آفتابنیوز : آفتاب: رييس مجلس شورای اسلامی خطاب به خانوادههای شهدای قتل عام مسجد علی ابنابيطالب زاهدان تصريح كرد: «ترديدی نداشته باشيد كه ما اين حادثه را رها نكرده و عوامل آن را حتما شناسايی كرده و به سزای عملشان خواهيم رساند چه در داخل ايران باشند و چه در خارج از كشور».
علی لاريجانی در جمع خبرنگاران در واكنش به اقدام تروريستی استان سيستان و بلوچستان گفت: «از مدتها پيش اخباری به ما میرسيد كه آمريكايیها با اين گروهک تروريستی ارتباط برقرار كرده و آنان را به يكسری عمليات كور تشويق كردند».
رييس مجلس شورای اسلامی با بيان اينكه بمب گذاری در يک مسجد بمبگذاری و به خاک و خون كشيدن شيعيان رفتاری همچون شبپره است، افزود: «اين موضوع نشان از قدرت نيست بلكه نشان از ضعف آنان دارد. ماهيتا روشن است كه به دليل مشكلاتی كه آمريكا در سطح منطقه دارد و برای اينكه بتوانند مطالبات خودشان را به شكل ديگری دنبال كنند، دنبال نوعی فرار به جلو هستند، اما اين كار هزينه آنان را بالا میبرد».
لاريجانی تاكيد كرد: «ماهيت موضوع تا حد زيادی برای ما روشن است، اينكه اينان در يک مرزبندیهايی قرار میگيرند و دست به اقدامات اينچنينی میزنند به دليل اين است كه پس از آن بتوانند حوادث ديگری را به وجود آورند».
نماينده مردم قم افزود: «اينكه در مسجد شيعيان اين كار انجام میشود به دليل به وجود آوردن حساسيت بر عليه اهل تسنن است. برای ما روشن است كه اين اتفاق از سوی اهل تسنن استان سيستان و بلوچستان انجام نشده است، كما اينكه هم علمای آنان، هم نمايندگان مجلس و شيعه و سنی نسبت به اين اتفاق واكنش نشان دادند».
رييس مجلس با بيان اينكه بايد نسبت به اين موضوع هوشيار باشيم، گفت: «يكی از شگردهای آنان اين است كه در پس اين ماجرا بتوانند يک نوع نفرت و تفرقه بين شيعيان و اهل تسنن در مناطق مختلف به وجود آورند».
لاريجانی با تسليت به خانوادههای شهدای قتل عام مسجد علی ابن ابيطالب(ع) زاهدان و با بيان اينكه حتما پيگير اين موضوع هستيم، تاكيد كرد: «خانوادههای شهدای اين حادثه حتما خويشتنداری بوده و توجه داشته باشند كه پيگيری اين موضوع نيازمند آرامش است تا نيروهای امنيتی كشور بتوانند موضوع را دنبال كنند. ترديدی نداشته باشيد كه ما اين حادثه را رها نكرده و عوامل آن را حتما شناسايی و به سزای عملشان خواهيم رسانيد چه در داخل ايران باشند و چه در خارج از كشور».
رييس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رايزنیهای انجام شده با مقامات پاكستانی گفت: «مقامات پاكستانی قول دادند كه موضوع را دنبال كنند، اگر همميهنان عزيزمان در طراحی عوامل اين فاجعه گرفتار نشوند، انشاءالله اين موضوع پيگيری میشود».
رييس فراكسيون اصولگرايان مجلس شورای اسلامی بروز چنين فجايعی در آستانه انتخابات رياست جمهوری از سوی عوامل بيگانه را نكوهش كرد و افزود: «فكر میكنم اولين مساله اين بود كه رهبر معظم انقلاب در كردستان طرح آنان را كاملا خنثی كردند و نگاه نافذ ايشان به همگرايی سنیها و شيعيان و بحث معظم له كه بيان كردند هرگونه اقدامی كه تفرقه ايجاد میكند فعل حرامی است بسياری از رفتارهای اين چنينی را خنثی كرد، اين عوامل در پی اين هستند كه شرايط را به شكل "سخت" درآورند».
لاريجانی ادامه داد: «فكر میكنم همميهنانمان كاملا نسبت به اينگونه تحركات هوشيار هستند، بنابراين اولين مساله اين است كه اين فكر اصيل اسلامی كه جزو آرمانهای امام (ره) بوده است را تخريب كنند».
رييس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نزديک بودن انتخابات دهم رياست جمهوری گفت: «ايران در شرايط سختتر از اين مورد نيز انتخابات را برگزار كرده است، در شرايطی كه جنگ بود و بسياری از مناطق كشور در اشغال عراق بود، بنابراين اين گونه حركات تاثيری در انتخابات ايران نمیگذارد، بلكه مردم بيشتر مصمم میشوند كه از هويت و امنيت ملیشان دفاع كنند. اگر چنين تصوری داشته باشند جنس ايرانيان را هنوز نشناختند و فكر میكنم مردم با بصيرت در انتخابات شركت میكنند».
لاريجانی با غيرمرتبط دانستن بمبگذاری هواپيما در اهواز با تحت تاثير قرار گرفتن انتخابات گفت: «تا جايی كه اطلاع دارم حادثه بمبگذاری در هواپيما از جنس ديگری بود و محدودتر بود، البته احتمال اين نوع خرابكاریها نيز رد نمیشود، هر چند كه معتقدم كه چنين مسائلی بر انتخابات موثر نيست».
رييس مجلس گفت: «فضای انتخابات كاملا جدی است و مردم احساس مشاركت میكنند و اينگونه رفتارها هر چند كه كور هم باشد، ولی توجه مردم نسبت به سرنوشتشان را بيشتر میكند».
وی با اشاره به دوران رياستش بر صداوسيما و فضای اطلاعرسانی در آن مقطع گفت: «موضوعی كه يكی از كانديداها در مورد پخش نكردن تصويرش از صداوسيما ظرف بيست سال گذشته مطرح كرده است را نشنيدم، چرا كه فرصت زيادی برای شنيدن همه مطالب ندارم، ولی رسانه ملی دارای استراتژی روشنی است و تصور ميكنم فضا برای همه نيروهای فعالی كه در صحنهی سياسی مطالبی داشته باشند و بخواهند به اطلاع مردم برسانند آماده است».
رييس مجلس گفت: «اكنون نيز فضای انتخابات، فضايی است كه همه ميتوانند حرفهايشان را بزنند. برنامههايی كه در راديو و تلويزيون طراحی شده نسبتا موثق است و فكر میكنم تلاش دوستان در راديو و تلويزيون بيشتر متوجه اين است كه با يک فضای آرام مسائل مطرح شود».
رييس سابق صداوسيما افزود: «حالا اگر كسانی هم مطالبی بيان ميكنند به نظرم راديو و تلويزيون هماكنون نياز ندارد كه اين فضا را مشوه كند بايد فضا باز باشد تا همه حرفهايشان را بزنند و چيزی باقی نماند و همه تصور كنند كه اگر مطلبی دارند كه بايد مردم بشنوند در اختيار عموم بگذارند».
لاريجانی در ارزيابی از برنامههای فعلی صداوسيما در خصوص مناظرههای كانديداها گفت: «تا آنجا كه اطلاع دارم و از دوستان راديو و تلويزيون پرسيدم به ويژه آنكه يكی از كانديداها برای بنده و آقای شاهرودی نامه نوشته بود بنده نيز با دوستان راديو و تلويزيون صحبت كردم و برنامههايی كه ديدم، برنامههای متنوعی است. تصور میكنم راديو و تلويزيون اين فضا را ايجاد كند كه همه كانديداها همه حرفهايشان را بزنند تا سوء تفاهمی به وجود نيايد مخصوصا دوستانی كه در بخش خبر هستند بايد با ملاحظه و دقت عمل كنند كه بيجهت سوءتفاهمی ايجاد نشود».
وی تاكيد كرد: «به نظرم فضا برای كار راديو و تلويزيون هماكنون مطلوب است و خوب است اين فضا همچنان حفظ شود».
رييس مجلس شورای اسلامی خطاب به مسوولان صداوسيما توصيه كرد: «اگر كسی انتقادی دارد انتقادش را بشنويد اگر ايرادی وارد است اصلاح كنيد. به عقيده بنده نمیتوان گفت هيچ نقصی در كار وجود ندارد و خوب است كه با يک نگاه منطقی به مسائل نگريسته شود، اگر كسی هم انتقادی دارد انتقادش را مطرح كند و مسوولان نيز انتقادش را بررسی كنند. تصور میكنم مجموعه برنامههای انتخاباتی راديو و تلويزيون برای آشنايی مردم برنامههای خوبی است».
رييس مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات سخنگوی دولت که مصوبه احيای شوراهای عالی را مغاير با قانون اساسی و در حکم احکام ثانويه خوانده بود، گفت: «چيزی به عنوان احكام اوليه و احكام ثانويه در اجرای قانون نداريم قانون كه در مجلس تصويب شده و به تائيد شورای نگهبان برسد بايد همه آن را اجرا كنند اگر هم به مجمع تشخيص فرستاده شود و آنجا آن قانون به تصويب برسد باز مبنای قانونی دارد، بنابراين اينگونه مباحث كه "احكام اوليه و احكام ثانويه است" دردی را دوا نمیكند، مهم اين است كه اين موضوع مصوب نظام است و بايد اجرا شود، بنابراين نظر مجلس همچنان مصوبهای است كه به تصويب رسانده است».