کد خبر: ۸۹۶۱۹
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۸

موسوی:‌ دولت دینی نباید دروغ بگوید

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مهندس میرحسین موسوی گفت: «دولت در حکومت دینی نباید دروغ بگوید و مردم را تحت فشار قرار دهد. اینها مسائلی است که در دولت موجود اتفاق افتاده است».

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، نخست‌وزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس در دیدار با جمعی از طلاب و روحانیون استان آذربایجان شرقی عنوان کرد: «عواقب سیاست‌های نادرست دولت در یک حکومت دیدنی متوجه روحانیت هم خواهد بود. حکومت ما دینی است و یک حکومت دینی ویژگی‌هایی دارد. اگر درس‌های امام(ره) درباره ولایت‌فقیه نبود انقلاب پیروز نمی‌شد. اول انقلاب همه امور کشور و مردم جنبه مذهبی و دینی پیدا کرد. اگر دولت سیاست‌های غلط را پیش بگیرد یا دروغ بگوید این طور نخواهد بود که عواقب این مسائل فقط گریبان‌گیر دولت شود». 

موسوی با بیان این که من مخالف این هستم که روحانیت دولتی شود تصریح کرد: «‌این مطلب مغایر این مسئله نیست که هیچ فرد روحانی نمی‌تواند خود را از سیاست مبرا کند. روحانیت باید بداند که بخش عظیمی از محبوبیت خود با دور شدنش از مردم به دست خودشان نیست و به سیاست‌های دولت برمی‌گردد. بنابراین نقش نظارتی روحانیت می‌تواند بسیار اهمیت داشته باشد». 

او با بیان این که نقد دولت در هر دوره از انتخابات اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند و برای روحانیت نقش مضاعفی در این زمینه وجود دارد افزود: «اگر دولت وعده‌ای بدهد ولی به آن عمل نکند روحانیت نمی‌تواند خود را از این مسئله کنار بکشد و بگوید این مسئله مربوط به دولت است».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: «بیشتر طغیان‌ها و روی‌یرگردانی‌ها از دین ناشی از فطرت نیست و به دلیل سیاست‌های نادرست است. اگر سیاست‌های دولتی که منتسب به حکومت دینی است درست باشد جوان از دین رویگردان نمی‌شود. دولت در حکومت دینی نباید دروغ بگوید و مردم را تحت فشار قرار دهد. اینها مسائلی است که در دولت موجود اتفاق افتاده است». 

میرحسین موسوی با انتقاد از وجود قانون‌گریزی در کشور توضیح داد: «اگر قرار باشد قانون‌گریزی چند سال ادامه پیدا کند، جامعه به نوعی کرختی دچار می‌شود و به گریز از قانون عادت می‌کند. مثلا در حال حاضر اکثریت مجلس همسو با دولت است. همین مجلس قانون روشنی را تصویب می‌کند ولی دولت در مقابل چشم همه به آن عمل نمی‌کند که نمونه این مسئله را در حذف شوراهای‌ تصمیم‌گیری می‌توان دید. اگر در انتخابات رای بیاورم به دنبال لوایحی خواهم بود که دست دولت را برای همیشه برای تخلفات ببندد». 

نخست‌وزیر محبوب امام و امت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که یکی از مهم‌ترین دلایل فساد در کشور ما مصرف منابع کمیاب برای اغراض کوتاه مدت سیاسی است متذکر شد: «حرف ما با دولت‌ها این است که اگر سیاستی درست باشد و قرار است مثلا 60 سال بعد جواب دهد بر شما واجب است که آن را انجام دهید ولو این که برای‌تان کف نزنند و از شما تقدیر نکنند». 

او با انتقاد از افزایش بی‌رویه تعهدات در دولت نهم خاطرنشان کرد: «دولت بعدی با انبوهی تعهدات مواجه خواهد شد که هیچ نتیجه خاصی نخواهد داشت و تنها نوعی خوش‌بینی آنی و کاذب ایجاد می‌کند. قطعا این وضع باید تغییر کند تا کشور بتواند به اهداف انقلاب نائل شود. هر دولتی که در آینده روی کار می‌آید باید تمام مشکلات کشور را قبول کند و گردن بگیرد و به کمک مردم کار را شروع کند. نباید تصور شود که مثلا تورم 25 درصدی فعلی ظرف یک ماه به 10 درصد می‌رسد. باید همه مردم دست به دست هم بدهند و به کمک دولت مشکلات را حل کنند».

موسوی: در دولت آینده باید نقش دوباره‌ای برای آذربایجان تعریف شود 

همچنین مهندس میرحسین موسوی در ادامه سفر به استان آذربایجان شرقی، در دیدار با جمعی از اهالی صنعت، کشاورزی و تولید استان در شهر تبریز، گفت: «بازار تبریز در توسعه اقتصاد، مدنیت و توسعه سیاسی کشور و به ویژه آذربایجان نقش تاریخی داشته است. یکی از مسایلی که موجب رشد مدنیت در آذربایجان و برکت فراوان برای کشور بوده، تجارت در این منطقه است. رشد بازار تبریز هم به صورت فیزیکی و هم به معنای افزایش موقعیت‌های کسب و کار به دلیل ارتباطی است که این منطقه با روسیه و اروپا داشته است. بدین ترتیب سهم آذربایجان در اتفاقات دو قرن گذشته سهم قابل توجهی است».

وی افزود: «اما آیا در شرایط امروز باز هم موقعیت آذربایجان مستعد به این است که نقش تاریخی خود را مجددا ایفا کند؟ پاسخ من به این پرسش مثبت است. امروز ترکیه در آستانه پیوستن به اقتصاد اروپاست و با حجم وسیع اقتصاد این قاره ارتباط دارد و آذربایجان در همسایگی این ظرفیت‌ها قرار دارد. اگر این فرصت‌ها تبدیل به راهبردهایی شود که تحت تاثیر رفت و آمد دولت‌ها نباشد هیچ دلیلی ندارد که این استان نتواند نقش تاریخی خود را در کشور ایفا کند. متاسفانه برنامه ریزی درست و نگاه استراتژیک به این مسایل وجود ندارد و مشکل امروز ما این است که دچار روزمرگی در تصمیم گیری‌ها شده‌ایم و به اغراض کوتاه مدت توجه می‌کنیم».

میرحسین تصریح کرد: «اقتصاد در جایی رشد می‌کند که امنیت وجود داشته باشد، اقتصاد در فضای امن رشد می‌کند. درست اجرا کردن قانون گام اول در ایجاد امنیت است البته ممکن است برخی قوانین مشکلاتی داشته باشد که در کشور ما بعضا این مشکلات وجود دارد ولی باز برای تغییر این مساله باید از راه قانونی وارد شد. بهبود فضای کسب و کار با یک نگاه استراتژیک و هماهنگی با قوه قضاییه و مجلس باید صورت بگیرد. عدم امنیت، از عدم ثبات در سیاست گذاری‌ها و مدیریت‌ها، نداشتن یک نگاه درازمدت و مصرف کردن منابع کمیاب در اختیار اهداف کوتاه مدت ناشی می‌شود».

وی گفت: «آذربایجان ظرفیت‌های عظیمی دارد و در دولت آینده باید نقش دوباره‌ای برای آذربایجان تعریف شود. مردم آذربایجان باید مانند قدیم همت کنند و این مساله را به یک مطالبه عمومی تبدیل کنند که موقعیت سابق این استان را دوباره احیا کنند و به نظر من این امر امکان پذیر است».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سپس با اشاره به خدمات گسترده امیرکبیر در تاریخ ایران، وی را یک شهید بزرگ نامید و اظهار داشت: «یکی از ویژگی‌های امیرکبیر این بود که خدمات وی در خدمت اهداف دراز مدت بود. متاسفانه امروز برنامه‌هایی با جنبه راهبردی در کشور وجود ندارد. امروز باید در آسیای پر از آشوب برنامه دراز مدتی داشته باشیم که فارغ از روزمرگی‌ها باشد».

وی با اشاره به رابطه میان کارآفرین و کارگر گفت: «اگر فقر و بیچارگی در کشور باشد هم کارآفرین و هم کارگر چوب آن را می‌خورند. رابطه کارآفرین و کارگر با حضور خود آنها و البته کمک و حمایت دولت امکان پذیر است».

میرحسین همچنین به مساله وضعیت دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: «مسایل زیست محیطی در جهان امروز اهمیت زیادی دارد؛ پرداختن به مشکلات مربوط به دریاچهارومیه و نجات آن، کل آذربایجان را تحت تاثیر قرار می‌دهد». 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۵
0
0
آقاي موسوي بطور شفاف صحبت كنيد تعهداتي كه در برابر آن قرارداريد چيست نكند اين مطالبات به حق مردم استان را كه بنده تا بحال نمي دانستم كه سيستان و بلوچستان گاز ندارد گازرساني به اين استانهاي تعهدات زيان آور است ، اين كه مشكلات مردم را در كوتاه مدت التيام دادن روزمرگي است اين كارهايي است كه بايد در طول اين مدت انجام مي شده است در خارك مردم پس از دو سال از زلزله هنوز در چادر زندگي مي كردند ساخت خانه براي اين افراد روزمرگي است . سعي كنيد در سفر هاي استاني تان به مناطق محروم هم سر بزنيد و بدانيد كه اگر رئس جمهور شديد چه مسئوليت سنگنين دارد . شما حتي ذوات مقدسه معصومين رانيز قرباني تبليغات انتخاباتي خودتان كرده ايد ، چرا بر روي كاغذ مي زنيد يك يا حسين تا مير حسين ، زماني كه به شهرري امده بوديد تامي اين كاغذ ها بر روي زمين بود و مردم از روي آن رد مي شدند شما اگر براي امام حسين ارزش قائل هستيد بايد به ستادتان بگوئيد و از اين كار منع كنيد ، ولي افسوس انتخابات مي گذرد و شما در هر صورت فراموش مي كنيد تمامي حرفهاي خود را ، چرا با تخريب دولت اقدام به محبوب كردن خود مي كنيد ، شما از روزي كه وارد عرصه انتخابات گرديده ايد اقدام به تخريب دولت نموده ايد اين كارتان توهين به مردم است اين رئيس جمهور منتخب مردم است شما را به جدتان سوگند كمي انصاف را رعايت كنيد .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین