«علیرضا زاکانی» شهردار تهران در حاشیه جلسه هیأت دولت چهارشنبه (۶ دی ۱۴۰۲) با حضور خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر تراکمفروشی اظهار کرد: در شهرداری تهران، تراکمفروشی نداریم بلکه پروانه صادر میشود و ما به ازای آن پروانه صادر شده، مبلغی را به عنوان عوارض شهروندان عزیز و بر اساس طرح تفصیلی، گرفته میشود که به هیچ عنوان، تراکمفروشی نیست.
وی افزود: عمده اداره شهر مبتنی بر تشویق احیای بافتهای فرسوده است که در این بخش شهرداری پولی دریافت نمیکند.
زاکانی اظهار کرد: بخشی از کار شهرداری، افزایش تعداد پروانههای ساختمانی است، زیرا با رشد صدور آنها، شهر زودتر نوسازی میشود و امکان مقاومت تهران در مقابل برخی مخاطرات از جمله زلزله، افزایش مییابد که این موضوع، از افتخارات شهرداری محسوب میشود.
زاکانی ادامه داد: کل قطعات ساختمانی شهر تهران، حدود ۹۳۰ هزار است و اگر آن را حدود یک میلیون در نظر بگیریم و عمر هر ساختمان را هم فرضا ۵۰ سال در نظر بگیریم و فقط بعد از نیم قرن بخواهیم آن را ترمیم کنیم، سالانه باید ۲۰ هزار پروانه صادر کنیم تا کل شهر تهران نوسازی شود.
شهردار تهران افزود: در سال ۱۴۰۰ که شهرداری جدید آمد، حدود ۵۴۰۰ پروانه صادر شده بود و این، به معنای آن است که با آن نرخ، حدود ۲۰۰ سال طول میکشد تا شهر تهران نوسازی شود. وی ادامه داد: پس باید گفت این تراکمفروشی نیست و ما تلاش میکنیم که وقتی زلزله آمد، از قبل پیشبینی لازم را داشته باشیم و ننشسته و گریه نکنیم.
زاکانی گفت: دیگرانی که خودشان مسوول بودند و کار نکردند، غور میزنند؛ این در حالی است که ما در شهرداری، به دنبال نوسازی و استحکام و ایجاد شرایط مطلوب رفاهی برای زندگی شهروندان تهرانی هستیم و میخواهیم تهران را به شرایط مطلوبی برسانیم.
وی با اشاره به آمار فعلی صدور پروانه ساختمانی در شهرداری گفت: این آمار در حال حاضر و در ۹ ماهه، حدود ۱۱ هزار پروانه است و میخواهیم این آمار را به بالای ۱۵۰۰۰ پروانه برسانیم.