منصور براتی، کارشناس حوزه اسرائیل، درباره سناریوهای موجود درمورد روز پس از جنگ غزه گفت: ما با چند سناریو رو به رو هستیم؛ ما الان در کرانه باختری یک منطقه بندی داریم که به سه منطقه تقسیم شده است. در منطقه A که ۱۸ درصد را شامل میشود مناطق شهری است. در این منطقه هم اداره سیاسی و مدنی بر عهده تشکیلات خودگردان است هم برقراری امنیت؛ در منطقه B نزدیک ۲۲ درصد را شامل میشود و مناطق روستایی است که جمعیت زیادی در آن وجود ندارد.
اداره سیاسی و مدنی این منطقه بر عهده تشکیلات خودگردان است و مسائل امنیتی آن بر عهده اسراییل است. منطقه C که ۶۰ درصد را شامل میشود تمام اداره آن بر عهده اسراییل است. به نظر میرسد اسراییل میخواهد این سناریو را در خاک غزه هم پیاده کند و بعد از جنگ یک منطقه در شمال نوار غزه به وجود آورد و مانند منطقه C میشود. این منطقه هرچقدر توسط اسراییل گسترش یابد تا تمامی مرزشان با نوار غزه را پوشش دهد، برای آن تلاش میکنند.
وی افزود: احتمالا یک منطقه در مرکز نوار غزه در شهر دیرالبلح ایجاد شود که حاکمیت چندگانه داشته باشد و اداره آن توسط فلسطینیها باشد، اما مسائل امنیتی در اختیار اسراییل باشد. در منطقه جنوبیتر یعنی خان یونس در آینده مجبور میشوند که سازمان آزادیبخش فلسطین و تشکیلات خودگردان را بازی دهند. این سناریو میتواند برای اسراییل خیلی مطلوبتر شود و منطقه فلسطینیها کوچکتر شود. اگر منطقه حائل شمال کوچکتر شود برایشان مطلوب است.
براتی در ادامه درباره فرسایشی کردن جنگ غزه و تاثیر آن بر پیشروی اسراییل بیان کرد: سناریو دیگر این است که جنگ به صورت فرسایشی ادامه پیدا کند و اسراییل نتواند به اهداف خود برسد. اتفاقی که در جریان جنگ سی و سه روزه افتاد در نوار غزه هم تکرار شود.
براتی درباره سقوط دولت نتانیاهو پس از پایان جنگ اظهار داشت: این تحلیل هم دور از واقعیت نیست. هفتم اکتبر دو اتفاق در اسراییل افتاد که ساکنان اسراییل احساس کردند و نهادهای امنیتی هم حس کردند. اولا اسراییل نتوانست حملهی نیروهای فلسطینی را پیش بینی کند و دستگاههای امنیتی موساد و اطلاعات ارتش اسراییل شکست خوردند؛ وقتی که حمله آغاز شد هم نتوانستند حمله را خنثی کنند و تا دو روز ارتش اسراییل آمادگی کافی نیست.