آفتابنیوز :
آفتاب: محمود احمدینژاد در همایش صنعت نفت گفت: «باید حق داد که برخیها کارهای حیرتانگیز دولت نهم در صنعت نفت را باور نمیکنند. اما حق نمیدهیم این کارها را تخطئه کنند چرا که این کارها به حساب خانواده کشور است».
رئیسجمهور در این سخنرانی به ارائه آمارهای مختلف در صنعت نفت که حاصل عملکرد دولت در چهار سال گذشته است پرداخت و گفت: «در زمینه صنعت نفت در کمتر از چهار سال معادل 66 میلیارد دلار سرمایهگذاری محقق و بیش از 70 میلیارد دلار قرارداد منتشر شده این مقدار فعالیت چه موقع سابقه داشته است»؟
[+]
اما یک کارشناس حوزه انرژی درباره این آمارها و سخنرانی رئیسجمهور در همایش صنعت نفت به ارائه اطلاعات و آمارهای دقیق، حیرتآور و بسیار جالبی پرداخت که عملکرد دولت را با آنچه رئیسجمهور اعلام کرده متفاوت میسازد.
علیاکبر عظیمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب اظهار داشت: «صادرات نفت خام در حدود چهار سال دولت احمدینژاد با قیمت میانگین هر بشکه 70 دلار صورت گرفت. این در حالی است که در دوره چهار سال دوم ریاستجمهوری خاتمی میانگین قیمت هر بشکه نفت 27 دلار و در چهار سال اول 18 دلار بود».
علیاکبر عظیمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب افزود: «در دور اول ریاستجمهوری خاتمی با وجود فروش نفت با قیمت متوسط 18 دلار، 3.9 میلیارد دلار از منابع داخلی و 18.7 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت انجام شد یعنی در چهار سال اول دولت خاتمی با نفت متوسط 18 دلار حدود 22.6 میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش صنعت نفت سرمایهگذاری شد».
مسئول کمیته انرژی ستاد مردمی مدیران و متخصصان ستاد انتخابات میرحسین موسوی با تاکید بر اینکه این آمارها کملا دقیق است تصریح کرد: «در چهار سال دوم مسئولیت دولت خاتمی نیز با توجه به قیمت متوسط 27 دلاری هر بشکه نفت ایران، 6.9 میلیارد دلار از منابع داخلی و 25 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی، در مجموع 34 میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش نفت انجام شد».
عظیمی افزود: «این در حالی است که
بر اساس آمار کاملاً موثق در چهار سال مسئولیت دولت آقای احمدینژاد با وجود افزایش شدید درآمدهای نفتی و فروش هر بشکه نفت به قیمت متوسط 70 دلار، سرمایهگذاری داخلی 15.8 میلیارد دلار و سرمایهگذاری خارجی 8.2 میلیارد دلار در بخش نفت و گاز یعنی تنها 23 تا 24 میلیارد دلار انجام شد؛ این سرمایهگذاریها در تمام بخشهای صنعت نفت در خوشبینانهترین حالت بیش از 36 میلیارد دلار نیست، چرا که بخشی از این سرمایهگذاریها هنوز تحقق نیافته و یا به دلیل برخی سیاستهای دولت به حال تعلیق درآمده است».
وی همچنین به وضعیت بهرهبرداری ایران از میدان مشترک پارس جنوبی اشاره کرد و اظهار داشت: «ایران در سال 84 از میدان گازی پارسجنوبی که بین کشور ما و قطر مشترک است 140 میلیون متر مکعب در روز عملکرد برداشت داشته است. در همین سال میران برداشتهای قطر 150 میلیون مترمکعب در روز بود. این میزان برداشت برای قطر در دولت آقای احمدینژاد و در اواخر سال 86 به 300 میلیون مترمکعب رسید در حالی که عملکرد ایران در برداشت از گاز این میدان همچنان همان 140 میلیون مترمکعب بود».
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: «در حال حاضر بر اساس آخرین آمار و اطلاعات عملکرد تولید قطر از میدان پارسجنوبی به 360 میلیون مترمکعب در روز و عملکرد برداشت ایران به 185 میلیون مترمکعب در روز رسیده است».
وی ادامه داد: «در واقع
این آمار نیز نشان میدهد که در چهار سال دولت نهم برداشت ایران از میدان پارسجنوبی حدود 45 میلیون مترمکعب افزایش یافته در حالی که برداشت قطر از گاز این میدان به دو برابر ایران یعنی 360 میلیون مترمکعب رسیده است».
مسئول کمیته انرژی ستاد مردمی مدیران و متخصصان انتخابات میرحسین موسوی همچنین به مقایسه میزان تولید گاز طبیعی در دولت اصلاحات و دولت نهم پرداخت و گفت: «تولید گاز طبیعی در کشور تا پایان دولت اصلاحات به 410 میلیون مترمکعب در روز رسیده. این رقم در دولت نهم هماکنون 520 میلیون مترمکعب است. این در حالی است که بخش عمده مابهالتفاوت تولید گاز طبیعی در دولت خاتمی (410 میلیون مترمکعب در روز) و دولت احمدینژاد در حال حاضر (520 میلیون مترمکعب در روز) تا خرداد ماه سال 1384، مربوط به 85 درصد پیشرفت وزارت نفت در اجرای پروژههای گسترش یا افزایش تولید میشود».
عظیمی همچنین به بخش اکتشافات در دولت خاتمی و احمدینژاد اشاره کرد و افزود: «
اکتشافات هیدروکربن مایع در دولت اصلاحات 94 میلیارد بشکه نفت در جا بود در حالی که در چهار سال دولت احمدینژاد این اکتشافات تنها 6.8 میلیارد بشکه است».
مسئول کمیته انرژی ستاد مردمی مدیران و متخصصان انتخابات میرحسین موسوی به واگذاری شرکتهای نفتی در دولت احمدینژاد و مقایسه آن با آمار واگذاریهای دولت خاتمی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: «در ارتباط با بحث خصوصیسازی و اجرای بند «ج» از سیاستهای قبلی اصل 44 قانون اساسی ابلاع شده از سوی رهبر معظم انقلاب، در کل دوره مسئولیت دولت احمدینژاد تنها 3 شرکت که آخرین آن شرکت پتروپارس بود واگذاری شده است این در حالی است که در دولت اصلاحات که هنوز سیاستهای کل بند ج اصل 44 ابلاغ و مطرح نشده بود 17 شرکت به بخش خصوصی واگذار شد و 9 شرکت دیگر در حال واگذاری بود که مسئولیت دولت خاتمی به پایان رسید».
وی در پایان با اشاره به افزایش شدید درآمدهای نفتی در دولت نهم گفت: «بخش اصلی این درآمدها باید در جهت برنامههای توسعهای و عمرانی کشور به مصرف میرسید که متاسفانه اینگونه نشد و درآمدهای نفت بیشتر صرف هزینههای جاری واردات برخی کالاهای مصرفی شد که هیچ اثری بر تولید و توسعه کشور نداشت».