آفتابنیوز :
آفتاب: مهندس میرحسین موسوی گفت: «این روند قطعاً کشور را به انحطاط میبرد و باید توجه شود هیچ نابغهای نمیتواند جای شوراهای تصمیمگیری را بگیرد، گرچه عالم دهر باشد».
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، مهندس میرحسین موسوی در ادامه سفر خود به استان مازندران بعد از ظهر امروز در ورزشگاه "سیدرسول حسینی" ساری در جمع تعداد کثیری از مردم این شهر در سخنانی با ادای احترام به مردم سرزمین طبرستان و جغرافیایی که تشیع را در کشور پایهگذاری کرده است، گفت: «هر گاه از من صحبت میشود دلم میخواهد بگویم که خاطرهای که از دهه اول انقلاب در ذهن مردم مانده، سهم مردم بوده است. به اعتقاد من دولت سهم ناچیزی داشته است».
وی با اشاره به دوران پرافتخار اول انقلاب و حضور قدسی حضرت امام (ره) عنوان کرد: «مردم آن زمان مردمی بودند که مقاومت کردند و بنده هم جز ناچیزی در کنار آنها بودم که درحال حاضر فقط میتوانم پیامهایی را از آن دوران به مردم منتقل کنم».
وی با بیان اینکه آن دوران، دوران عزت، ایستادگی و صداقت بود، عنوان کرد: «در این جلسه مجدداً به اجمال دلایل حضور خود در صحنه را مطرح میکنم».
وی افزود: «همان گونه که در اولین اطلاعیه که در این باره منتشر شد گفتم، اکنون زمان زمان دیگری است».
موسوی خاطر نشان کرد: «سال 68 که قانون اساسی تغییراتی را به خود دید و نخستوزیری حذف شد بنده تصمیم گرفتم که در پستهای سیاسی بالای کشور حضور نداشته باشم، چرا که میاندیشیدیم که نظام میتواند با قانون اساسی و قوانین و رویههایی که دارد حرکت کند و نیازی نیست که افراد مکررا در صحنه حضور پیدا کنند. چرا که از پیامهای انقلاب هم این بوده که پستها جاودانی نباشد».
نخست وزیر دوران دفاع مقدس افزود: «به اعتقاد من رویههای حفظ شود و افراد یکدیگر را اصلاح کنند نظام جلو میرود، ولی در حال حاضر احساس کردم که این قوانین و رویهها تغییراتی پیدا کرده در نتیجه در صحنه حاضر شدم».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه متاسفانه بعضی از واژهها "سیبزمینی" برای مردم تبدیل به نمادی شدهاند، گفت: «چرا که این مسائل به نوعی عزت مردم را هدف قرار داده است.و پخش کردن پرتقال و سیبزمینی و وعدههای پشت سرهمی که امکان پذیر هم نیستند، از این موارد است».
وی با اشاره به بحث تحول اقتصادی که مجلس در برابر آن ایستاد و یکی از احساس خطرهای وی برای حضور، گفت: «نظام ما میدانست که بزرگترین سرمایه عزت مردم است، ولی متاسفانه این عزت مورد هدف قرار گرفته است».
موسوی با بیان اینکه کشور ثروتمندی داریم که از منابع بیپایانی برخوردار است، عنوان کرد: «این منابع باید در راستای اهداف بلند مدت عزت نفس و حفظ سرمایههای اجتماعی صرف شود، نه اینکه شب انتخابات تبدیل به پول شوند».
وی با بیان اینکه عدالت یکی از مهمترین مسائلی بوده است که بعد از مشروطیت مطرح شده، گفت: «آزادی هم از دل این عدالت بیرون میآید و ما هم به این نتیجه رسیدیم که اینها از سرمایههای کشور است».
موسوی با بیان اینکه نظام بر این باور بوده است که هر کس در چارچوب قانون باشد برای تعقیب قانون راهی جز مسیر قانونی نخواهد داشت، اظهار کرد: «متاسفانه این مهم نیز به خطر افتاده و دیده میشود که حتی قوانینی که مجلس میدهد نیز از سوی دولت اجرا نمیشود و در همین راستا شوراهایی که اهمیت زیادی در اداره کشور داشتند منحل شدهاند».
وی توضیح داد: «در ارتباط با بحث شوراها پس از اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام با اکثریت آرا مصوب کرد تا 18 شورای منحل شده دوباره ابقا شود، ولی علیرغم تصویب این مصوبه در 6 ماه پیش، هنوز اجرا نمیشود».
موسوی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش نظارتی دیوان محاسبات خاطر نشان کرد: «عدم مصرف صحیح بودجه مشکلات اجتماعی زیادی ایجاد میکند. که در مواردی دیده میشود مسائلی درباره انتخابات رخ میدهد که سرچشمه آنها معلوم نیست».
نخست وزیر دوران دفاع مقدس افزود: «بحث تخلفات صورت گرفته در بودجه و هزاران میلیارد پولی که به خزانه ریخته نشده است، میباشد که در صحن مجلس هم مطرح شد، ولی متاسفانه دولت در این ارتباط پاسخی نداده است. که اگر نظام بخواهد با همین شکل پیش برود حتی اگر نیتها در این مسیر خیر باشند، ولی بعد از 7 ، 8 سال همه به فرار از قانون عادت خواهند کرد و هر چیزی از جمله از بین رفتن کرامت انسانی و پایمال شدن خود آزادی ممکن است اتفاق بیافتد».
وی با بیان اینکه فرار از قانون در جهت عقلانیت زدایی از تصمیم گیری اتفاق میافتد، گفت: «به عنوان مثال شورای پول و اعتبار تاثیرگذارترین شورا در سیاستهای پولی است که نبود آن باعث میشود دولت بتواند از سیاستهای پولی استفاده کند و آن را به حیات خلوت دولت تبدیل کند و کسی نمیتواند حرفی از آنها بزند».
موسوی تاکید کرد: «این روند قطعاً کشور را به انحطاط میبرد و باید توجه شود هیچ نابغهای نمیتواند جای شوراهای تصمیمگیری را بگیرد، گرچه عالم دهر باشد».
وی با انتقاد از اینکه متاسفانه از اسم برنامه میترسیم و امکان نظارت بر هزینهها و عملیات هزینهای از بین میبریم، اظهار کرد: «دولت باید ریز هزینهها را در اختیار مردم قرار دهد، چرا که این پولها متعلق به ملت است».
نخستوزیر دوران دفاع مقدس در ادامه ثبات و امنیت در مدیریت از مهمترین مسائل در مدیریت و اداره کشور بیان کرد و گفت: «مدیری که ثبات و امنیت ندارد، میترسد و خلاقیتش از بین میرود».
وی در این باره گفت: «متاسفانه حتی در مورد ارگانهایی که در جهان نیز مشهور شدهاند که مدیریت آنها باید بیش از ده سال دوام داشته باشد هم سالانه سه تا چهار بار به تعویض مدیر دست میزنیم که از آن جمله میتوان به تغییرات مدیریتی بانک ملی و بانک مرکزی طی یکسال اشاره کرد».
موسوی با بیان اینکه آیا با این تغییر مدیریتها میتوان سرمایههای خارجی جذب نمود، اظهار کرد: «فرار سرمایهها از کشور به همین دلایل اتفاق میافتد».
وی با اشاره به مفهوم عدالت، گفت: «متاسفانه عدالت را در توزیع صدقه و نه ایجاد اشتغال خلاصه میکنیم که این رویه قطعا باعث ایجاد بدبینی نسبت به عدالت خواهد شد».
موسوی افزود: «در کشور ما راهی برای تضمین سیاستهای کلی اندیشه شد تا این سیاستها با دخالت رهبری به مجمع برود و پس از بحث در مجمع، ابلاغ و الزامی شود. براساس آنها برنامههای 5 ساله، قوانین بودجه و سند بیست ساله کشور تدوین شود که متاسفانه دولت از سند بیست ساله خوشش نمیآید و ظاهرا کلا از نفس برنامه خوششان نمیآید».
وی با اشاره به تناقض و تغییر مدام در سیاستها، گفت: «بررسی شود که آیا در این 4 سال قدم به جلو گذاشتیم یا اینکه در مقایسه با کشورهای همسایه به عقب رانده شدهایم»؟
موسوی با بیان اینکه تصور کردم که اگر بعد از 20 سال در شرایط کنونی سکوت کنم خیانت کردهام، عنوان کرد: «من با مدیریت درخشان دوران جنگ و مدیران ارزنده کشور آشنا هستم و تصور میکنم که میتوانم با کمک آنها در وضع کنونی دگرگونی ایجادکنم».
وی با بیان اینکه امید است در نظام ارزشی به کرامت انسانی ابتدای انقلاب برگردیم ، گفت: «در آن روزها تلاش و پرکاری و خلاقیت مردم و صداقت دولت وجود داشت».
مهندس میرحسین موسوی در خاتمه عنوان کرد: «امید است بتوان با استفاده از روشهای شناخته شده و براساس سیاستهای بومی طرحی نو دراندازیم و دولتی تشکیل دهیم و در کشور ایجاد امید کنیم که من به این ملت امید دارم».
به نظرم فقط شعار ميدهد
ممنون