کد خبر: ۸۹۴۸۱
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۹:۵۳
در همایش بزرگداشت سوم خرداد بیان شد؛

موسوی: خون شهیدان قابل خرید و فروش نیست

سوم خرداد در تاریخ ایران ثبت شده است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نخست وزیر دوران دفاع مقدس گفت: «آن چه کشور را در دوران جنگ حفظ می‌کرد، ارزش‌ها و فضیلت‌ها بود».

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، مهندس میرحسین موسوی عصر یک‌شنبه در همایش بزرگداشت سوم خرداد در سالن شهید آوینی فرهنگسرای بهمن افزود: «مردم ما در زمان دفاع مقدس بیدار و دگرگون شده بودند و دست و اراده آن‌ها، دست و اراده خدا بود. این‌ها از کشور ما مجموعه‌ای می‌ساخت که موجب می‌شد پول‌ها و درآمدها در آن برکت داشته باشد». 

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که هیچ سرمایه‌ای قابل قیاس با فضیلت‌هایی نیست که در دوران دفاع مقدس به وجود آمد، افزود: «اگر فضیلت‌های آن زمان را حفظ کنیم خواهیم توانست 300 هزار میلیارد دلار را به خوبی هزینه کنیم».

وی با بیان این که اگر فضیلت‌های دوران دفاع مقدس را داشته باشیم، خواهیم دانست که درباره ذره ذره درآمدها مسوولیم، تصریح کرد: «در دوران دفاع مقدس همه مسوولان در هر رده‌ای احساس می‌کردند مسوولیت عظیمی به عهده گرفتند و در مقابل آن خون‌ها بدهکار هستند».

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سوم خرداد و سالروز فتح خرمشهر اظهار کرد: «این روز در تاریخ ملت ما ثبت شده است و آثار آن را امروز در سرنوشت کشور و حفظ امنیت آن می‌بینیم».

موسوی با بیان این که خوشحالی و سروری که در روز بعد از فتح خرمشهر در چهره حضرت امام (ره) دیدم در هیچ زمان دیگری ندیدم، اضافه کرد: «من صبح روز بعد به خرمشهر رفتم و از آن‌جا به سمت مقر فرماندهی عظیمت کردم. در آن‌جا دوست قدیمی‌ام یعنی شهید باقری به استقبالم آمد. آقای دکتر خرازی در آن زمان مسوول تبلیغات جنگ بود که آمد آرام به من گفت که ایشان را می‌شناسم و من گفتم بله ایشان از دوستان قدیمی ماست. آقای خرازی به من گفت که او فرمانده علمیات است و من تازه آن زمان متوجه اهمیت وی شدم. اگر می‌شد آن صحنه‌ها را بازسازی کرد آن وقت بسیاری از ناگفته‌های اول انقلاب و جنگ برملا و راز پیروزی ما مشخص می‌شد».

وی با بیان این که آن چه ما را پیروز کرد اسلحه‌ی ما نبود و با اشاره به این جمله حضرت امام (ره) که فرمودند خرمشهر را "خدا آزاد کرد"، خاطرنشان کرد: «این جمله بسیار عمیق است و به این معنی نیست که رزمندگان ما نقشی نداشتند. نیروهای مسلح ما از خودشان گذشتند، خود را فانی کردند و خدا به دست آن‌ها خرمشهر را آزاد کرد. آن چه رزمندگان ما در آن زمان در اختیار داشتند عظمت خدایی بود که به آن‌ها قدرت می‌بخشید».

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس اضافه کرد: «آثار و برکات فتح خرمشهر تنها در پیروزی‌های بعدی ما و بیداری ملت نبود؛ بلکه امروز که ما در امنیت در خاورمیانه پر از آشوب زندگی می‌کنیم، اثرات آن روحیات و پیروزی‌هاست».

موسوی با بیان این که ترس در درون ملت بزرگ‌ترین آفت برای کشور است، خاطرنشان کرد: «از زمان فتحعلی‌شاه و جنگ‌های ایران و روس با هر تهاجمی قطعه‌ای از خاک کشور ما جدا شد و پیش از انقلاب خوف و ترسی در دل ملت ما از تهاجم‌های خارجی وجود داشت. ترس در درون ملت بزرگ‌ترین آفت برای کشور است و ملتی که بترسد قطعا آسیب‌پذیر است. وقتی خرمشهر آزاد شد آن چه در دل ملت ما تثبیت شد، فرو ریختن ترس در دل ملت بود چرا که ملت ما دیگر آن حالت خوف را نسبت به تجاوزات و حملات از دست داد و فهمید که می‌تواند بر سر منافع خود بیستد».

او با تاکید بر این که هنوز تاریخ خرمشهر بیان نشده است تا همه بفهمند با چه امکانات اندکی خرمشهر آزاد شد، اظهار کرد: «این مهم است که کسانی که طمع یا رقابت در صحنه‌ی بین‌المللی دارند احساس کنند با کشوری روبه‌رو هستند که سابقه‌ی ایستادگی و روحیه‌ی مقاومت دارد. ما پس از جنگ با تهدیدهای فراوان مواجه بودیم و آن چه موجب ایستادگی ما شد همین پیشینه فتح خرمشهر و آن مقاومت‌ها بود».

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که زنده شدن روحیات آن دوران قطعا حالت بازدارندگی داشته و هنوز هم دارد، یادآور شد: «بعد از دفاع مقدس وضعیت دفاع از کشور و مرزها نسبت به پیش از انقلاب تغییر اساسی کرد. سابقه فتح خرمشهر بزرگ‌ترین پشتوانه برای ملت و دولت ایران در صحنه‌های بین‌المللی بوده است».
موسوی با تاکید بر این که دفاع مقدس یک امر مقطعی و تنها یک خاطره نیست، گفت: «اگر واقعا چنین است که دفاع مقدس برای حفظ امنیت ما بزرگ‌ترین سهم را داشته است، پاسداری از همه نشانه‌هایی که به دفاع مقدس مربوط است جزء وظایف اصلی حکومت محسوب می‌شود. خون‌هایی که در این راه ریخته شده قابل خرید و فروش نیست؛ چرا که ارزش این خون‌ها بسیار بالاتر از این حرف‌ها است و نمی‌توان هیچ منتی بر خانواده‌های شهداء و رزمندگان گذاشت».

موسوی سوم خرداد را روز بزرگی دانست که بزرگداشت آن جنبه‌ی حیاتی برای کشور دارد و گفت:‌ «مادامی که بخواهیم ملت خود را حفظ کنیم باید به یاد آن واقعه‌ی عظیم باشیم. در آن زمان همه کشور و مردم ما سرشار از ارزش‌ها، سلوک و رفتاری بودند که کشور ما را قوی و ما را قادر می‌کرد در مقابل آن توطئه‌های عظیم بایستیم. نوعی اتحاد همگانی در آن زمان کل کشور را حفظ می‌کرد و بدین ترتیب بود که تهدیدات و بمباران‌ها اثر نداشت چرا که در سطح ملی ارزش‌هایی گسترده شده بود که سهم آن‌ها کم‌تر از سهم نیروهایی که در جبهه‌های می‌جنگیدند، نبود».

موسوی با اشاره به این که امروز وارد قرن بیست و یکم و وارد یک رقابت سنگین جهانی شده‌ایم، اظهار کرد: «پیش رفتن در این عرصه احتیاج به دویدن و تلاش دارد. شاید در این زمینه بر روی امکانات مادی خود حساب کنیم ولی هیچ سرمایه‌ای قابل قیاس با فضیلت‌هایی نیست که در دوران دفاع مقدس به وجود آمد».

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس در ادامه اظهار کرد: «آن چه کشور را در دوران جنگ حفظ می‌کرد، ارزش‌ها و فضیلت‌ها بود. مردم ما بیدار و دگرگون شده بودند و دست و اراده آن‌ها، دست و اراده خدا بود. این‌ها از کشور ما مجموعه‌ای می‌ساخت که موجب می‌شد پول‌ها و درآمدها در آن برکت داشته باشد».

وی با تاکید بر لزوم اهمیت دادن جدی به جوانان گفت: «بیش‌تر سرداران جنگی ما در دوران دفاع مقدس کم‌تر از 30 سال سن داشتند. انقلاب فضایی را ایجاد کرده بود که از همه خلاقیت‌های انسانی استفاده شود. امروز یکی از مشکلات کشور این است که اگر کسی مدیر جوانی را انتخاب کند بلافاصله عده‌ای مخالف آن خواهند بود».

موسوی ادامه داد: «انقلاب جوان‌ها را جدی می‌گرفت و به چشم بچه به آن‌ها نگاه نمی‌کرد. انقلاب بر روی فهم و شعور جوان‌ها و زنان تکیه می‌کرد و به آن‌ها اعتماد داشت و این چیزی است که امروزدر جامعه ما کم‌رنگ شده است و ما باید به آن فضیلت‌ها برگردیم».

او با بیان این که بسیجی که در دروان دفاع مقدس داشتیم متاثر از فضیلت‌های آن دوران بود، تاکید کرد:‌ «اگر بسیج بخواهد امروز خودش و چیفه‌اش همان احترام را داشته باشد باید به همان شرایط برگردد».

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس در پایان گفت: «ما باید یک ایران پیشرفته داشته باشیم و‌ خصوصیت یک جامعه پیشرفت این است که ضمن نگاه به ارزش‌های خود همواره نگاهی نیز به آینده دارد. ما فرد عقب‌مانده، متحجر و گذشته‌گرا نمی‌خواهیم. نسل‌های جوان ما در اول انقلاب با آینده نگاه می‌کردند و ما نیز باید چنین کنیم».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین