آفتابنیوز :
آفتاب: توکلی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه به کاندیداها نقد دارید، چرا خود وارد عرصه انتخابات نشدید، گفت: «به خاطر توصیه پزشکان؛ چرا که گفتهاند کار شدید نکنم وگرنه ممکن بود نامزد شوم».
عضو جریان اصولگرایان تحولخواه صبح جمعه در اولین کنگره کشوری جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه موضع انتخاباتی شما چیست، گفت: «من از هیچ کدام از این چهار نامزد انتخابات حمایت نمیکنم، گرچه این چهار نفر افرادی محترم هستند، ولی در انتخابات نامزدی ندارم».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به این اعلام موضع در انتخابات رای سفید خواهید داد؟ افزود: «حمایت کردن با رای دادن فرق میکند. من از کسی حمایت نمیکنم، ولی یک رای دارم که آن را به یکی از این چهار نفر خواهم داد».
توکلی در پاسخ به این پرسش که آیا به یک فرد اصولگرا رای خواهید داد نیز گفت: «حتما به یک فرد اصولگرا رای میدهم ولی همان طور که گفتم بین رای دادن و حمایت کردن تفاوت وجود دارد».
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در پاسخ به این سوال که چرا از یکی از کاندیداها به صورت رسمی حمایت نمیکنید هم گفت: «به این دلیل که به اندازه کافی به همه آنها انتقاد دارم».
وی در پاسخ به این سوال که آیا آقای موسوی را فردی اصولگرا میدانید نیز گفـت: «آقای موسوی را فردی ارزشگرا میدانم به ایشان احترام میگذارم؛ ولی بر اساس تعریف متعارف ایشان را جزو اصولگرایان نمیدانم و از برخی مواضع اصولگرایانه ایشان تقدیر میکنم».
توکلی در ادامه در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه به کاندیداها نقد دارید، چرا خود وارد عرصه انتخابات نشدید، گفت: «به خاطر توصیه پزشکان؛ چرا که گفتهاند کار شدید نکنم وگرنه ممکن بود نامزد شوم».
وی در پاسخ به این سوال که برخی میگویند اصولگرایان ممکن است به صورت مخفی به میرحسین موسوی رای بدهند هم اظهار کرد: «چرا مخفیانه، مگر دزدی است»؟
توکلی با رد این اظهار نظر که گفته میشود ممکن است برخی اصولگرایان در ظاهر از احمدینژاد حمایت کنند ولی پای صندوق رای به میرحسین موسوی رای دهند، گفت: «در انتخابات افراد آزاد هستند و آزادانه اعلام موضع میکنند و رای میدهند».
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا به نظر وی جامعتین تا کنون در حمایت از آقای احمدینژاد سکوت کرده و اعلام موضع نکردهاند، گفت: «هنوز دیر نشده، هنوز برای اعلام موضع و تصمیمگیری وقت هست و دیر نشده است».
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی طرفداران نامزدها از بیانات مقام معظم رهبری در کردستان برداشتهای مختلفی کردهاند و این مساله مطرح شده که از یک کاندیدای خاص حمایت میکنند، گفت: «این گونه سخنان و برداشتها اجتهاد در برابر نص است».
وی گفت: «مقام معظم رهبری به صراحت اعلام کردهاند «من یک رای دارم و کسی از رای من اطلاعی ندارد» ایشان طبق وظیفه دینی و انقلابی که هدایت جامعه را بر عهده دارند خصوصیات یک رییسجمهور مناسب را بیان میکنند، مثل سادهزیستی و یا اینکه یک رییسجمهور دارای برنامه باشد».
این نماینده مجلس گفت: «تاکید مقام معظم رهبری رعایت مسائل عمومی و مشارکت حداکثری مردم است».
احمد توکلی افزود: «با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری، تطبیق این رهنمودها با شرایط کاندیداها و اینکه به چه میزان از این خصوصیات برخوردارند به میزان شناخت افراد به نامزدها بستگی دارد».
توکلی در پاسخ به پرسشی درباره تخریبهایی که انجام میشود نیز گفت: «در صحنه انتخابات بعضا شاهد بیانصافیهایی هستیم که مناسب نیست. من به چند تن از دوستان اقلیت در مجلس نیز عرض کردم که ایجاد چنین فضایی به ضرر کشور است و نباید امید ملی را که سرمایه بزرگ اجتماعی است بر اساس این تخریبها از بین برد، حفظ امید ملی از وظایف ماست، به خصوص کسانی که نامزد انتخابات ریاستجمهوری و در معرض تصدی این پست هستند، باید به این مساله توجه کنند».
وی اظهار کرد: «همه نمرههای عملکرد این دولت در حوزه مختلف زیر 10 نیست و همهاش 20 هم نیست؛ نباید تخریب کنیم».
توکلی گفت: «اکنون دولت آقای احمدینژاد سر کار است و این دولت باید در برابر عملکردش پاسخگو باشد، ملت هم حق دارد از دولت سوال کند و دولت نیز باید پاسخگو باشد، ولی آنچه روشن است این است که نباید در نقد از دایره انصاف خارج شد و کارهای مثبتی را که انجام شده نادیده گرفت، باید توجه داشت که کارهای مثبتی نیز انجام شده است».
وی تاکید کرد که در مقام نقد باید سره را از ناسره جدا کنیم.
توکلی همچنین در پاسخ به این پرسش که برخی کاندیداها و طرفداران آنها به عملکرد صداوسیما نقد وارد میکنند و آن را حامی کاندیدای خاصی میدانند، اظهار کرد: «به طور طبیعی در هنگام انتخابات کسی که در سرکار است امکان خبرسازی بیشتری دارد و بیشتر روی آنتن میرود».
وی همچنین گفت: «به طور طبیعی دولتها در سال آخر دورهشان سعی میکنند فعالیتهایی را که در طول چهار سال یا هشت سال انجام دادهاند به ثمر برسانند و عرضه کنند. ما این موضوع را در سال آخری که آقای هاشمی و همچنین آقای خاتمی روی کار بودند مشاهده کردیم. در این دولت نیز پروژههایی که افتتاح شده در سال 87 بیشتر از سال 86 است و به طور طبیعی دولت تلاش دارد سال آخرش را به افتتاح پروژهها و برنامههای خود بپردازد و آنها را به ثمر برساند. این طبیعی است که اخبار آقای احمدینژاد که در راس کار است بیشتر از کسانی که بر سر کار نیستند و خواهان قدرت هستند، منتشر شود».
توکلی افزود: «فعالیتهای کاندیداها محدود به فعالیتهای انتخاباتی است، ولی دولتی که سر کار است برنامههای بیشتری دارد، مذاکرات، سفرها و مصوبات که اینها خبر میشود و به طور کلی دولتی که سر کار است بیشتر روی آنتن میرود».
وی گفت: «البته بعضی وقتها دیده میشود در صداسیما، وزارتخانهها در دادن رپرتاژ آگهی با یکدیگر رقابت میکنند که این مناسب نیست و برای تفاهم ملی مناسب است که دولت در این زمینه کمک کند که این اتفاق نیفتد و صداوسیما متهم نشود».
این نماینده مجلس ادامه داد: «من این صحبت را که گفته میشود صداسیما برای ایجاد جو انتخاباتی در جامعه تلاش نمیکند قبول نمیکنم و چنین احساسی ندارم، آقای ضرغامی نیز گفتند برنامههای انتخاباتی صداوسیما نسبت به دوره قبل 30 درصد افزایش پیدا کرده ، من نیز چند برنامه صداوسیما را در مورد انتخابات دیدهام؛ برنامههای خوبی است و تنوع داشته است».
توکلی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره آنچه بحثهای مربوط به دخالت بسیج و سپاه در انتخابات خوانده شد و بیانیه اخیر سپاه درباره آن گفت: «من آن بیانیه را خواندم. قانون این مساله را نیز میدانم. بسیج در قانون سه نوع تعریف دارد و طبیعی است که نظامیان نباید در انتخابات دخالت کنند. بسیج ویژه نیز که ارتباط سازمانی دارد نباید در انتخابات دخالت کند ولی افرادی که بسیج عادی و فعال هستند میتوانند مثل هر آدم معمولی در این عرصه حضور داشته باشند. مهم این است که سازمان بسیج در اختیار نامزد خاصی قرار نگیرد و همانطور که گفتم بسیج ویژه حق دخالت در انتخابات را ندارد».