علی سالاروند اظهار کرد: گونه حشرهخوار نایاب در استان که تصاویر آن در آبان ماه ۱۴۰۲ توسط آقای وفاپور دانش آموخته رشته بیوسیستماتیک ثبت و در اختیار کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان قرار گرفته بود، پس از بررسی و تحقیقات توسط کارشناسان حوزه حیات وحش به طور دقیق شناسایی و معرفی شد.
وی اضافه کرد: خبر مشاهده این گونه حشرهخوار در زیستگاههای استان که در آبان ماه سال جاری به اطلاع علاقمندان به محیط زیست و حیات وحش رسیده بود پس از تحقیقات و بررسیهای لازم توسط کارشناسان به صورت کامل شناسایی و معرفی شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان بیان کرد: اینگونه حشرهخوار که با نام حشرهخوار "دندانسفید کوچک" است توسط کارشناسان حوزه حیات وحش معرفی شده و جزء گونههای حشرهخوار نایاب موجود در زیستگاههای استان است.
سالاروند گفت: راسته حشرهخواران در ایران شامل دو خانواده حشرهخوارها و حفارها هستند که غذای اصلی این جانوران بیمهرگان بوده که بیشتر از راسته کرمهای خاکی تغذیه میکنند و از کوچکترین و ابتداییترین پستاندارن هستند.
وی اضافه کرد: حشرهخوار دندانسفید کوچک گونهای شبگرد است که گاهی اوقات در روزها نیز فعالیت میکند و در علفزارها، بوته زارها و نیزارها، و جلگههای باز، زیست میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان بیان کرد: این گونه برای نخستینبار در استان لرستان در زیستگاههای منطقه سرنمک در بیرانشهر مشاهده و ثبت شده است و پیش از این در کشور این گونه عمدتا در استانهای گلستان، فارس، کرمان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان غربی مشاهده و گزارش شده است.
سالاروند در پایان ضمن قدردانی از دقت علاقمندان به محیط زیست در ثبت تصاویر این گونه نایاب، گفت؛ تاکنون ۳۶۵ گونه جانوری در استان شناسایی و معرفی شده است که با ثبت این گونه در استان به غنای ژنتیکی و تنوع زیستی استان افزوده خواهد شد.