آفتابنیوز :
آفتاب: مهندس موسوی گفت: «ما باید دولت را به سمتی ببریم که از تشکلهای مردمی، گروهها و احزاب نترسد. بخشی از مشکلات موجود در کشور ناشی از ترس دولت از ملت و تشکلهای مردمی است».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، اعضای ائتلاف مردمی حامیان میرحسین موسوی صبح امروز با مهندس موسوی دیدار و گفتوگو کردند. مهندس موسوی در این نشست با اشاره به شرایط جامعه در زمان حاضر گفت: «در روزهای باقی مانده تا انتخابات ضمن این که انتقاد از وضع موجود را باید ادامه دهیم، در عین حال باید به مردم این آگاهی را بدهیم که اصلاح رویهها با کمک متقابل دولت و مردم امکانپذیر است. این مسائل باید مطرح شوند تا در مردم امید ایجاد کند. چرا که ایجاد امید میتواند فضایی را در کشور به وجود بیاورد تا آن عدهای که از همه چیز مایوس هستند به صحنه دعوت شوند. متاسفانه رسانه ملی ما در این جهت حرکت نمیکند. رسانه ملی باید مردم را متوجه این مساله کند که شرکت گسترده آنها در انتخابات در حل مشکلات موثر است. متاسفانه چنین کاری نمیکنند و در چنین شرایطی تشکلهای مردمی اهمیت صدچندان پیدا میکند».
او با یادآوری ضرورت مقابله با قانونگریزی عنوان کرد: «اگر به قانون برنگردیم در آینده مشکلات اساسی برای کشور به وجود خواهد آمد. زمانی برای گرفتن 500 میلیون دلار برای تامین برخی کالاهای اساسی کشور آن هم با حکم حضرت امام (ره)، از طرف مجلس فشار زیادی به ما آمد. به طوری که مجبور شدم مجددا از امام حکم بگیرم. مجلس حق داشت که در این مساله حساس باشد ولی متاسفانه امروز بحث بر سر روشن نبودن تکلیف میلیاردها دلار در کشور است ولی کسی حرفی نمیزند. اگر این روند قانونگریزی ادامه پیدا کند هفت، هشت سال دیگر، مساله قانون بیارزش خواهد شد. باید به یاد داشته باشیم که مهمترین خواسته ملت ما در دوران مشروطیت ایجاد عدالتخانه و داشتن قانون بود».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که بزرگترین شعار دولت باید حل مشکل بیکاری و تورم باشد، افزود: «این دو شاخصهایی هستند که همه دولتها در هر جای جهان باید به آن توجه کنند و هیچ دولتی نمیتواند از آن شانه خالی کند ولی متاسفانه در حال حاضر تنها چیزی که در سطح فضای ملی مطرح نیست همین مساله است و به نظر میآید برای دولت آوردن دانش آموزان از مدارس و کشاندن جمعیت با اتوبوسها به دنبال خود از این مسائل مهمتر است. اگر حکومتی اولویتهای خود را به درستی تشخیص ندهد همه ابعاد ملت به خطر میافتد».
او تصریح کرد: «ما در یک جامعه دینی و اسلامی زندگی میکنیم و باید توجه کنیم که مشکلات فعلی کشور هیچ ربطی به اعتقادات دینی ما ندارد؛ چرا که دین ما هیچگاه نگفته است عقلانی فکر نکنیم، با مسائل جدید و مدرن روبرو نشویم و به پیشرفت و توسعه کشور توجه نکنیم. اگر این مشکلات را به نام دین و اسلام تمام کنند یک آسیب و خطر بسیار جدی خواهد بود».
موسوی گفت: «متاسفانه مساله امروز کشور ما نشستن و فکر کردن به این مساله شده است که الان نظامهای جهانی در حال فروپاشی هستند و ما برای مدیریت جهان برنامه ویژهای داریم. این حرفها در حالی گفته میشود که از حل مشکلات یک استان کشور خود نیز عاجزیم. در قدیم در هنگام جنگ رجزخوانیهایی برای دشمن صورت میگرفت ولی ما نباید خودمان این رجزها را باور کنیم. اگر میخواهیم به طور مطلوب در جهان اثر بگذاریم، راه این مساله حل مشکلات داخلی کشور است و اگر چنین نباشد به سمت برخی افراط و تفریطها پیش میرویم که متاسفانه نمونههای آنها را شاهدیم. سیاست خارجی برای تعامل مناسب با جهان و ابزاری برای توسعه ملی ماست و اگر قرار باشد منظر آینده را تاریک کند سیاست خارجی مناسبی نخواهد بود. این بدان معنا نیست که اصول را رعایت نکنیم چرا که همه کشورها اصولی دارند و بر روی آن میایستند و در عین حال در دنیا مساله هزینه و فایده نیز مطرح است. اگر این مسائل را لحاظ میکردیم این قدر روابط غیردوستانه نسبت به ما در جهان نبود. چقدر ما با قدرتهای آسیایی ارتباط دوستانه وسیعی داریم؟ چقدر توانستهایم با بازارها، دولتها و فرهنگهای کشورها ارتباط برقرار کنیم؟ بله؛ رفت و آمدهایی داریم ولی رفت و آمدی که موجب توسعه کشور شود وجود ندارد».
وی همچنین متذکر شد: «پیش از انقلاب یک نوع سرافکندگی در ملت ما وجود داشت ولی انقلاب اسلامی این سرافکندگی را رفع کرد و هنوز این مساله در میان ملت ما نمرده است. پیشرفت در صنایع موشکی و تکنولوژی هستهای نمونههایی است که نشان میدهد که هر جا بر روی مسالهای ایستادهایم پیشرفت کردهایم. ولی اینها مانند جزیرههایی از هم گسسته است و یک منظومه متمرکز نیست . در چشمانداز 20 ساله به این مساله توجه شده است و این نشان میدهد که یک نوع دغدغه در همه ارکان بالای نظام اعم از مقام معظم رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود دارد. ما در منطقه رقیبهای بسیار بزرگی داریم که در یک مسابقه جهانی با ما شرکت دارند. ما انتظار داریم که هر دولتی با نگاهی نو به این مسائل توجه کند و از سرمایههای عظیم اجتماعی کشور استفاده نماید. بنابراین درکنار انتقادها باید به تواناییها نیز اشاره کنیم».
به گفته نخستوزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس، «ترس باید از زمانی باشد که قانون شکسته میشود؛ وقتی در بالاترین جایگاه اجرایی کشور بیقانونی وجود داشته باشد، طبیعی است که در آحاد مردم نیز این مشکل به وجود بیاید». او گفت: «تصمیم گرفتهام آزادی از ترس و رهایی از نیاز را به شعارهای قبلی خود اضافه کنم. یک شهروند باید احساس کند که وقتی قانون را رعایت میکند نباید ترسی داشته باشد. قانونگریزی بر هم زدن جریان تصمیمگیری در کشور و انحلال یا ادغام بسیاری از شوراها از جمله مشکلاتی است که امروز در کشور وجود دارد و فضای آشفتی را ایجاد کرده است که دورنمای خوبی را باقی نمیگذارد».
موسوی تصریح کرد: «وقتی جوانی به صحنه کار و فعالیت میآید باید دورنمای روشنی از آینده داشته باشد. در قشرهای مختلف جامعه نیز نگرانی و دغدغه نسبت به آینده وجود دارد و سیاستمداران هم به نوع دیگری در شرایط عدم اطمینان نسبت به آینده به سر میبرند. به نظر نمیآید که شاخصها در کشور ما به شکلی باشد که منظر روشنی را ترسیم کند و دلیل عمده بسیاری از مهاجرتها نیز ناشی از همین مساله است».
وی دستکم گرفتن فهم مردم و تحقیر و کوچک کردن آنها را از جمله مشکلات اساسی و نگران کننده امروز کشور دانست و یادآوری کرد: «به طور مثال پرتقال با آرم اسرائیلی وارد کشور شده و پخش میشود. این مساله بر اثر یک اشتباه صورت گرفته که باید به آن پرداخت. ولی این که مدام جلسه بگذارند و بگویند این پرتقالها چینی است، این به نوعی کم گرفتن فهم مردم است. یک سوال اساسی این است که اساسا چرا پرتقال اسرائیلی وارد کشور ما شده است مگر ما مرزهای مشخصی نداریم؟ نباید تصور شود که با چند اطلاعیه میتوانیم قضاوت مردم را خدشهدار کنیم. در مثال دیگر میتوان به مساله اخیر در سوئیس اشاره کرد که در این قضیه اشتباهی صورت گرفته است ولی این که بیاییم در شرایط امروز که فضای مجازی، ماهواره، اینترنت و راههای ارتباطی مختلف اطلاعات را به همه مردم میرساند مسالهای را که موجب تحقیر ملت ما شده است تبدیل به یک حماسه کنیم مشکل دیگری است که بسیار بسیار اذیت میکند. در همان اجلاس به دلیل صحبتهایی که مطرح شد، مسالهی هولوکاست مجددا در پایان جلسه مطرح شد و مهر تاییدی دیگر بر آن زدند. در حالی که پیش از این صحبتها اجماعی در جهان راجع به این مساله نبود و این یعنی نتیجه نهایی جلسهای که در آن وهنی نسبت به جمهوری اسلامی صورت گرفت همین مساله است».
موسوی با بیان این که اگر نظامی به سمتی حرکت کند که دائما در حال تحقیر آحاد ملت خود باشد این مساله موجب یک دیکتاتوری در داخل کشور و کوچک شدن ملت در خارج از کشور میشود، گفت: «فکر نمیکنم هیچ ذهن منطقی در جامعه وجود داشته باشد که معتقد نباشد وضع موجود باید تغییر کند؛ یعنی یا همین دولت طرز تفکر خود را عوض کند و یا تغییری صورت بگیرد. مهمترین مساله این است که بدانیم با توجه به امکانات عظیم موجود در کشور که مهمترین آن آحاد ملت هستند، میتوان وضع را بهتر و روندها را عوض کرد».
او با اشاره به نرخ بالای تورم در کشور و بودجه نامتوازن موجود عنوان کرد: «در کنار اینها به بسیاری از نهادهای تصمیمگیری آسیب زده شده است. باید بدانیم که با جلب اعتماد مردم امکان جبران و حل این مشکلات و تغییر روندها وجود دارد. متاسفانه ما جزو چند کشوری هستیم که بالاترین نرخ تورم را دارد و در کنار آن وضعیت بیکاری در کشور بسیار تاسفبار است. گفته میشود چرا جوان ما به اعتیاد روی میآورد؟ وقتی دورنمای درستی برای آینده وجود نداشته باشد و وضع تورم و بیکاری به این شکل باشد طبیعی است که چنین مشکلاتی به وجود بیاید. هر جا بیکاری کمتر است، اعتیاد و ناهنجاریهای اجتماعی کمتر خواهد بود».
میرحسین همچنین بر اهمیت توجه به برنامه در سیاستگذاریهای کشور تاکید کرد: «متاسفانه کسانی که امروز بر سر کار هستند ظاهرا نسبت به واژه برنامه حساسیت دارند و ما نمونه این مساله را در اوایل انقلاب هم شاهد بودیم. در آن زمان عدهای میگفتند اگر تقوا و توکل داشته باشید همه مسائل حل خواهد شد ولی گذشت زمان به همه یاد داد که یک نظام باید برنامه درستی داشته باشد. این مساله در حال جا افتادن در جامعه بود ولی متاسفانه در حال حاضر ظاهرا مساله برنامه حساسیت ایجاد میکند. این مشکلات باید اصلاح شود ولی باید توجه داشته باشیم که این اصلاحات هزینههایی هم دارد».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تاکید بر این که اگر رای بیاورم یکی از اولین کارهایی که صورت میدهم تجدید نظر در بودجه امسال است توضیح داد: «متاسفانه نوعی یاس بر فضای کسب و کار و سرمایهگذاری در کشور حاکم است و اگر این شرایط بخواهد تغییر کند باید فضای کسب و کار بهبود داده شود، جلوی واردات بیرویه گرفته و بودجهها متعادلتر شود».
او بر بکارگیری امکانات کشور در خدمت برنامههای درازمدت تاکید کرد و افزود: «دولت باید با این دید وارد عرصه شود و کاری انجام دهد که زمانی به ثمر برسد که حتی شاید آن دولت روی کار نباشد. در اوایل انقلاب و در دوران جنگ به این مسائل بسیار توجه میشد و امروز نیز باید به سمتی برویم که دولتها به طور درازمدت برنامهریزی کنند و این مساله باید جایگزین کارها و برنامههای روزمره شود».
مهندس موسوی در این نشست به روز پرستار، روز کارگر و روز معلم اشاره کرد و ضمن گرامیداشت این ایام خاطرنشان کرد که همه این اقشار و گروهها تشکلهایی در جامعه پیدا کردهاند و اگر امید در آنها ایجاد شود و بدانند که میتوانند در سرنوشت کشور نقش داشته باشند قطعا در کمکرسانی به دولت بسیار موثر خواهند بود؛ ما باید دولت را به سمتی ببریم که از تشکلهای مردمی، گروهها و احزاب نترسد. بخشی از مشکلات موجود در کشور ناشی از ترس دولت از ملت و تشکلهای مردمی است ولی به نظر من اینها فرصت هستند و میتوان با کمک آنها بار دولت را سبک کرد.
نخست وزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس با اشاره به شعار "هر شهروند، یک ستاد" گفت: «من از این شعار استفاده میکنم و میگویم که هر کس باید یک رسانه باشد».
مهندس موسوی عزیز انشا... دوره عوام فریبی با حضور پرشور ملت فهیم ایران زمین در خرداد ماه پایان خواهد یافت. و خداوند شما و یارانتان را برای عمل به وعده هایتان آزمایش خواهد نمود.