آفتابنیوز : آفتاب: سرمقاله روزنامه کیهان روز دوشنبه تاریخ 4/3/88 به شرح ذیل میباشد:
رهبر معظم انقلاب در جریان سفر به استان کردستان در شهر سقز با اشاره به دشمنی دیرینه آمریکا و سیاست های مداخله جویانه این کشور در منطقه، بر لزوم هوشیاری مردم تاکید نموده و فرمودند: «اطلاعات دقیق داریم که آمریکایی ها در پشت مرزهای غربی ما با جمع آوری اطلاعات، هزینه کردن پول و تامین سلاح، مشغول توطئه سازمان یافته و تروریست پروری هستند و افکار شومی را در سر می پرورانند».
به دنبال اظهارات رهبر معظم انقلاب، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با رد «تروریست پروری» واشنگتن در مرزهای ایران، تهران را به دخالت در امور عراق متهم کرد. جف مورل ضمن متهم کردن ایران به آموزش گروه های تروریستی عراق و فراهم کردن منابع مالی و سلاح برای آنان، مدعی شد: «تناقض آمیز است که ایرانی ها، ما را به دخالت متهم می کنند در حالی که در واقع طی شش هفت سال اخیر آنها مستمرا برای تضعیف صلح و ثبات عراق که ما سعی داریم برای مردم آن کشور ایجاد کنیم، کوشیده اند»!
ماجرای تروریست پروری و توطئه سازمان یافته از سوی آمریکایی ها از دو منظر قابل ارزیابی است؛
1-طرح های آمریکا برای سلطه بیشتر در منطقه شکست خورده است. به دنبال این ناکامی ها آمریکا در پی چالش های جدید در منطقه بوده و هر روز اتهامات بی اساس و جدیدی را علیه ایران مطرح می کند. اما مشی تروریستی آمریکا که خوی سلطه جویی دولتمردان آن دائما بر این مدار حرکت می کند پنهان شدنی نیست.
از هنگام اشغال عراق توسط آمریکا و هم پیمانان متجاوز این کشور، موج ترور و عملیات تروریستی علیه مردم -خصوصا شیعیان و اماکن مقدس آنان- در عراق به راه افتاده و دهها انفجار تعداد زیادی از عراقی ها و زائران عتبات عالیات را به خاک و خون کشیده است. پنجشنبه گذشته نیز سلسله انفجارهای جدید در مناطق مختلف این کشور 81 شهید و صدها مجروح بر جای گذاشت. اخبار رسیده از عراق حکایت از آن دارد که تروریست ها تحت حمایت و به دستور آمریکا به اقدامات کینه جویانه خود دست می زنند. آمریکا با القاعده ای که در چارچوب عملیاتی ارتش آمریکا اقدام کرده و خودسرانه عمل نمی کند، پیوند خورده اند. گزارش های رسیده حاکی است آمریکایی ها با تجهیز مزدوران القاعده ای خود به اسلحه و مهمات، برای آنان پوشش امنیتی ایجاد کرده و بعد از عملیات تروریستی آنها را فراری می دهند.
آمریکا در انفجارهای عراق دست دارد. نگاهی گذرا به 2حادثه تروریستی در سال 2007 عراق به وضوح رد پای آمریکا را در این حوادث نشان می دهد. حادثه اول مربوط به انفجار مجلس عراق است. وقتی این مجلس با خواسته آمریکایی ها مبنی بر تصویب توافقنامه امنیتی بغداد- واشنگتن موافقت نکرد، بلافاصله ساختمان مجلس عراق مورد حمله تروریستی و انفجار قرار گرفت.
آمریکایی ها سعی کردند تا این حادثه گردن سلفی ها بیفتد اما این ظاهر ماجرا بود. پشت صحنه این انفجار، آمریکا هم «انتقام» عدم تصویب حضور اشغالگرانه خود را از مجلس عراق گرفت و هم آنان را به موافقت با توافقنامه «تهدید» کرد. اکنون نیز که مسأله آمریکا تصویب توافقنامه امنیتی بغداد-واشنگتن در رفراندوم مردم عراق است، شاهد موج انفجارها و عملیات های تروریستی علیه مردم بی دفاع این کشور هستیم.
در سال 2007 طی انفجار دیگری در بعقوبه عراق 20 نفر از روزه دارانی که برای صرف افطار به مسجدی در روستای شیفته در غرب این منطقه رفته بودند، به خاک و خون کشیده شدند. هم چنین کاظمین در نزدیکی بغداد نیز آماج انفجارهای تروریستی قرار گرفت. بنابر اعلام یک شعبه از پلیس عراق در حوادث بعقوبه و کاظمین نیروهای آمریکایی با پوشاندن جلیقه های انفجاری به 2فرد دیوانه که از سلامت عقلی برخوردار نبوده اند، آنها را به میان جمعیت روزه دار و شیعیان زوار فرستاده و با کنترل از راه دور آنان را منفجر کرده اند. روش ناجوانمردانه ای که قبلا القاعده نیز از آن استفاده کرده بود.
2-نقشه های تروریستی آمریکا، توطئه های سازمان یافته ای هستند که به منظور سلطه آمریکا بر منطقه خصوصا کمربند طلایی، طراحی و اجرا می شوند. این کمربند شامل کشورهای افغانستان، ایران، عراق و سوریه است که مدیترانه را به مرزهای چین و اقیانوس هند را به روسیه متصل می کند. آمریکا تلاش می کند این منطقه سیاسی را تحت سلطه و نفوذ خود درآورد. به همین منظور سالهاست که نقشه «تجزیه» کشورهای این منطقه را در دستور کار خود دارد. حمله به افغانستان و عراق و اشغال نظامی این کشور و تلاش برای فدرالیزه کردن حکومت های مرکزی و تجزیه این کشورها در راستای همین هدف صورت پذیرفته است. قومی گرایی و اختلاف افکنی بین شیعه و سنی با نیت تجزیه طلبی و تضعیف حکومت های مرکزی روش کهنه آمریکایی در کشورهای منطقه به شمار می آید.
ایران نیز به عنوان یکی از اهداف اصلی آمریکا همواره در معرض «افکار شوم» این کشور قرار گرفته است. جاسوسان آمریکایی که تحت پوشش دیپلمات در سفارت آمریکا در تهران مستقر شده بودند از همان ابتدای پیروزی انقلاب به فکر ایجاد آشوب در کشور به منظور سرنگونی جمهوری اسلامی بودند. یکی از طرحهای آنان ساماندهی و رهبری اغتشاش های هم زمان گروه های تجزیه طلب بود. در سندی که از یکی از پایگاه های جاسوسی آمریکا در ایران کشف شده یکی از افسران اطلاعاتی سیا در تاریخ نوزدهم ژوئن 1979 (29/3/1358) اظهار می کند که: «تمام بذرهای یک جنگ داخلی در ایران کاشته شده است. ما تسلیحات زیادی داریم. گروه های زیادی در ایران همه آماده جنگ هستند و ما در آستانه موفقیت و پیروزی قرار گرفته ایم.»
ایالات متحده تلاش زیادی کرد تا تجزیه طلبان را در غرب، جنوب و شمال کشور سازماندهی و تحریک کند. درگیری نظام در سالهای اول پیروزی انقلاب در بخشهایی از کشور همچون کردستان، خوزستان، آذربایجان، ترکمن صحرا و سیستان و بلوچستان موید این موضوع است. علاوه بر آن، منافقین نیز در همین سالها و پس از ورود به شورش های مسلحانه و عملیات های تروریستی، تحت حمایت مطلق دولت آمریکا قرار گرفتند. اما هیچکدام از این راه طرفی نبستند.
در ادامه این تلاش های نافرجام در چهاردهم مرداد 1359 و در حالی که چند هفته از شکست کودتا در پایگاه شهید نوژه گذشته بود، در نشست سران مرتجع عرب در طایف، راههای مقابله با جمهوری اسلامی موضوع گفتگوی آنان می شود. آمریکا به عنوان صحنه گردان این نشست سعودی ها را جلو انداخته و طرح ایجاد اغتشاش در مناطق سنی نشین را کلید می زند. هیئت اردنی در همین نشست اظهار می کند: «برای شکست جمهوری اسلامی ایران باید در داخل این کشور دست به عمل زد و نقشه ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی می تواند مورد استفاده قرار گیرد تا ثبات امنیت داخلی را به هم بریزد.»
بعد از پیروزی انقلاب که تمامی اقوام و مذاهب مختلف همچون پیکره واحد یک امت، تحت راهبری امام راحل(ره) حاکمیت اسلام و قرآن را بر مسند حکومت کشورشان برگزیدند، قریب به 30 سال است که آمریکا به همراه ایادی خود در منطقه به منظور شکست حکومت اسلامی و مردمی ایران و با قصد تجزیه و اختلاف افکنی، تفرقه بین شیعه و سنی را دستور کار خود قرار داده است. مقام معظم رهبری ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی را توطئه دشمن خوانده و با تکیه بر لزوم هوشیاری مردم در این باره، تاکید نمودند: «اهانت به مقدسات شیعه یا سنی، خط قرمز نظام است و هیچکس چه شیعه و چه سنی، حق ندارد با غفلت یا از روی تعصب این خط قرمز را نادیده بگیرد و خواسته یا ناخواسته به بهترین ابزار دشمن تبدیل شود.»
تاریخ حیات مجدد ملت سرافراز ایران شاهد ناکامی آمریکا در طرحهای خصمانه اش علیه این کشور بوده است. به یقین درایت و شجاعت رهبری و الگو گرفتن مسئولان نظام از ایشان در عبور ظفرمندانه از توطئه های دشمن با حمایت و همدلی مردم همراه خواهد بود.
حمید امیدی