هیأت کارشناسان این سازمان میگویند شواهدی مبنی بر وقوع دستکم دو مورد تجاوز جنسی، در کنار سایر موارد تحقیر جنسی و تهدید به تجاوز وجود دارد.
ریم آلسالم، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور خشونت علیه زنان و دختران اعلام کرد که احتمال دارد شمار واقعی موارد خشونت جنسی بیشتر از این گزارشها باشد.
خانم آلسالم در سا ل ۲۰۲۱ میلادی از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به این سمت منصوب شده است.
او با اشاره به موج گسترده بازداشت زنان و دختران فلسطینی پس از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در ۷ اکتبر افزود: «از آنجا که سکوت در قبال چنین جرایمی به دلیل ترس قربانیان از انتقام رایج است، شاید برای مدت طولانی ندانیم که تعداد واقعی قربانیان چقدر است.»
پیش از این نیز شواهد زیادی از خشونت جنسی حماس علیه زنان و دختران اسرائیلی در حمله ۷ اکتبر در جنوب اسرائیل به دست آمده بود و بنا بر گزارش «انجمن کانونهای بحران تجاوز جنسی» در اسرائیل، در جریان این حمله، تجاوز به عنف و سایر آزارها توسط مهاجمان حماس علیه غیرنظامیان، به عنوان یک اقدام «سیستماتیک و عمدی» انجام شده بود.
این تجاوزات نیز از سوی ریم آلسالم و دیگر کارشناسان سازمان ملل محکوم شده بودند و موضوع گزارشی از سوی پرامیلا پاتن، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد خشونت جنسی قرار گرفتند.
واکنش آمریکا و اسرائیل
اسرائیل، اتهام خشونت جنسی علیه فلسطینیها را یک «ادعای نفرتانگیز و بیاساس» خوانده و رد کرده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت که دولت از این اتهامات آگاه بوده و از مقامات اسرائیلی خواسته است که در این زمینه تحقیق کنند.
او گفت: «من نمیتوانم به طور مستقل گزارشها را تایید کنم. ما به صراحت گفتهایم که با غیرنظامیان و افراد بازداشت شده، باید رفتاری انسانی و مطابق با قوانین بینالمللی بشردوستانه شود. ما قویاً از اسرائیل میخواهیم که به طور کامل و شفاف اتهاماتی را که معتبر دانسته میشود، بررسی کند و افراد را در قبال هر نوع سوء استفاده و تخلف پاسخگو کند و این موضع ما خواهد بود.»
کارشناسان سازمان ملل در گزارش خود که روز دوشنبه ارائه شد، اعلام کردند: «ما بهویژه از گزارشهایی مبنی بر اینکه زنان و دختران فلسطینی در بازداشت مورد تجاوز جنسی متعددی قرار گرفتهاند، از جمله برهنه شدن و تفتیش توسط افسران مرد ارتش اسرائیل ناراحت هستیم. دستکم دو زن فلسطینی بازداشتی مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند و برخی دیگر به تجاوز جنسی و خشونت جنسی تهدید شدند.»
کارشناسان مستقل که از سوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل منصوب شدند، اما نماینده سازمان ملل نیستند نیز گزارش دادند که عکسهای تحقیرآمیز زندانیان زن فلسطینی که گفته میشود توسط سربازان اسرائیلی گرفته شدهاند، در اینترنت بارگذاری شده است.
به گفته آنها، در جریان کشتار گسترده غیرنظامیان در نوار غزه، زنان و دختران نیز در امان نبودند. تخمین زده میشود که تا کنون حدود ۳۰ هزار نفر در این باریکه کشته شده باشند و کارشناسان در این میان به گزارشهایی از کشته شدن خودسرانه زنان و دختران در غزه، اغلب با اعضای خانواده اشاره کردند.
کارشناسان در بیانیه مشترک خود گفتند: «ما از گزارشهایی مبنی بر هدفگیری عمدی و کشتار غیرقانونی زنان و کودکان فلسطینی در مکانهایی که آنها پناهنده شدند یا هنگام فرار، شوکه شدهایم. بر اساس گزارشها، برخی از آنها در حالی توسط ارتش اسرائیل یا نیروهای وابسته به آن کشته شدند که تکههایی از پارچه سفید در دست داشتند.»