آیین افتتاحیه سی و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شبستان مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلایم، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت و پدر شهید آرمان علیوردی از جمله حاضران این مراسم بودند.
اسماعیلی در ابتدای این مراسم از آغاز به کار سی و یکمین نمایشگاه قرآن در اولین روز بهار سال ۱۴۰۳ ابراز خوشحالی کرد و گفت: سنت برگزاری این نمایشگاه وارد چهارمین دهه عمر خود شد.
وزیر فرهنگ با بیان اینکه نمایندگان ۲۵ کشور در نمایشگاه امسال حضور دارند، توضیح داد: نگران بودیم آغاز نمایشگاه قرآن همزمان با روز اول نوروز باعث شود استقبال گستردهای که متوقع است، اتفاق نیفتد. من متعدد به همکارانم متذکر میشدم که نمایشگاه امسال علاوه بر اینکه فضای عرضه تولیدات و هنرمندیهای مربوط به قرآن است، باید به تفرجگاه مؤمنین تهران و شهرهای پیرامون نیز تبدیل شود.
وی با ذکر اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران خود را موظف به توسعه و ترویج آموزههای قرآنی میداند، توضیح داد: دولت، دولتی قرآنی و برخاسته از نهضت قرآنی مردم مسلمان ایران است. در فاصله نمایشگاه پیشین تا این نمایشگاه، روزهای تلخی بر اصحاب قرآن گذشت. در تابستان سال گذشته زنجیرهای از اهانتها به قرآن کریم توسط دشمنان قرآن افتاد.
اسماعیل کشورهای غربی را میزبانان توهین به قرآن کریم دانست و ادامه داد: با این حال رئیس جمهور ما در صحن مجمع عمومی سازمان ملل متحد، قرآن کریم را در دست گرفت و با جهانیان درباره عظمت قرآن صحبت کرد.
وزیر ارشاد افزود: حفظ و صیانت از مرزهای تکریم و بزرگداشت این کلام الهی و آموزههای قرآنی اعتقاد عملی دولت و مردم مسلمان ایران است.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن در ایام ماه رمضان، شرح داد: در ۳۰ استان دیگر هم این نمایشگاه را برگزار کردیم که بعضی در حال برگزاری و بعضی دیگر تا پایان ماه مبارک برگزار خواهد شد. همه کشور باید رنگ و بوی قرآنی بگیرد.
اسماعیلی با اشاره به سامانه «حافظ شو» اظهار داشت: در حاشیه این نمایشگاه برنامههای وسیعی پیشبینی شده است. برنامههای عملی ما ترویج قرآن و موضوعات مهم، روخوانی صحیح، تلاوت، حفظ و توسعه مفاهیم قرآنی در زندگی همه مردمان کشورمان است. انشاالله با سامانه خوبی که همکاران ما بالا میآورند، این عزیزان کوچک با سورههای کوچک قرآن کار حفظ را شروع میکنند و این همراهی ادامه پیدا کرده و در یک پویش چند میلیونی، حافظان قرآن زیادی تربیت میشوند.
وزیر ارشاد قرآن را نور دانست و اظهار داشت: قرآن منشأ هدایت، اعتلا و تکامل انسانی است. مردم غزه نزدیک به ۶ ماه است زیر وحشیانهترین حملات رژیم صهیونیستی قرار دارند. بیش از ۳۱ هزار نفر شهید شده و هزاران کودک جان شیرین خود را تقدیم کردهاند، اما این مردم مسلمان با تمسک به قرآن مقابل ظلم ایستادهاند.
وی افزود: ما با تمسک به قرآن به همه آمال و آرمانهای بزرگ کشور اسلامیمان خواهیم رسید. تمسک به خداوند متعال راه سعادت و بهروزی را در کشورمان جاودانه خواهد کرد. ما به قرآن به عنوان چراغ هدایت و راه نجات بشریت نگاه میکنیم.
اسماعیلی ادامه داد: ما باید این صدای بلیغ و این آیات نورانی را به سمع و نظر همه جهانیان برسانیم. قرآن کافی است با همین صوت عادی و زیبا خوانده شود و، چون از جنس کلام الهی است دلها را به خود جذب میکند.