کد خبر: ۸۹۱۵۷
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۰۴:۴۱

عضو سابق آیپک: هیچ راه حل نظامی در مواجهه با ایران وجود ندارد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «کیت ویسمن»، یک کارشناس مسائل ایران گفته است: «هیچ گزینه نظامی قابل اجرایی در مواجهه با برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد. تلاش‌های دولت اسرائیل و حامیان این کشور برای ربط دادن تهدید ایران به مسئله صلح با فلسطین و سوریه، بی‌معنی هستند. این تلاش‌ها همچنین مانعی بر سر راه همکاری اسرائیل، اعراب و جامعه بین المللی در تغییر رفتار ایران هستند». 

به گزارش سرویس بین الملل آفتاب، «کیت ویسمن»، که پیشتر در کمیته روابط عمومی آمریکایی اسرائیلی، مشهور به AIPAC فعال بود، پس از آن که دولت اسرائیل اتهامات وی به دلیل جاسوسی را رد کرد، آزاد شد. 

گفتنی است این اولین اظهار نظر عمومی وی از آن زمان تاکنون می‌باشد.

«ویسمن» در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار داشت: «حمله علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، شاید تنها مانعی موقت بر سر راه این کشور ایجاد کند؛ هیچ تضمینی در این زمینه وجود ندارد. در عوض، یک حمله نظامی، ایرانیان را پشت دولت ایران متحد خواهد کرد. این حمله، همچنین می‌‌تواند موجی از انتقام‌گیری را به دنبال داشته باشد که هزاران نفر را از تهران تا تل آویو، قربانی خود خواهد کرد. صادرات نفت از خلیج فارس متوقف خواهد شد و این مسئله ممکن است یک حمله زمینی را اجتناب ناپذیر کند».

عضو سابق «کمیته روابط عمومی آمریکایی اسرائیلی» که مدتی در ایران زندگی کرده و با زبان فارسی نیز آشناست، همچنین ابراز داشت: «تنها راه حل قابل اجرا، مذاکره است. با تهدید و یا سخنرانی برای تغییر حکومت در ایران، راه به جایی نخواهید برد».

«ویسمن» گفت: «تقاضای دولت جورج بوش از ایران برای متوقف کردن غنی سازی اورانیوم به عنوان پیش‌شرطی برای شروع گفت و گوها، تنها بهانه‌ای بود برای آن که گفت و گویی صورت نگیرد. صحبت بوش از تغییر حکومت در ایران، فقط ظن ایرانی‌ها را بیشتر می‌کرد. امری که آن‌ها بسیار از آن واهمه دارند، دخالت آمریکا در سیاست داخلی کشورشان است».

وی همچنین تصمیم باراک اوباما را برای گشودن درهای گفت و گو با ایران ستود و افزود: «ما در نهایت باید با نوعی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای از جانب ایران، کنار بیاییم. برای متوقف کردن این برنامه به صورت کامل، بسیار دیر است. به همین دلیل، ما باید رابطه‌ای با ایران ایجاد کنیم که بر مبنای آن ایران با بازرسی‌های بین‌المللی موافقت نماید».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین