آفتابنیوز :
آفتاب: مهندس موسوی در یزد گفت: «ما از ضدیت با پیشرفت و توسعه خسته شدهایم».
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، میرحسین موسوی در جمع پرشور دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یزد تصریح کرد: «گفتن مبارزه با فساد راحت است ولی اجرای آن مشکل است و دولت فعلی در این رابطه مشکل دارد».
میرحسین در پاسخ به سوالی تکراری که اخیرا در نشستهای دانشجویی وی در استانهای مختلف از سوی یک طیف مطرح میشود، درباره نهضت آزادی و اتهام فساد که سوال کننده به آنها نسبت میدهد، اظهار کرد: «هر کجا میرویم این سوال را از من میپرسند و من هم توضیح میدهم. هر چه بیشتر از من بپرسید من بیشتر توضیح میدهم و این به ضرر کسانی است که سوال میکنند. نهضت آزادی یک حزب از احزاب معروف به قبل از انقلاب اسلامی ماست. در تاریخ 15 شهریور، شهید بهشتی ما را به همراه چهار نفر از اعضای نهضت آزادی در خانهی خود دعوت کردند و پس از طرح مباحثی به آنها گفت از شما دعوت میکنم که بیایید و یک حزب واحد با هم تشکیل دهید. انتخاب دولت موقت و حضور مرحوم بازرگان به درخواست شهید بهشتی بود. پس از اختلافات پیش آمده این صفها از هم جدا شدند ولی هیچ گاه از دهان من نخواهید شنید که من نهضت آزادی و اعضای آن را به عنوان شهروندان این نظام قبول ندارم. این سوال را از من بپرسید باز هم همین جواب را خواهم داد. من با آنها اختلاف دارم ولی آنها شهروندان جمهوری اسلامی هستند، من هیچ گاه به دنبال مصلحت طلبی برای جمع آوری چند رای نبودم و الان هم نخواهم بود و عقیده ی خود را بیان میکنم. نه تنها نهضت آزادی بلکه هر کس در این کشور که در قالب ایران بزرگ فعالیت کند شهروندان این نظام محسوب میشوند و نظام در قبال آنها مسوولیتهایی دارد. اگر اینها چنین تخلفاتی داشتند چطور است دولتی که 4 سال است شعار مبارزه با فساد را میدهد یک نفر از اینها را هم به دادگاه نفرستاده است»؟
میرحسین در ادامه به شعار مبارزه با فساد اشاره میکند و میگوید: «بزرگترین کار قوه ی قضاییه این است که وقتی جرمی اتفاق میافتد با مجرم برخورد کند و این یعنی بقیه ی مردم مبرا هستند. هر روز لکهای به دیگران چسباندن و هر روز شعار مبارزه با فساد دادن و افراد را ترساندن بدون این که بتوانیم فاسد را نشان بدهیم، این تجاوز به حقوق مردم است».
وی همچنین گفت: «جزو لوایحی که به دنبال آن خواهم بود این است که محدودیتی برای قدرت تهمت زنی دولت به اقشار مختلف مردم ایجاد کنم».
وی دربارهی شعار حمایت از مستضعفان توضیح داد: «من با شعار حمایت از حقوق مستضعفان به صحنه آمدهام و حقوق مستضعفان را در گروی اقتصاد نیرومند ملی در کنار عدالت میدانم و بر این مساله پایبند هستم و از آن بر نخواهم گشت. راه حل این مساله حمایت از بخش خصوصی، تولید ملی و نظایر اینهاست که من به آن پایبند خواهم بود. سرچشمه ی بیشترین فضیلتهای یک نظام و جامعه از قشر مستضعف بر میخیزد».
میرحسین گفت: «من انسان مسلمانی هستم که وارد عرصه شده و از همه ی نیروها و گروههای سیاسی و حمایت آنها استقبال میکنم. دیگر از قانون گریزی خسته شده ایم. ما از ضدیت با پیشرفت و توسعه خسته شدهایم. تورم 25 درصد امروز یعنی کوچک شدن سفره ی ضعیف ترها و ما باید به این مسایل توجه کنیم».
وی درباره ی تضمین عمل به وعدهها داده شده و جایگاه زنان در دولت آتی گفت: «از اول زندگی این اعتقاد را داشتم که کسی یا نباید قول بدهد یا باید به آن عمل کند. اگر حافظه ی جمعی مردم را در نظر نگیریم باز باید متوجه باشیم که خدایی هست و این بدترین معامله با خداست که بخواهیم به بندگانش دروغ بگوییم. بنابراین من وعدههایی میدهم که بتوانم به آنها عمل کنم. به نظر من، منعی برای حضور زنان در بالاترین رتبههای نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد و من تلاش خواهم کرد از زنان در کابینه خود استفاده کنم. دولت بعدی همه ی تلاش خود را برای رفع تبعیضهای جنسیتی به کار خواهد گرفت».
میرحسین موسوی درباره آزادی فعالیت تشکلهای دانشجویی، آزادی بیان گفت: «نگاه امنیتی به جوانان و به ویژه دانشجویان به ضرر ملت ما، تمامیت، وحدت و آینده ی ماست. ما باید نگاه امنیتی را کنار بگذاریم و به ویژه در رابطه با قشر دانشجو از این مساله پرهیز کنیم. من مخالف ستاره دار شدن دانشجویان هستم و یقینا در دولت خود اینچنین خواهیم بود. ما دانشجوی ستاره دار نخواهیم داشت و من مخالف این هستم که به هر بهانهای خط کشی کنیم و افرادی را به مخالف نظام و دیگری تبدیل کنیم».
وی با بیان این که قطعا با آزادی بیان موافق هستم و این را جزو آرمانهای انقلاب میدانم، گفت: «آنچه از قانون اساسی بر میآید نیز آزادی بیان و آزادی پس از بیان است. اول انقلاب وضع در کشور به نحوی بود که مناظره آزاد بین شهید بهشتی و رهبر حزب توده یا آقای پیمان و یا رهبر چریکهای فدایی خلق انجام میشد. جامعه ما بر میتابید که این نوع نظریات مطرح شود و همه از آن استفاده کنند ولی گذشت زمان اتفاقات مختلف ،جنگ تحمیلی و حرکتهای تروریستی از قبیل انفجار در حزب جمهوری اسلامی منجر به بسته شدن تدریجی این فضا شد. من همیشه موافق بازگشت به آزادیهایی هستم که در قانون اساسی آمده است. در نتیجه نه تنها با بستن نشریات دانشجویی بلکه با بستن نشریات سراسری نیز مخالفم و نمونه اخیر آن یعنی بستن نشریه یاس نو را نیز محکوم میکنم و آن را جزو توقیف فلهای مطبوعات میدانم و این مساله را نیز محکوم میکنم».
او با اشاره به این که انتخاباتها, نقاط حساسی در جامعه هستند افزود: «حساسیت مردم نسبت به مسایل سیاسی در این ایام بیشتر میشود و فرصت پیدا میکنند که فارغ از زندگی روز مره تصمیم بگیرند و این در حفظ استقلال کشور و نیز حفظ کرامت انسانی تعیین کننده است. البته رسانه ملی آن طور که شایسته است به وظایف خود عمل نمی کند و اگر درست است که باید از یک انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه برخوردار شویم طبیعی است که همه کاندیداها باید از رسانه برخوردار شوند ولی دست ما از حداقل رسانه کوتاه است. بنابراین باید فضا را بشکافیم و پیام را به همه مردم برسانیم».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تسلیت رحلت آیت الله العظمی بهجت ، یاد و خاطره شهید آیت الله صدوقی و عالم بزرگوار آیت الله خاتمی را گرامی داشت و با اشاره به شهر یزد عنوان کرد: «این شهر شهر تاریخی، شهر مردم متدین ، خلاق و شهر سید محمد خاتمی است. جا دارد در اینجا اعلام کنم که من مفتخرم که در ستاد ارتباطات مردمی خود در اینجا از حضور فردی شریف و از خانواده شهدا یعنی آقای پاک نژاد بهره مند هستم و از حضور ایشان تشکر میکنم».
در این جلسه همچنین دکتر رهنورد همسر مهندس موسوی اظهار کرد: «امروز برای من روز پرشکوهی است؛ چرا که در جمع دانشجویان عزیز ،استادان بی نظیر و مردم بافرهنگ یزد قدیمی، باستانی و در عین حال مدرن هستم».
او با تسلیت به مناسبت رحلت آیت الله العظمی بهجت و گرامیداشت یاد شهید آیت الله صدوقی و عالم گرانقدر روح الله خاتمی عنوان کرد: «ای کاش امروز آقای سید محمدخاتمی هم در کنار ما بودند».
زهرا رهنورد با یادآوری مطالبات حوزه زنان، سعادت زنان را یک مقوله جنسیتی ندانست و توضیح داد: «سعادت زنان یک مقوله ملی است. این که در ایام انتخابات مطالباتی مطرح شود و وعدههایی نیز در برابر آنها داده شود موجب حل مسایل مربوط به زنان نمی شود. حل مشکلات زنان یک پروژه بزرگ است که به عزم ملی نیاز دارد. موانع رفع تبعیض علیه زنان و حمایت از آنها باید شناسایی شود و تیمهای متنوع از جمله در بین خود زنان باید برای حل وجوه مختلف این مشکلات تشکیل شود».
رییس سابق دانشگاه الزهرا همچنین با اشاره به مفهوم "دیگری سازی"، از وجود این معضل در کشور انتقاد و اظهار کرد : «فکر میکنم در سی امین سال انقلاب اسلامی این کشور آنقدر قدرتمند است که برای همیشه لفظ "دیگری" را کنار بگذارد. دیگری سازی مغایر اصول دموکراتیکی است که در قلب اسلام نیز وجود دارد».
همسر مهندس موسوی تصریح کرد: «اول انقلاب برخی تبعیضهای جنسیتی وجود داشت که من در جهت رفع آن تلاش کردم و در سال 67 مقرر شد که تبعیض جنسیتی در دانشگاهها برداشته شود».
"دختران ما 70 درصد ورودیهای دانشگاهها را تشکیل میدهند؛ افتخار میکنیم". رهنورد با گفتن این جمله بر نقش مهم زنان در جمهوری اسلامی تاکید کرد و افزود: «این مساله نشان دهنده آن است که نظام جمهوری اسلامی باید به این زنان و دختران ببالد و شرایط زندگی خوب آنها را فراهم کند. در کنار اینها باید آسیب شناسی شود که چرا پسران ما به درستی وارد دانشگاه نمی شوند؟ تبعیض جنسیتی یک اهانت به دانشگاه است و به این معناست که ای خانمهای تحصیل کرده! شما حق ندارید به اندازه خودتان دانشگاه داشته باشید و ای آقایان ما! به جای این که ببینید معضل شما چیست به شما ارفاق میکنیم که وارد دانشگاه شوید».
دکتر رهنورد متذکر شد که شعار ابدی من، همواره آزادی بیان ، قلم و اندیشه برای همه است. من همچنین به استقلال کامل دانشگاهها، آزادی زندانی سیاسی و رفع تبعیض و حمایت از زنان در تمام زمینهها معتقدم.