کد خبر: ۸۷۸۱۱
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۴:۴۳
با درآمدهای افسانه‌گونه می‌بایست چند عسلویه می‌داشتیم

خاتمی: به نام عدالت چه چیزی حاصل شده است؟

مشارکت بالای هفتاد درصد نتیجه مطلوب را تضمین می‌کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس جمهور سابق کشورمان گفت: «مبادا طوری رفتار کنیم که بعد از انتخابات افسوس بخوریم و بگوییم که کاش هم مردم و هم نامزدها گونه‌ای دیگر عمل کرده بودند».

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی در دیدار با کمیته‌ ایثارگران ستاد میرحسین موسوی با اشاره به جمع حاضر گفت: «خوشحالم که در جمع شما عزیزانی هستم که در عرصه دفاع مقدس نقش والایی داشتید. شما افرادی دلسوز برای نظام و جامعه هستید که به خاطر یک هدف مقدس دور هم جمع شده‌اید».

وی افزود: «ما انقلاب بزرگی داشته‌ایم که که دوست و دشمن به عظمت آن اعتراف می کنند انقلابی که متکی به سلاح نبود و تنها سلاحش منطق و بیان بود و نیروی موثر آن خود مردم بودند».

به گفته رئیس جمهورسابق کشورمان، انقلاب ما بازوی نظامی و قدرت سرکوب نداشت. بلکه با آگاه کردن مردم و برانگیختن احساس وظیفه در درون ملت امواج خروشانی به وجود آورد و انقلاب عمق یافت تا جمهوری اسلامی که حاصل آن تلاش ها بود بوجود آمد».

رییس بنیاد باران در ادامه گفت: «اگر کسی شایسته سخن گفتن از جامعه انقلابی، اخلاقی یا مدنی باشد شما هستید که جان و مال خود را فدای ‌این انقلاب کردید».

وی گفت: «انقلاب یک پدیده جدید و به معنی یک حرکت طوفانی توده‌ای برای از بین بردن یک نظام و به وجود آوردن یک نظام دیگر و یک امر جدید در جوامع بشری است».

خاتمی ادامه داد: «به عبارتی هر انقلاب یک وجه سلبی دارد و یک وجه اثباتی؛ اگر یک حرکتی تنها وجه سلبی داشته باشد آنگاه یک شورش است بدون ‌این که گردانندگان آن بدانند ‌این به هم ریختن چه سرانجامی دارد».

رییس جمهور سابق کشورمان یادآور شد: «انقلاب ما نه تنها یه طرح ‌ایجابی در کنار نفی وضع حاکم داشت بلکه تلاش کرد طرح خود را به سرعت پیاده کند. کاری که در دیگر انقلاب‌ها یا اصلا نبود یا به ‌این سرعت نبود. گاهی برخی انقلاب‌ها تا بیست سال بعد و بیشتر هم در همان وضع سلبی می‌ماندند و کشور به وسیله ضوابطی که یک شورای انقلاب مشخص می‌کرد اداره می‌شد اما در انقلاب ما خیلی زود طرح اثباتی آن پیاده شد».

خاتمی با تاکید بر‌اینکه «امام هیچ وقت حرکت‌های مسلحانه را حتی با نیت‌های خیرخواهانه تایید نکرد»، اظها رداشت: «امام راحل در انقلاب بر بیداری و آگاه کردن مردم تاکید داشت یعنی همان روشی که خداوند در قرآن به انبیا توصیه کرده است».

وی افزود: «پیامبران نمی‌توانند با زور حتی عدالت را برپا کنند بلکه مردم آگاه شده و مصمم بر پاکننده عدالت خواهند بود و منش امام پیامبرانه بود. او با بیان و ارشاد و فداکاری‌های خود مردم را آگاه کرد و با اتکا به رای مردم نظام جمهوری اسلامی را مستقر کرد و قانون اساسی نیز با رای مردم و تصویب آنان به وجود آمد».

خاتمی با بیان‌اینکه «امام تلاش کرد که حکومت را به مردم بسپارد»، اظهار داشت: «نظام ما نظامی است که بر اساس دیدگاه‌های حضرت امام باید رهبر آن را هم مردم انتخاب کنند چه برسد به رییس جمهور و سایر مسوولان آن واین یعنی جمهوری واقعی». 

وی تصریح کرد: «البته مردم ما مسلمان هستند و قطعا جمهوری ما بر اساس اسلام خواهد بود».

رئیس جمهور سابق کشورمان ادامه داد: «بعد از امام عده‌ای که حرکت‌های امام را انحرافی می‌دانستند و با انقلاب هم هیچ میانه‌ای نداشتند و تلاش کردند خود را به عنوان‌ ایدئولوگ انقلاب معرفی کنند می‌خواستند حتی دلسوزان و معتقدان واقعی به انقلاب و امام را نیز حذف کنند».

وی ادامه داد: «این افراد هر چند که تا کنون پیروز نشده‌اند و هنوز هم در راس نظام و مسوولین بلند‌پایه نظام ما کسانی قرار دارند که شاگردان امام هستند. اما برخی تلاش می‌کنند که ساختارها را طوری کنند که طرفداران امام و دلسوزان انقلاب حذف شوند».

وی با طرح‌این پرسش که آیا جامعه ما انقلابی باید بماند؟ گفت: «جامعه ما باید انقلابی بماند البته‌ این به مفهوم آن نیست که وجه سلبی انقلاب باقی بماند بلکه باید همچنان به دنبال وجه ‌ایجابی انقلاب باشیم یعنی بکوشیم به اهداف و آرمان‌هایی که انقلاب و مردم داشتند برسیم».

خاتمی تاکید کرد: «رسالت من و شما‌ این است که یک الگوی موفق از نظام جمهوری اسلامی به جهان ارائه کنیم. نظامی که در عین داشتن تمام مزایای نظام‌های دیگر دنیا مزایای دیگری هم داشته باشد. فضائلی داشته باشد که آنها ندارند».

وی یکی از شاخصه‌های‌این الگو را «حاکمیت اخلاق در جامعه» عنوان کرد و افزود: «نظام اسلامی باید نظامی باشد که در همه عرصه‌ها برتری خود را نشان دهد».

خاتمی در ادامه با انتقاد از رواج بی اخلاقی‌ها در کشور اظهارداشت: «امروز در جامعه ما برخی رقبای خود را به دروغ و تهمت می‌خواهند کنار بزنند. برخی که امیدوارم ‌این کارهای‌شان از سر اشتباه باشد؛ مروج بداخلاقی به نام فضیلت وارزش‌ها می‌شوند».

وی با تاکید بر‌اینکه «عدالت یکی از برجسته‌ترین ارزش‌های انقلابی است»، تصریح کرد: «با‌ این حال ببینید که تحت عنوان عدالت چه چیزی حاصل شده است؟‌ آیا امروز حیثیت و قوت و قدرت ما در جهان بیشتر شده است یا کمتر؟ ‌آیا آنها که مدعی ارزش‌ها هستند امروز رفتارهای‌شان در جهت برخورداری بیشتر‌ایران است یا‌ این‌که فقر و فساد زیادتر شده است»؟

وی افزود: «مصرف بی‌رویه امکانات کار بسیار بدی است اما مصرف بی رویه ارزش‌ها کار بدتری است».

خاتمی در ادامه گفت: «شما می‌توانید میان درآمدهای نفتی دولت‌ها در دوران سازندگی و اصلاحات با‌ این دوران چهارساله و در مقابل کارهای اساسی انجام گرفته در‌این سه دوره را مقایسه کنید و ببینید امکانات در آن دو دوره و‌این دوره چگونه مصرف شده و وضع کشور و مردم چگونه بود».

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «امروز عسلویه نسبت به قدیم چه وضعی پیدا کرده است؟‌ این در حالی است که هم اکنون با آن درآمدهای افسانه‌گونه می‌بایست چند عسلویه می‌داشتیم نه ‌این که آن عسلویه هم به‌این وضع درآید».

رییس جمهور سابق کشورمان در مورد ارزش ها گفت: «اولا گاه ارزش‌های اساسی زیر پا گذاشته می‌شود و بیشتر بر جنبه‌های فرعی تاکید می‌شود آن هم به صورت ظاهر‌سازی نه واقعی»!

وی تصریح کرد: «دروغ و تهمت در جامعه ما گاهی به یک ارزش و به ابزاری برای بیرون کردن دلسوزان مردم و نظام تبدیل می‌شود».

سید محمد خاتمی سپس به گذشت سی سال از عمر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: «ما باید نظام و جامعه خود را الگو کنیم تا جایی که تحسین همگان را برانگیزد».

وی با اشاره به ‌ایثارگری‌ها فراوانی که اقشار مختلف مردم در طول دوران هشت سال دفاع مقدس از خود نشان دادند، اظهار داشت: «امروز نیروهایی در دنیا هستند که می‌خواهند با ملت ‌ایران مبارزه کنند و برخی در داخل به آنها بهانه می‌دهند».

سید محمد خاتمی با انتقاد از تخریب موسوی توسط برخی جریانات گفت: «برخی از اموال بیت‌المال علیه موسوی استفاده می‌کنند و با تشکیلات ملی و فراملی به صورت ظالمانه علیه موسوی و دیگر کسانی که آنان را رقیب می‌دانند تبلیغ می‌کنند‌ آیا‌ این همان آزادی است که در انقلاب وعده آن را می‌دادیم»؟

رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد: «آیا همه برخوردها با دانشجویان با معیارهای حق و عدالت است که مدعی آن هستیم؟ با برخی افراد به خاطر اظهار نظرشان برخورد می شود ‌آیا با کسی که بر توسعه همه جانبه و حفظ حیثیت مردم‌ ایران تاکید دارد باید برخورد کرد؟ یا کسانی که ارزش‌ها تنها لقلقه زبانشان است اما در تامین رضایت مردم ناموفق هستند»؟

خاتمی با بیان‌اینکه «من قصد جفا کردن و یا نادیده گرفتن خدمت‌های کسی را ندارم» گفت: «اما نباید کسی را به صرف داشتن حسن نیت در کاری گمارد؛ تدبیر، درک شرایط و قدرت مدیریت درست نیز باید در آن فرد وجود داشته باشد وقتی لطمه‌ای به جامعه می‌خورد خسارت های وارده هیچ فرقی ندارد که با حسن نیت باشد یا با سوء نیت خسارت زننده».

رئیس جمهور سابق کشورمان درباره مهندس میرحسین موسوی نیز اظهار داشت: «موسوی از شایسته‌ترین انسان‌هایی است که من می‌شناسم او علاوه بر سابقه مدیریت و خدماتش یک فرد اخلاقی است و کسی است که هیچ گاه نمی‌خواهد حتی به دشمنانش توهین شود».

وی درباره علت کنار رفتن خود از عرصه رقابت گفت: «در جامعه ما‌ این حسن نیت نسبت به من هم وجود دارد که اخلاقی هستم حال درست نبود دو فردی که ذهنیت اخلاقی بودن در جامعه نسبت به آنها وجود دارد باهم برای رسیدن به یک پست رقابت کنند؛‌این کار خیانت به ذهنیت جامعه بود».

خاتمی یادآور شد: «باید همه تلاش کنیم و‌این را به جامعه بگوییم که اگر به صحنه نیایند و در انتخابات فعال نشوند نتیجه انتخابات و شرایط کشور در مسیر مطلوب نبود نباید کسی جز خود را ملامت کنند».

رئیس جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: «مردم اگر خواهان تغییر هستند باید با شرکت در انتخابات ‌این خواسته خود را پیش ببرند. البته هر چند نگرانی‌ها و موانعی هست مثل نگرانی از یک دست بودن عوامل اجرایی و نظارت انتخابات».

وی با تاکید بر‌اینکه «حضور مردم همه‌این موانع را از سر راه بر می دارد»، اظهار داشت: «اما با قاطعیت می‌گویم و مثل روز برایم روشن است اگر مردم به صحنه بیایند و مشارکت بالای هفتاد درصد داشته باشیم‌؛ حتی تعدد کاندیداها هم مشکلی در کسب نتیجه مطلوب نخواهد داشت».

خاتمی هشدار داد: «اما اگر مشارکت پایین باشد و خدای ناکرده همچنان با تعدد کاندیدا مواجه باشیم آن وقت ممکن است موفق نشویم. مبادا طوری رفتار کنیم که بعد از انتخابات افسوس بخوریم و بگوییم که کاش هم مردم و هم نامزدها گونه‌ای دیگر عمل کرده بودند».

وی از ناعادلانه بودن امکانات تبلیغی برای کاندیداها گفت: «من در جای دیگری هم گفته ام برخی کاندیداها نیاز به ستاد ندارند چون تمام کشور به ستاد آنها تبدیل شده است اما کروبی و موسوی هستند که نیاز به ستاد و معرفی خود دارند».

خاتمی بر تلاش همه برای شناساندن موسوی به جامعه تاکید کرد و گفت: «شیب توجه به مهندس موسوی در حال افزایش است اما همه باید تلاش کنیم که موسوی را بشناسانیم و در‌این زمینه خود ‌ایشان نقش اول را دارند که البته تا کنون ‌این کار به خوبی انجام داده‌اند». 

وی تصریح کرد: «باید در جامعه‌این را به مردم یادآوری کنیم که فرصت‌های تغییر همیشه دردسترس نیست و آنجا که ‌این فرصت به دست می‌آید باید آن را غنیمت شمرد». 

خاتمی درباره آنچه سکوت بیست ساله مهندس موسوی می گویند گفت: «ایشان هیچ گاه از عرصه سیاسی کنار نکشیده اند و در جریان امور بوده اند هر چند که تظاهر نمی کرده اند چرا که اهل ریا و بروز دادن خود نیستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۸۸/۰۲/۱۱
0
0
بسيار عميق است و نياز به تامل
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۰:۴۵ - ۱۳۸۸/۰۲/۱۲
0
0
سلام بر خاتمی، درود بر مهندس موسوی
جناب آفای خاتمی، به عنوان یک شهروند ایرانی برای ادای وظیفه‌ام تمامی تلاش خود را برای حضور پرشور آشنایان و دوستانم در انتخابات خواهم کرد. انشا... که پس از انتخابات همگی پیروزی مهندس موسوی عزیز را جشن خواهیم گرفت. خداوند مهربان را به اینکه بر ما دولتمردانی فهیم عطا می کند بسیار سپاسگزارم.
((نصر من الله و فتح قریب))
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین