های حوزه روابط کار توجه خاصی به این قشر عظیم، مؤثر، فعال و سازنده شود. 

من بار دیگر فرا رسیدن روز کارگر را به تمام عزیزان که متشکل از طیف بسیار گسترده‌ای از متخصصان، پژوهشگران و دست‌اندرکاران امور تولید و خدمات‌اند، تبریک عرض می‌نمایم و با صراحت اعلام می‌دارم نیروهای مولد و کارآفرین در طول سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی با درک شرایط، همواره دین خود را به کشور ادا نموده‌اند و اکنون وظیفه دولت‌هاست که پاسدار چنین فداکاری‌هایی باشند و ایجاد امنیت شغلی و تصویر روشنی از آینده، حداقل وظیفه دولت‌ها به این قشر عظیم، شریف، مولد و زحمتکش است. 

و من الله توفیق
میرحسین موسوی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین