کد خبر: ۸۸۹۴۵
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۹:۳۶
ضمن تأکید دوباره بر حمایت از مهندس موسوی اعلام شد

هشدار خاتمی درباره پوست خربزه رقیب برای ایجاد اختلاف میان اصلاح‌طلبان

خاتمی: وضعیت فعلی به نفع ایران، اسلام، جمهوری اسلامی و ملت نیست
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب:‌ رئیس بنیاد باران اظهار داشت: «بدون اینکه بخواهیم به کسی اهانت کنیم یا خدای نکرده بگوییم دیگران بد هستند معتقدیم کشور بد اداره می‌شود و می‌تواند بهتر اداره شود».

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، وی در دیدار با جمعی از دختران و زنان جوان؛ متخصص و آزاداندیش، گفت: «نسل امروز ما و به خصوص دختران آن در فضایی قرار گرفته‌اند که خیلی امیدوارکننده است در عین حال نگران کننده نیز هست».

خاتمی درمورد علت این توصیف اظهار داشت: «سوالاتی جدی برای آنها مطرح شده که جای امیدواری است چرا که اگر انسان اصل وجودش تفکر است؛ تفکر با پرسش شروع می‌شود ولی اگر این پرسش‌ها پاسخ درست داده نشود باعث دلسردی و دلخوری می‌شود و اگر انسانهای آگاه دلخور شوند مشکلاتی که برای جامعه ایجاد می‌شود بیشتر است».

رئیس دولت اصلاحات به وجود آمدن این سئوالات را نشان دهنده رشد جوامع و جامعه ایرانی دانست و گفت: «امروز در جامعه ایرانی نسل جوان احساس هویت و حضور می‌کند گرچه معتقدم در این مقطع تاریخی آن گونه که باید و شاید تعریفی از هویت به خصوص برای نسل جوان ما نشده است».

وی با تاکید بر اینکه باید هویت بیش از آنچه امروز تعریف شده است تبیین شود، گفت: «متاسفانه در این زمینه کم کار شده و آشفتگی ذهنی وجود دارد که امیدواریم در آینده این شور و دیدگاه و احساس حضوری که در عرصه ایجاد شده؛ساماندهی بیشتر و بهتربشود و به سوی آینده بهتر حرکت کنیم».

خاتمی ‌تصریح کرد: «انتخابات مساله‌ای است که در مقطعی ایجاد می‌شود و تمام می‌شود ولی باید به آن فکر کرد؛ گرچه هیچگاه نباید مسائل اساسی را از نظر دور داشت».

وی ادامه داد: «مساله انتخابات مساله مهمی ‌است چون در سرنوشت ما موثر است و بالاخص انتخابات ریاست جمهوری که تعیین کننده تکلیف یکی از قوای سه گانه است».

رئیس جمهور سابق کشورمان با تاکید بر اینکه در مقطع کنونی همه ذهن‌ها باید متوجه عبور موفق از مرحله انتخابات باشد، گفت: «عبور کردن ما از این مرحله انتخابات یعنی حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای».

خاتمی ‌افزود: «امروز احساس می‌کنم در جامعه ما کسانی هستند که نمی‌خواهند مردم زیاد پای صندوق‌های رای بیایند چون احساس می‌کنند در غیبت آنها یا حضور کم رنگ مردم یک جریان شانس موفقیت بیشتری دارد و آن جریان مطمئنا مورد قبول اکثریت جامعه نیست و برای عوض شدن این مساله اکثریت باید پای صندوق‌های رای بیایند».

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به ساز و کارهای موجود انتخاباتی در کشور گفت: «متاسفانه در این ساز و کار همه امکانات کشور برای تبلیغ انتخابات و برای جذب نظر به سوی یک جریان و فرد خاص به کار گرفته می‌شود و تبلیغات و امکانات خیلی خیلی گشاده‌دستانه در اختیار آنها قرار می‌گیرد».

وی تصریح کرد: «طبعاً در غیبت حضور مردم شانس و احتمال اینکه با رایی که در مقایسه با کل کسانی که می‌توانند رای بدهند اقلیت کوچک هست ولی با همین اقلیت ممکن است حادثه‌ای رخ دهد که ما آن را نمی‌پسندیم».

رئیس بنیاد باران ادامه داد: «بدون اینکه بخواهیم به کسی اهانت کنیم یا خدای نکرده بگوییم دیگران بد هستند معتقدیم کشور بد اداره می‌شود و می‌تواند بهتر اداره شود».

سیدمحمد خاتمی‌تاکید کرد: «اگر مردم در صحنه حضور پیدا نکنند نگرانی جدی داریم که وضعیت فعلی که وضعیت خوبی نیست تداوم پیدا کند».

وی با بیان اینکه «هدف همه ما این است انتخابات پرشور باشد»، یادآور شد: «با حضور اکثریت مردم خیلی از ترفندها و راهکارها و ساز و کارهایی که از تحقق خواست مردم جلوگیری می‌کند از بین خواهد رفت و انشاءا... نتیجه‌ای حاصل خواهد شد که به نفع انقلاب؛ کشور و مردم است».

رئیس جمهور سابق کشورمان نقش جوانان در این عرصه را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: «در جریان انتخابات پدیده‌ای را شاهد بودیم که کم و بیش در دوره‌های قبل هم دیدیم ولی نه به این صورت سازمان یافته و گسترده و آن حضور داوطلبانه و بدون چشم‌داشت جوانان در عرصه است».

وی ادامه داد: «در ماههای اخیر دیدیم جوانان کشور چه شوری ایجاد کردند؛ صدها هزار نفر جوان با انگیزه روشن احساس کردند که باید به عرصه بیایند ستادهای مختلفی از جمله موج، یاری و ستاد 88 را تشکیل دادند و این پدیده بسیار مهمی‌بود».

خاتمی ‌تصریح کرد: «این کار آنها هم نشان دهنده هوشیاری و بیداری نسل جوان ما؛ هم توانمندی آنها در سامان دادن جریانات اجتماعی بود. این جریان هم می‌تواند موج اجتماعی ایجاد کند و هم اینکه وضعیت نابسامان و غیر عادلانه تبلیغاتی که هست با یک نحوه رسانه جدیدی که خود جوانان هدایتش می‌کنند آن را تا حدودی جبران بکند».

رئیس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: «من فکر می‌کنم هر جوان می‌تواند روی تعداد زیادی از افراد جامعه اثر گذار باشد و باید به درون جامعه رفت و با تحلیل ثابت کرد اوضاعی که هست با اینکه نمی‌خواهم بگویم کسانی که سر کار هستند سوءنیت دارند، نه به نفع اسلام؛ نه به نفع جمهوری اسلامی ‌و نه به نفع ایران و نه ملت هست و این وضع را می‌توان عوض کرد و در مسیری حرکت کنیم که کم کم به آرمانها و جهات خودمان نزدیک شویم».

وی در ادامه گفت: «با نیرو و نسل جوان می‌توان به آینده بهتر فکر کرد و این یک پیروزی و موفقیت است».

خاتمی‌ افزود: «باید به این فکر کرد که آیا دولتی سرکار است که به آزادی اندیشه احترام می‌گذارد؟ به نیازهای مردم و مصلحت ملی بیشتر توجه دارد؟ دولتی که حاضر است امکانات را بهتر و بیشتر در مسیر ارتقاء و پیشرفت جامعه قرار بدهد؟ دولتی که می‌تواند در عین پافشاری بر اصول و منافع اصلی از اینکه فشارها بر کشور زیاد و ایجاد شود جلوگیری بکند و بتواند از فرصت‌ها استفاده کند»؟

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها تصریح کرد: «اینها مسائل و سئوالات مهم است. ممکن است فکر یا تردید کنیم که آیا همه آن چیزی که می‌خواهیم آن دولت می‌تواند برآورده سازد؟ ولی باید واقع‌بین بود و در نظر داشت که یک گام به جلو هم موفقیت است».

خاتمی ‌در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: «شاید بعضی‌ها وقتی در بیان مواضع احتیاط می‌کنند احساس می‌کنند با اینکه علاقه دارند تحول و تغییری به نفع زنان،جامعه و جوانان و نسل امروز در جامعه ایجاد کنند، با بیان شعارها هوشیاری جریانات دیگر را بیشتر می‌کنند تا مانع تراشی بکنند و ترجیح می‌دهند آن شعارها را در لفافه بدهند یا کمتر بیان کنند اما این به معنی آن نیست آنها این مساله را قبول ندارند.آیا این درست هست یا نه حرف دیگری است».

رئیس جمهور سابق کشورمان ادامه داد: «مگر همه کارها و امکانات دست ما است که بتوان به همه آرمانها رسید؛ مهم آن است در آن جهت حرکت کنیم و واقع بینانه به آن سو برویم.باید این پارادوکس را حل کرد که شعارها قله را نشان می‌دهند ولی برای رسیدن به قله باید همه این دامنه کوه را طی کرد و از آن بالا رفت و نباید به راه دیگر رفت».

وی سپس تاکید کرد: «معتقدم شخصیتی مثل مهندس موسوی آن قله‌ها و حرف‌ها را قبول دارند؛ کم و بیش هم در صحبت‌هایشان هست و حتما اگر توفیقی باشد به آن سو حرکت خواهیم کرد و با تدریج، تامل و تانی می‌توان به آن قله نزدیک شد و به جلو رفت».

خاتمی‌ خطاب به جمع حاضر گفت: «مهمترین کار شما این است که باید کاری کرد که تغییر تحقق پیدا کند و در فضای مناسب‌تری برای رسیدن به آرمانها قرار بگیریم».

وی در مورد اینکه خود در این زمینه چه فعالیتی انجام خواهد داد، اظهار داشت: «دیدگاه‌ها و نظرات من مشخص است و در این مرحله هم چون احساس می‌کردم ما در مقابل کشور و مردم مسئولیم باید هر کاری که بتواند تغییر را صورت دهد انجام دهیم و به همین جهت اعلام کاندیداتوری کردم».

رئیس جمهور سابق کشورمان یادآور شد: «وقتی جناب مهندس موسوی آمد احساس کردم با دلایل مختلفی که درباره آن توضیح فراوان دادم شخص خودم در عرصه نباشم و سعی کنیم در درجه اول جریانی که به جریان اصلاحاتی که ما قبول داریم نزدیک‌تر است روی کار بیاید».

وی ادامه داد: «به طور ویِژه ضمن احترام به همه کاندیداهای دیگری که هستند روی مهندس موسوی تکیه کرده‌ام و قولی که دادم عملی شد و الان هم برای تشویق حضور مردم درصحنه و هم طبعا برای رفع ذهنیت‌هایی که نسبت به مهندس موسوی باشد و اینکه من ایشان را می‌شناسم و معتقدم شایسته هستند به جامعه معرفی شوند کارم را انجام خواهم داد».

به عقیده خاتمی‌نقشی که خود کاندیداها در زمان تبلیغات رسمی ‌انتخابات دارند تعیین کننده است.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان سپس به مسائل اخیر پیش‌آمده و برخی شبهات و تخریب‌های صورت گرفته اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه «ما به اندازه کافی کسانی داریم که ما را تخریب کنند»، اظهار داشت: «خودمان به اسم خودمان نباید خدای ناکرده کاری بکنیم که سبب شود دیگران سوءاستفاده شود و از ناحیه ما به تضعیف یکدیگر و نمایش دادن اختلاف بیانجامد».

خاتمی ‌تصریح کرد: «من به شدت تردید دارم طرفداران واقعی یکی از این دو کاندیدا حاضر باشند بروند و علیه کاندیدای دیگر فعالیت کنند یا در جلسه‌ای که هست مطالبی بگویند؛ این را باید جستجو کرد».

وی ادامه داد: «این ماجرا احتمالا طراحی ناجوانمردانه‌ای است که کسان دیگری ممکن است در چهره طرفداری از یک کاندیدای اصلاح طلب علیه کاندیدای دیگر اصلاح طلب کار کند».

رئیس دولت اصلاحات تاکید کرد: «این مساله خطرناک است باید متوجه باشیم که این پوست خربزه بسیار خطرناکی است که زیر پای ما گذاشته شده تا از ناحیه خود ماها ایجاد اختلاف شود».

سید محمد خاتمی ‌افزود: حالا که کاندیداهای متعدد از جمله در جریان اصلاحات حضور دارند و به همه هم احترام می‌گذاریم باید کاری کنیم که این تعدد سبب حضور بیشتر مردم در صحنه انتخابات باشد و هر چه بیشتر مردم به پای صندوق‌های رای بکشانیم به نفع ما و ملت است».

وی سپس با اشاره به سخنان حضار مبنی بر اینکه «آزادی بدون امنیت و امنیت بدون عدالت نمی‌خواهیم»، گفت: «اینها نکته جالب و خوبی است؛ صحبت این است که آیا با محدود کردن آزادی‌های مشروع و اساسی امنیت در جامعه ایجاد می‌شود؟ بستگی به تعریف ما از امنیت دارد».

خاتمی‌توضیح داد: «امنیت اگر امنیت حاکمان باشد و حکومت این طور احساس کند فقط یک سلیقه و فکر باید بر جامعه حاکم شود و هر چه خلاف این سلیقه باشد در مسیر براندازی و ضدیت با امنیت است و بنابراین آزادی ممکن است این امنیت این چنینی را از بین ببرد ممکن است ابتدایی ترین آزادی‌ها را از بین ببرند».

وی یادآور شد: «ما یک اصل طلایی در قانون اساسی داریم که باید متوجه باشیم می‌گوید"به نام آزادی نمی‌شود امنیت کشور را از بین برد و به نام امنیت نمی‌توان آزادی را از بین برد" این مساله نسبت متقابل با همدیگر دارد و باید به آن فکر کرد».

رئیس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: «مهمترین امنیت، امنیتی است که در متن جامعه باشد».

وی افزود: «اولا ما واقعا باید به امنیت جامعه و افراد آن بیاندیشیم؛ یکی از امنیت‌ها این است که فرد احساس کند آزاد است. اگر این آزادی را از او بگیریم یا احساس کند که آزاد نیست خود به خود دلبستگی او به اصل نظام و جامعه کمتر می‌شود و هرچه این دلبستگی کم شود نظام و جامعه آسیب پذیرتر می‌شود».

خاتمی‌ تصریح کرد: «مگر می‌شود در دنیای امروز فقط با قوای نظامی، امنیتی و قضایی یک جامعه را اداره کرد؟ اگر ریشه و پایه در قلب‌های مردم نباشد آن امنیت اگر ظاهری هم باشد خیلی لرزان است و با یک جرقه همه اینها از بین می‌رود».

رئیس جمهور سابق کشورمان ادامه داد: «ما وقتی از آزادی‌های مشروع (نه ولنگاری) نظیر آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی تعیین سرنوشت توسط انسانها، آزادی برخورداری از حقوق شهروندی و اعمال آنها دفاع می‌کنیم معتقدیم دقیقا از امنیت کلی جامعه دفاع می‌کنیم نه فقط امنیت یک جریان خاص».

وی با بیان اینکه «از جمله مسائلی که می‌تواند امنیت را ایجاد کند،عدم دخالت در امور شخصی است»، اظهار داشت: «آزادی و امنیت بدون عدالت در جامعه ایجاد نمی‌شود؛ عدالت در جامعه باید وجود داشته باشد تا هم آزادی معنا داشته باشد و هم امنیت».

سیدمحمد خاتمی‌خاطر نشان کرد: «شکم گرسنه آزادی و امنیت را نمی‌شناسد؛ از طرف دیگر هم وقتی ما آزادی را به معنی عام کلمه نداشته باشیم در جامعه فقر حاکم خواهد شد و در جامعه فقیر نمی‌توان عدالت را پیاده کرد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین