آفتابنیوز :
آفتاب: میرحسین موسوی در حالی که صبر و ایستادگی مردم کشور در دوران دفاع مقدس و پس از آن را میستود عنوان کرد: «تصورم این است که نیاز شدید به تغییر اساسی در کشور داریم؛ تغییری که همه ما را به ارزشهای بنیادین و عدالت برگرداند».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، نخست وزیر دوران دفاع مقدس عصر جمعه میان جمع مردم شهرستان ورامین در مسجد خاتمالانبیاء اظهار کرد: «مجموعه کشور را صبرها و ایستادگیهای مردم اداره کرد. در دوران جنگ مردم روستایی از یک طرف محصولات کشاورزی خود را به جبههها میفرستادند و از طرف دیگر بچههای خود را اعزام میکردند و از سوی دیگر نیز در پشت جبههها دلگرمی میدادند. وقتی به این ایستادگیهای مردم نگاه کنیم خواهیم فهمید که سهم دولت در برابر عظمت مردم بسیار ناچیز بود و حتی یک قطره خون شهیدان ما بیشتر از همه اقداماتی بود که انجام شد. متاسفانه آنچه امروز تضعیف شده و از بین رفته است همین سرمایههای اجتماعی و بازیابی این سرمایه است که موجب حل شدن مشکلات کشور ما خواهد شد».
مهندس موسوی با اشاره به ضرورت بازگشت به ارزشها گفت: «در ابتدای انقلاب و دوران جنگ فضا به گونهای بود که کسی وعده بیخودی نمیداد و همه سیاستها و اقدامات دولت شفاف بود. در آن شرایط قانونگریزی نبود و نیروهای بسیجی ما به طور خودجوش پاسدار کشور بودند و دولت هم در اختیار آنها بود. متاسفانه از آن فضای ارزشی به یک فضای سوداگرانه انتقال پیدا کردیم و دولتها در این بین نقش داشتند و این دولت که الان بر سرکار است در این بین سهم زیادی داشته است. مهمترین سرمایه ما در دوران جنگ عزت نفس و شرافت مردم بود. ما با تکیه بر همین عزت نفس و روحیه بود که در دفاع مقدس پیروز شدیم و توانستیم استقلال خود را تا به امروز حفظ کنیم. این روحیه و شرافت نباید مورد خرید و فروش قرار بگیرد و نباید تصور شود که این عزت را به بهانه رای و جلب چند روزه آراء میتوان خرید یا تضعیف کرد».
او که یادآوری کرد «در زمان جنگ پول و امکانات کمی داشتیم ولی حتی یک سنت هم هدر نمیرفت» در عین حال توضیح داد: «آن منابع در خدمت اغراض سیاسی به کار گرفته نمیشد و همه بر هزینهها نظارت داشتند و به دلیل همین نظارتها بود که میتوانستیم روی پای خود بایستیم. این در حالی بود که عراق غیر از درآمد نفتی خود ماهانه میلیاردها دلار از طریق برخی کشورهای عربی منطقه دریافت میکرد به طوری که در پایان جنگ 70 میلیارد دلار بدهی داشت ولی ما جنگ را در شرایطی به پایان رساندیم که حتی یک ریال بدهی هم به دولت بعدی منتقل نکردیم. بنابراین در کشوری که امکانات در اختیار اغراض کوتاه مدت قرار بگیرد نمیشود پروژههای بزرگ و اساسی اجرا کرد. دلیل این که ظرف چهار سال 270 تا 310 میلیارد دلار هزینه کردیم ولی در هر جایی از کشور مشکلات فراوانی داریم این است که منابع را در اختیار اهداف درازمدت به کار نگرفتیم».
موسوی تصریح کرد: «در ابتدای انقلاب هر کس بر اساس ارزشهایی کار میکرد و برای این کار نمیکردند که مورد تمجید و تشویق قرار بگیرند. به هیچ وجه به ذهن کسی نمیآمد که بخواهد کاری انجام دهد تا برای او هورا بکشند بلکه کار میکردند تا سالها بعد مردم نتیجه آن را ببینند و مدیران با این انگیزه کار نمیکردند که بخواهند ثابت کنند که این کارها را آنها انجام دادهاند. چرا که معامله آنها با خدا بود. البته یکی از مشکلات امروز کشور ما این است که منابع کمیاب را به جای این که در خدمت اهداف درازمدت به کار بگیریم به سمت پروژههایی رفتیم که در یک مقطع کوچک سروصدایی ایجاد کند. ما ناچاریم به آن نگاه درست برگردیم و هیچ چارهای نداریم به برنامهریزیهای درست روی بیاوریم. در این سی سال مدیران و کارشناسان زیادی پرورش پیدا کردهاند و مهمتر از اینها، برنامهریزی در کشور ارزش پیدا کرد».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از عدم برنامهریزی صحیح در کشور انتقاد و عنوان کرد: «متاسفانه امروز به واژه توسعه و برنامه حساسیتی پیدا شده است و گرچه شعار عدالت میدانند ولی فکر نکردند که این مشکلات بیشترین بیعدالتی در حق مردم است و فکر نکردند که این بیبرنامگیها، بیکاری، تورم، اعتیاد، ترس از آینده و مهاجرتهای فراوان در پی خواهد داشت. اگر برنامهریزی درستی باشد دلیلی ندارد که جوان ما کشور ایران خود را رها کند و به کشورهای دیگر مهاجرت کند. مردم ما به ایران حتی در خارج از کشور هم عشق میورزند ولی چرا امروز ذهنیت جوانان ما به سمت خارج از کشور است»؟
مهندس موسوی با طرح این سوالات که چرا تولیدگران ما مایوس شدهاند؟ آیا از تولید داخلی حمایت شد؟ آیا دلارهای نفتی در خدمت تولید به کار گرفته شد؟ متذکر شد: «متاسفانه مثلا به دلیل واردات بیرویه شکر، صنایع قند و شکر ما با مشکلات فراوانی مواجه شدند و در حالی که به 600 هزار تن واردات شکر نیاز داشتیم ولی در طول یک سال، دو و نیم میلیون تن شکر وارد کردیم. در مورد چای و محصولات صنعتی دیگر نیز همین مشکلات وجود دارد. در نتیجه سیاستهای نادرست و رها کردن واردات محصولات به کشور مشکلات زیادی به وجود آمده است و در نتیجه همین سیاستهاست که پرتقال اسرائیلی هم به کشور وارد میشود. وقتی واردات را به حال خود رها کردیم هم مشکلات اقتصادی و هم مشکلات فرهنگی در کشور ایجاد میشود و وقتی مرز مشخصی نداشته باشیم نمیتوانیم از صنایع داخلی حمایت کنیم».
او ضمن بیان این که صنعت نساجی برای کشور ما بسیار حیاتی است گفت: «نساجی سابقه بسیار دیرینهای دارد ولی به دلیل وجود لباسهای چینی، واردات عظیم و عدم حمایت از تولیدات داخلی تک تک کارخانههای نساجی ما در حال ورشکستگی است که این مساله بیکاری فراوانی را به وجود میآورد و در نتیجه ناراحتی، ناامیدی، اعتیاد، فقر و تبعیض ایجاد میشود».
موسوی اظهار کرد: «متاسفانه دولت به دنبال طرحهایی اساسی و درازمدت که بخواهد سالهای بعد نتیجه بدهد نبوده است و بیشتر به دنبال این بوده است که وعده بدهد و پولها را اینجا و آنجا بریزد. متاسفانه دولت هیچگاه نتوانسته است بر این وسوسه خود غلبه کند و بخواهد بازار را برای محصولات کشاورزی و صنعتی به گونهای مناسب فراهم کند. چنانچه میبینیم نزدیک عید واردات بیرویه میوه صورت میگیرد و یا هرگاه کشاورزان شمالی میخواهند کمی جان بگیرند واردات برنج صورت میگیرد و در جای دیگر میبینیم که پسته کالیفرنیایی در میان آجیل تبریزی وجود دارد. امروز برای عوض کردن شرایط موجود به ارادهای قوی نیازمندیم. کشور ما امکانات وسیع و سرمایههای عظیمی دارد و تمام اینها میتواند ایجاد امید کند و شرایطی را فراهم آورد که بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم ولی همه اینها به اراده مردم بستگی دارد».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخابات را یکی از برکات انقلاب اسلامی خواند و خاطرنشان کرد: «وقتی انقلاب صورت گرفت یکی از اولین اقدامات این بود که مردم در رفراندومی برای جمهوری اسلامی شرکت کنند و خود من با لذت در آن انتخابات شرکت کردم. چرا که اولین انتخاباتی بود که در آن حضور داشتم. پیش از انقلاب رایگیری درستی نبود و انتخابات به صورت فرمایشی انجام میشد. یکی از برکاتی که انقلاب فراهم آورد انتخابات بود و امام هم بر این مساله تاکید زیادی داشتند. این جزو سرمایههای بزرگ کشور ماست چرا که انتخابات فرصتی را فراهم میکند که مردم به گذشته و آینده نگاه کنند و اگر وضعیت فعلی را مناسب میدانند آن را تثبیت کنند و اگر هم احساس میکنند باید تغییری ایجاد شود دست در دست هم شرایط این تغییر را فراهم بیاورند».
او گفت: «تصور من این است که نیاز شدید به تغییر اساسی در کشور داریم؛ تغییری که همه ما را به ارزشهای بنیادین و عدالت برگرداند. البته عدالت نه به معنای توزیع فقر بلکه به این معناست که دولت ثروت تولید کند و این ثروت به طور عادلانه در بین مردم توزیع شود و در عین حال منابع کمیاب در خدمت انجام پروژههای اساسی کشور مطرح شود تا به کمک مردم کشور را نجات دهیم».
گفتنی است، با ورود مهندس موسوی به مسجد، جمع حاضر با شعارهایی نظیر "موسوی موسوی حمایتت میکنیم"، "درود بر دو سید فاطمی میرحسین موسوی، خاتمی"، "صلی علی محمد یار امام خوش آمد" حمایت خود را از میرحسین موسوی اعلام کردند.