کد خبر: ۸۸۲۴۵۸
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۸

معاون رئیسی: ایران به واکسن ذات الریه که ۱۳ سویه را غیرفعال می‌کند، دست یافته

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور از دسترسی ایران به دانش فنی واکسن ذات الریه (پنوموکوک) خبر داد که ۱۳ سویه باکتری را از بین می‌برد.
معاون رئیسی: ایران به واکسن ذات الریه که ۱۳ سویه را غیرفعال می‌کند، دست یافته
آفتاب‌‌نیوز :

 روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز چهارشنبه (۶ دی) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یک شرکت دانش بنیان ایرانی به دانش فنی واکسن پنوموکوک برای درمان بیماری پنومونی یا ذات الریه و واکسن بیماری گوارشی دست یافت.

وی با بیان اینکه بیماری پنومونی از ۱۳ ویروس ایجاد می‌شود، افزود: وزارت بهداشت از سال ۱۳۹۶ تصمیم گرفت به دلیل آسیب زیادی که این بیماری به بچه‌های کمتر از پنج سال می‌رساند و حتی باعث ۲۰ تا ۳۰ درصد مرگ و میر بیمار می‌شود، این واکسن را به سبد واکسیناسیون ملی اضافه کند، ولی به دلیل هزینه و ارزبری زیادی که این واکسن داشت، این کار ممکن نشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور به خبر خوب دستیابی یک شرکت دانش بنیان ایرانی به دانش فنی واکسن پنوموکوک اشاره کرد و ادامه داد: این شرکت دانش بنیان که از سال ۱۳۹۶ تحقیق و توسعه را روی دو واکسن ذات الریه و بیماری گوارشی آغاز کرده بود، از سه ما قبل به دانش فنی آن به طور کامل رسید و اسناد و مدارک این دانش را به سازمان غذا و دارو ارایه کرده است. امیدواریم دهه مبارک فجر مطالعات بالینی این واکسن آغاز شود و از سال آینده متولدین کشور با این واکسن با قیمت بسیار ارزان واکسینه شوند.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: البته عامل بیماری پنوموکوک (ذات الریه) ۱۳ سویه باکتری است، تنها یک کشور است که این واکسن را با مقاوم سازی بالای ۱۰ سویه این باکتری‌ها ایجاد کند، ایران است، جمهوری اسلامی ایران به دانش فنی مقاوم سازی نسبت به ۱۳ سویه دست یافته است.

وی تاکید کرد: تولید واکسن بیماری گوارشی و ذات الریه حداقل ۲۸۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارند.

رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین در پاسخ به سوالی در مورد جلسه روز گذشته شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان که روز گذشته با حضور رییس جمهور برگزار شد، توضیح داد: حدود یک سال است که این شورا تشکیل می‌شود و کار خود را انجام می‌دهد. در جلسه روز گذشته هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی برای توسعه زیرساخت و سرمایه گذاری تصویب شد و ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی به حدود ۳۰۰ پروژه در حدود ۷۰۰ شرکت تخصیص پیدا کرده است و تاکنون قانون جهش تولید دانش بنیان تا امسال حداقل چهار هزار میلیارد تومان برای شرکت‌های دانش بنیان کار کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین