جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز جمعه به وقت محلی افزود: ما در تلاش برای دستیابی به توافقی برای آتش بس فوری هستیم تا کمکهای بیشتری وارد غزه شود. جریان کمک به غزه کافی نیست و ما تمام تلاش خود را برای ارسال بیشتر آن به کار خواهیم بست
رئیسجمهور آمریکا در پی هشدارهای سازمان ملل مبنی بر قرار گرفتن مردم غزه در یک قدمی قحطی و به رغم پایان ندادن به سیاست حمایت از اسرائیل اذعان کرد که میزان کمکهای ارائه شده به غزه میرسد، کافی نیست و در عین حال ادعا کرد آمریکا برای افزایش آن «هر اقدامی» انجام خواهد داد.
بایدن ادعا کرد که این اقدامات شامل ارائه کمک به غزه صورت هوایی میشود.
رئیسجمهور آمریکا برخلاف پیشبینیهای گذشته خود ۱۰ اسفند ماه اعلام کرد که اکنون بعید است آتشبس در غزه میان اسرائیل و حماس در غزه تا روز دوشنبه هفته آینده اتفاق بیفتد.
خبرنگاران روز پنجشنبه به وقت محلی از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پرسیدند، آیا همچنان امیدوار است توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس تا روز دوشنبه حاصل شود که بایدن در پاسخ گفت: «امید داشتن در طبیعت انسان است.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که حمله به فلسطینیهای در انتظار کمک در شمال غزه، تلاشها برای دستیابی به توافق بین حماس و اسرائیل را پیچیدهتر خواهد کرد.
بایدن در پاسخ به این سوال که آیا این حمله دستیابی به آتشبس را دشوارتر میکند، به خبرنگاران گفت: «حتما چنین خواهد شد».
دهها فلسطینی ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۲ در اطراف کاروان کمک رسانی در شمال غزه به دست نیروهای رژیم اسرائیل به شهادت رسیدند. حماس نیروهای اسرائیلی را مقصر میداند که به سوی جمعیت فلسطینی تیراندازی کردند، در حالی که اسرائیل در توجیه جنایت خود مدعی است که بیشتر تلفات ناشی از ازدحام جمعیت درمیان فلسطینیها بوده است، زیرا جمعیت به سمت کامیونها هجوم آورده و آنهارا غارت کرده است.
مقامات بهداشتی غزه میگویند که حداقل ۱۰۴ فلسطینی بر اثر این حمله اسرائیل کشته شدند و تعداد تلفات فلسطینیها در طول ۵ ماه جنگ به بیش از ۳۰ هزار نفر رسید.
مقامات بهداشتی غزه گفتند که بیش از ۷۵۰ نفر دیگر بر اثر حمله اسرائیل به فلسطینیان در اطراف کاروان کمک رسانی، زخمی شدند. این حادثه در حالی رخ داد که کاروانی متشکل از ۳۰ کامیون کمک رسانی از رفح به سمت شمال غزه به خیابان الرشید در غرب شهر غزه رسیدند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت غزه در جدیدترین آمار خود اعلام کرد که شمار شهدای غزه از آغاز حملات اسرائیل از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۳۰ هزار و ۳۵ نفر رسیده است و ۷۰ هزار و ۴۵۷ شهروند فلسطینی نیز زخمی شده اند.