آفتابنیوز :
آفتاب: اسحاق جهانگیری گفت: «مهمترین وظیفهای که بر دوش دولت قرار دارد فراهم کردن بستری برای رشد و توسعه و ظهور و بروز استعدادهای مادی و معنوی است تا توانمندیهای کشور شکوفا شوند».
به گزارش خبرنگار آفتاب وزیر صنایع و معادن دولت اصلاحات در همایش حامیان مهندس موسوی در استان کرمان، ادامه داد: «برای ما تاسفبار است که ببینیم پایههای توسعه کشور آسیبدیده است و در عین حال برخی، با استفاده از آموزههای دینی، ذهن جوانان کشور را نسبت به آرمانهای حضرت امام(ره) مخدوش مینمایند».
جهانگیری تاکید کرد: «امروز تکلیف سنگینی بر دوش دولت است که در مسیری حرکت کند که کشوری با 70 درصد جمعیت جوان زیر 35 سال نسبت به آینده انقلاب و نظام و کشور خوشبين باشد و اگر نتوانیم امید و نشاط را احیا کنیم کشور با مسائل بغرنجی روبهرو خواهد شد».
وی با اشاره به اینکه در قرن 21 کشورها به سرعت در حال پیشرفت در زمینههای گوناگون هستند اظهار داشت: «مردم ایران، امروز خود را با کشورهای دیگر مقایسه میکنند و با این منابع و تاریخ و فرهنگ غنی بایستی فراتر از بسیاری کشورها باشیم که البته با علم و تدبیر و آگاهی میتوان ایران را به نقطه مطلوب در عرصه جهانی رساند».
او همچنین با اشاره به چالشهای پیش رو در زمینههای مختلف وارد بحث چالشهای اقتصادی کشور شد و اظهار داشت: «اگر با جدیت بیشتر به مسائل اقتصادی نپردازیم و با وضعیت فعلی در مورد آن عمل شود در آینده با بحرانهای جدی سیاسی و اجتماعی روبهرو خواهیم شد».
وزیر صنایع و معادن دولت خاتمی با اشاره به این که افزایش تورم مهمترین چالش اقتصادی پیش روی کشور است عنوان کرد: «در سال 1384 نرخ تورم به 11 درصد رسید و بر اساس برنامه چهارم توسعه قرار بود این نرخ تکرقمی شود اما اقدامات غیرعلمی و شتابزده دولت نهم که بدون توجه به نظرات کارشناسان اقتصادی خارج از دولت صورت گرفت باعث شد نقدینگی به 180 هزار میلیارد تومان برسد و نرخ تورم که سير نزولی داشت بر اساس آمار بانک مرکزی همین دولت به بالای 25 درصد رسيده و مشکلساز بشود».
جهانگیری به بحث کسری بودجه نیز پرداخت و گفت: «در دوران جنگ تحمیلی کسری بودجه داشتیم اما بعد از جنگ این موضوع حداقلی شد خصوصا زمانی که نفت فقط 18 دلار بود اما در نحوه هزینه کرد منابع نفتی اتفاقاتی افتاده است که در سال88 با این که هر بشکه نفت 40 دلار محاسبه شده است بر اساس نظرات برخی کارشناسان 25 هزار میلیارد تومان و بر اساس نظر مرکز پژوهشهای مجلس 44 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم که یا باید دولت با حذف بودجههای عمرانی به رکود بزرگ اقتصادی تن دهد و یا از بانک مرکزی استقراض کند که در هر دو صورت به بحران گسترده اقتصادی منجر میشود».
وی به گسترش فساده مالی و اداری در کشور اشاره کرد و با ذکر این مطلب که این موضوع این روزها در دنیا مورد توجه قرار میگیرد و کشورهای مختلف در این زمینه ارزیابی میشوند، گفت: «رتبه ایران از لحاظ فساد مالی و اداری در سال 2005، نود و سه جهان بود که در سال 2008 به رتبه 141 رسیده است و معنایش گسترش شدید دامنه فساد در سیستم اداری کشور است که در چنین سیستمی امور تولیدی و سرمایهگذاری دچار آسیب میشود و مشخص میشود که یا شعار مبارزه با فساد دولت نهم يا صادقانه نیست و یا روشهای آنها ناکارآمد است».
او به مساله بیکاری نسل جوان، تحصیل کردهها و زنان ایرانی نیز پرداخت و گفت: «جهت ایجاد اشتغال باید برای رشد سرمایهگذاری زمینهسازی شود اما رشد سرمایهگذاری کشور از رقم 3/10 درصد در سال 82 به رقم 3/3 درصد درصد در سال 86 رسیده است که نشان میدهد میل به سرمایهگذاری در کشور کاهش یافته و منابع نفتی نیز در جای خود سرمایهگذاری نشده است».
وی همچنین گفت: «حجم بالای واردات نیز اشتغال موجود را تهدید میکند و کارخانهها و صنایع تولیدی به همین علت با بحرانهای شدید و بیکارشدن کارگرانشان مواجه شدهاند».
او در مورد سیاست خارجی کشور و تعامل با سایر کشورهای دنیا گفت: «ایران کشور بزرگی است و دنیا و علاقهمند به همکاری با ایران و ایران نیز دارای منافع قابل توجه در تعامل با خارج برای دستیابی به تکنولوژی و سرمایههای خارجی است اما به جای تعامل با جهان به ماجراجویی پرداختهایم و در این حوزه مسائلی در حال روی دادن است که دردآور است».
جهانگیری اظهار داشت: «در مورد تبعات این رفتار در سیاست خارجی فقط به ذکر مثال منطقه عسلویه اشاره میکنم که قبل از این دولت هزاران نفر در این منطقه با مشارکت شرکتهای بینالمللی مشغول به کار بودند و از میدان مشترک گازی با قطر در حد مطلوبی برداشت میکردیم اما امروز گویی گرد مرگ بر این منطقه پاشیدهاند و هر چه این عدم مشارکت شرکتهای بینالمللی و کمکاری ما ادامه پیدا کند منافع ما به جیب قطریها میرود».
وی همچنین گفت: «دولت نهم به جای دیپلماسی سازنده به دنبال حماسهسازی است و کافی است نتیجه این رفتار را در کنفرانسهای دوربان یک و دو ببینیم. در دوربان یک و در زمان دولت اصلاحات هیاتی که وزیر خارجه در راس آن بود با استدلال قوی فضا را چنان علیه اسرائیل تغییر داد که هیاتهای آمریکا و اسرائیل به حالت قهر جلسه را ترک کردند و در بیانیه پایانی صهیونیسم معادل نژادپرستی شمرده شد اما در دوربان2 هیاتی به سرپرستی رئیسجمهور و چند وزیر تنها مورد اهانت واقع شد و دهها هیات حاضر در کنفرانس، جلسه سخنرانی رئیسجمهور ایران را ترک کردند. البته ما این حرکت آنها را محکوم میکنیم اما چرا چنین اتفاقاتی باید بیافتد که به نفع صهیونیستها تمام شود و مگر میتوان همه این موارد را حماسه نامید»؟!
او با اشاره به این که مهمترین مساله سیاست داخلی، خردگرایی همه نیروهای دلسوز در کشور است ادامه داد: «زمانی در کشور جناحهای چپ و راست با هم رقابت انتخاباتی داشتند و اطمینان داشتند که اگر رای نیاورند کشور با حضور جناح دیگر اداره میشود اما گروه حاکم حتی به بسیاری از اصولگرایان هم رحم نکرد و با این وضعیت نیازمند همگرایی بین همه نیروهای منطقی و دلسوز در کشور هستیم».
وزیر اسبق صنایع و معادن، در ادامه افزود: «فرصتها به سرعت از دست میرود و ما یا فکر میکنیم که همین شرایط خوب است که هیچ و یا فکر میکنیم که این شرایط زیبنده نیست که باید برای«تغییر» اقدام کرد و فرصت«تغییر» فقط در انتخابات فراهم است و در آینده باید به وجدان خود پاسخ بدهیم که چه اقدامی در این زمینه انجام دادهایم».
جهانگیری در ادامه سخنرانی خود با اشاره به این که مهندس موسوی رسانهای در اختیار ندارد و اعلام کرده است تکتک شهروندان ستاد و رسانه هستند این سوال را پرسید که آیا ما این آمادگی را داریم که شرایط حساس کشور را با دیگران در میان بگذاریم؟
وی همچنین با یادآوری این مطلب که اصلاحطلبان بعد از جنگ همیشه انتخاب اولشان برای کاندیداتوری مهندس موسوی بوده که از وی میخواستند به صحنه بیاید گفت: «این بار با تحلیلی که از سوی ایشان مطرح شده و احساس وظیفه کردهاند که به صحنه بیایند ما هم وظیفه داریم او را تنها نگذاریم و با او به صحنه بیاییم».
وی گفت: «مهندس موسوی انسان سادهزیستی است که بر اساس اعتقاداتش این گونه رفتار میکند و مانند برخی آن را به رخ دیگران نمیکشد. او ارزشگرایی است که از این ارزشگرايی به عنوان دکان استفاده نکرده، به مردم دروغ نگفته و چیزی را که نمیتواند به آن عمل کند به زبان نمیآورد و عمیقاً نگران و منتقد وضع موجود کشور است».
وی تاکید کرد که میرحسین موسوی مدیری است که در سختترین شرایط کشور را اداره کرده و با تکیه بر اصول علمی و تجارب گرانبهای گذشته میتواند وضع موجود را تغییر دهد. او فرایند تصمیمگیری فردی را به تصمیمگیری کارشناسی، جمعی و بر پایه منطق و خرد تبدیل خواهد کرد.