نیروهای ارزشی و بسیجی پس از ترور سردار سید رضی موسوی در دی ماه، توسط اسرائیل در مقابل ساختمان شورای عالی امنیت ملی تجمع کردند و با شعار «سید رضی انتقام انتقام» خواستار واکنش قاطع جمهوری اسلامی به این ترور بودند. به نظر میرسد سلسله حملات مختلف اسرائیل به افراد و منافع جمهوری اسلامی و عدم تحقق وعده «انتقام سخت» نارضایتی را در میان قاطبه نیروهای خودی افزایش داده است. این نارضایتی اخیرا با حمله اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق اوج گرفت و طیفهای مختلف سیاسی به ویژه نیروهای انقلابی خواستار «پاسخ قاطع و سریع» شدند.
حمید رسایی نماینده مجلس در توییتی از مسئولین درخواست کرد اینباره از عبارت: «پاسخ در زمان و مکان مناسب به اسرائیل خودداری کنند، زیرا این عبارت حال به هم زن شده است»!
زمان انتقام سخت پس کی میرسد؟!
مهدی سلحشوری نیز با انتشار شعار: «سپاه انقلابی انتقام انتقام» خواستار واکنش به این حمله شد. یک کارشناس مسائل راهبردی هم در پخش زنده شبکه افق اظهار کرد: «همه گفتند انتقام حاج قاسم را بگیرید، آیا گرفتید؟! پله پله تست کردند، آنها زدند و ما نزدیم، چند شب قبل جوان عزیز ما شهید بهروز واحدی را زدند، برخی دوستان دلواپس که هی میگویند مصلحت نیست، مصلحت نیست بیاند جواب بدهند، چرا جواب نمیدهند، مردم توقع دارند پاسخ بدهیم، رژیم صهیونیستی عملاً میگوید آقای برادر من هفتهای دارم چند نفر شما را میزنم، زمان انتقام سخت پس کی میرسد، گوشت، مسکن و سکه که در بالاترین قیمت قرار دارد پس مصلحت سنجیها برای چیست»
حمله به سفارت اسرائیل در آذربایجان
ترابی دیگر کارشناس صداوسیما نیز در این رسانه اظهار کرد: «هیچ کدام از سفارتخانههای رژیم صهیونیستی نباید امنیت داشته باشد.»
رشیدی کوچی نماینده مجلس هم بیانات مشابهای را توییت کرد و در انتها حمله به سفارت اسرائیل در کشور آذربایجان را پیشنهاد داد. بسیاری دیگر از فعالان فرهنگی، رسانهای ارزشی نیز با اشاره به فعالیتهای موساد در آذربایجان خواستار هدف قرار دادن این مرکز شدند، آنها حملات کوچک به تجاری در اربیل و مشابه آن را از سر باز کردن موضوع عنوان کردند.
در این بین این سوال نیز مطرح شد که چرا سامانه پدافندی اس ۴۰۰ روسیه طبق معمول در هنگام حمله در سوریه عمل نکرد. روسیه ضمن محکوم کردن این حمله خواستار برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی ابعاد آن شد. شورای عالی امنیت ملی نیز طی بیانیه اعلام نمود: در ساعت ۲۱ شب جلسهای با حضور رئیس جمهور در اینباره تشکیل شده و «اقدامات مقتضی» در دستور کار قرار گرفت.
محمد صادق کوشکی استاد انقلابی دانشگاه تهران در اینباره به آفتابنیوز گفت: بحث امنیت و منافع ملی از جمله سرفصلهای مشترک قاطبه جریانات سیاسی داخل کشور ما است. یعنی ممکن است جریانات سیاسی ما در مورد بسیاری از مسائل سیاسی، اقتصادی اختلافنظر جدی داشته باشند، اما در مسئله امنیت ملی نوعی وفاق و درک مشترک وجود دارد، مثال آن نیز جنگ تحمیلی است که نیاز به دفاع، یک درک مشترک ایجاد کرد. در طول ۳ سال اخیر امنیت و منافع ملی ما بارها به صورت مستقیم از سوی رژیم صهیونیستی تهدید شده است. شاهد حمله رژیم صهیونیستی به منافع و اموال خودمان بودیم، از جمله نفتکشها و اماکن و تاسیسات ما مورد حمله قرار گرفت. شخصیتهای ما از جمله دانشمندان و مقامات نظامی مانند شهید فخریزاده و فرماندهان سپاه در داخل و خارج کشور مورد حمله اسرائیل قرار گرفت. خاک کشور مورد هدف قرار گرفت، ما شاهد حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه هوایی خودمان در کرمانشاه بودیم. فرمانده علیرتبه ما شهید صیاد خدایی در مقابل منزلش در وسط شهر تهران ترور شد. در واقع همه عناصر حاکمیتی ما از سوی رژیم صهیونیستی تهدید شده است
حملات در طی ۳ سال اخیر هر بار جدیتر شده باید پاسخ سنگینتر میدادیم
وی افزود: جالب اینجا است که هر رکنی از ارکان ملی ما که از سوی رژیم صهیونیستی تهدید شد، این تهدید عملی گردید. این به معنای یک جنگ تمام عیار است. تعریف جنگ در قرن ۲۱ با گذشته متفاوت است. این حملات معنای جزء یک جنگ ندارد، تا الان نیز در برابر حملات رژیم صهیونیستی به منافع و ارکان کشور پاسخ بازدارنده نداشتهایم. در دنیای امروز جنگ را باید با بازدارندگی خنثی کرد. باید به طرف مقابل نشان داد که هر ضربه او پاسخهای سنگینتری در پی خواهد داشت و اصطلاحاً از این طریق به صلح مسلح برسیم. یعنی شما توان نظامی خود را دارید و اگر ضربهای دریافت کردید، پاسخ شما آنچنان سخت هست که طرف مقابل به این نتیجه میرسد که نباید ادامه دهد و از این طریق منافع ملی، اموال و داراییها و جان شهروندانتان را محافظت میکنید. اگر در طول سه سال گذشته که حملات رژیم صهیونیستی هر بار جدیتر شدهاند، پاسخ مناسبی میدادیم این بازدارندگی ایجاد میشد، پاسخ متناسب به معنای پاسخ مساوی نیست، به معنای پاسخ به مراتب سنگینتر است، چون قرار نیست یک پینگ پنگ نظامی بین دو طرف ایجاد شود، این پینگ پنگ نظامی به معنای زدن و خوردن مستمر هست، این یعنی جنگی که همه ارکان کشور مانند اقتصاد را تحت تاثیر قرار میدهد. وظیفه نیروهای مسلح این است که به سرعت آن تهاجم را تمام کند، یعنی اجازه ادامه آسیب به منافع کشور را از دشمن سلب نمایید. این همان صلح مسلح است و این اتفاقی است که رخ نداده و به همین خاطر رژیم صهیونیستی هر بار هدفهای سنگینتری انتخاب کرده است.
تل آویو سنگینترین ضربه ۴۵ سال اخیر را وارد کرد
کوشکی اظهار کرد: این روند به اینجا رسید که عملاً عالیرتبهترین فرمانده ما در طول ۴۵ سال اخیر در بیرون مرزهای کشور توسط رژیم صهیونیستی ترور میشود. در واقع ما از این ضربه تا کنون از سوی رژیم صهیونیستی سنگینتر نداشتیم. رژیم صهیونیستی چند ماه قبل فرماندهای با رده پایینتر را هدف قرار داد. سه ماه قبل از آن دو سرهنگ سپاه هدف قرار گرفت. وقتی ما نگاه میکنیم، همینطور سلسله مراتب دارد بالاتر میرود، چون پاسخ ما پاسخ پازدارنده نبوده. در این بین بحث احساسی انتقام و ... مطرح نیست، ما در حوزه امنیت ملی نمیتوانیم احساسی برخورد کنیم. اولین وظیفه حاکمیت ایجاد صلح، آرامش برای فعالیت روزمره شهروندان و ایجاد امنیت است. ایجاد امنیت از طریق تعارف و گفتگوی دیپلماتیک به دست نمیآید. عرض کردم اکنون فضا، فضای صلح مسلح است، یعنی امنیت ناشی از کاربرد جدی و با اراده تسلیحات نظامی، به همین خاطر در حال حاضر مطالبه همه مردم ایران بازدارندگی است. پس از حمله به کنسولگری ایران در دمشق بازار ارز ملتهب شد، خوب این روی زندگی همه تاثیر میگذارد، حتی آنهای که ضدجمهوری اسلامی هستند هم آسیب میبینند، به همین خاطر بازدارندگی وظیفه حاکمیت است، حاکمیت باید آنچان ضربات سختی را به طرف مقابل وارد کند که طرف مهاجم از ادامه این مسیر منصرف شود و به این نتیجه برسد که نمیتواند این مسیر را ادامه دهد، به همین خاطر پاسخ قاطع یک مطالبه معقولی است. رژیم صهیونیستی در تمام این سالها یک فرمولی را دنبال کرده است؛ اگر ضربهای بزند و ضربه کمتر دریافت کند و یا پاسخ نگیرد، سنگینتر ادامه میدهد، اما اگر پاسخ قاطع و سنگین باشد، این رژیم مهار و متوقف میشود و خشونت را ادامه نمیدهد. باید ضربات موثر به تاسیسات حیاتی رژیم صهیونیستی وارد کرد تا به این نتیجه برسد که این مسیر را نباید ادامه دهد.
این کارشناس مدعو برنامههای صداوسیما در ادامه گفت: جناحهای مختلف رژیم صهیونیستی نیز در خصوص این سیاست اختلافنظری ندارند و حداقل ۴ دولت اسرائیل این مسیر را به صورت دو امدادی طی کردهاند. مواجه با جمهوری اسلامی و تهاجم به جمهوری اسلامی سیاست مشترک همه احزاب رژیم صهیونیستی بوده است. رژیم صهیونیستی سالها است اعلام کرده، یعنی پنهان ننموده که همه تاسیسات راهبردی ایران جزء اهداف این رژیم است، از نیروگاه اتمی بوشهر تا تاسیسات هستهای ما در اصفهان و نطنز و حتی پالایشگاهها و نیروگاههای ما و همه گلوگاههای تنفسی ما جزء اهداف راهبردی این رژیم هستند و ما اگر این تهاجم را در شرایط فعلی با ضربات راهبردی متوقف نکنیم، آن وقت متاسفانه باید در هفتههای آتی شاهد حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات نفتی و نیروگاههای برق و امثالهم باشیم. چون این راهبرد اعلام شده رژیم صهیونستی است.