در طراحی داخلی بخشهای مختلفی اهمیت دارد زمانی که شما به یک ساختمان وارد میشوید که طراحی آن شما را مجذوب خودش میکند باید بدانید که علاوه بر این که یک طراح و دیزاین خلاق روی آن کار کرده است. چندین عوامل در کنار هم دیگه سبب شدند تا این طراحی و ساختمان ویترینی شکلی در بیاید که به برخی از آنها میخواهیم اشاره کنیم. عامل مهمی که در این طراحیها وجود دارد نورپردازی ات زمانی که شما یک فرد عادی باشید و با مسائل طراحی تخصصی زیاد آشنایی نداشته باشید همهچیز را شکل ظاهری میبینید درصورتیکه نورپردازی یکی از فاکتورهایی است که آن شکل ظاهری را به صورت زیباتر و با جلوهای بیشتر نشان میدهد.
ریلهای این سیستم، قابلیت نصب بر روی زمین و دیوار، سقف و نیز سایر سطوح را ادشته که بسته به کاربرد میتوان نور را، از زوایای مختلف به سطوح مختلفی تاباند. همچنین امکان نصب نمودن سیستم ریلی، در مکانهایی با سقف بلند هم وجود خواهد داشت.
یکی از مزایای ریلهای چراغ ریلی این بوده که با نصب انان روی سقف و یا دیوار محل مورد نظر، علاوه بر این که مسیر حرکت چراغها را تعیین مینمایید، به طور همزمان سیم کشیهای مربوط به چراغهای ریلی فروشگاهی نیز، داخل این ریلها انجام میگردد، بنابراین نصب و استفادهی سادهای را دارند.
به بیان دیگر، ریل چراغ ریلی، از ملزومات نصب چراغ ریلی است که همان طور که به طریقی دیگر گفته شد، مسیری را روی سقف و یا دیوار برای قرارگیری چراغهای سقفی فروشگاهی یا ریلی ایجاد کرده و شما میتوانید روی ان چراغهای ریلی را قرار داده و حرکت دهید و نور انان را روی سوژههای مورد نظر خودتان بتابانید.
از چراغهای ریلی میتوانیم برای مدلهای نورپردازی زیر استفاده کنیم:
برای نورپردازی تاکیدی، میبایست ارتفاع مرکز اثر (نقاشی یا مجسمه و یا هر چیز دیگری که میخواهید ان را نورپردازی بکنید) تا سقف را، اندازه گیرید. این عدد را در ۰.۵۵ ضرب کرده تا فاصلهی محل نصب ریل تا دیوار را بدست اورید. مثلا اگر میخواهید یک نقاشی (۱.۵) متری را به فاصلهی (۱.۲/۹ متر از سقف اویزان کنید، میبایست (۱.۹۵) (فاصله سقف تا مرکز نقاشی) را در (۰.۵) ۵ ضرب کنید. عدد حاصل (۱.۱) در واقع فاصلهی ریل تا دیوار را نشان میدهد. بعد از محاسبهی فاصله ریل، چراغ را در حالتی که نسبت به افق زاویهی (۳۰) درجه داشته باشد، تنظیم بکنید. این حالت بهینه نورپردازی ریلی بوده که موجب کمترین میزان خیرگی و نیز ایجاد سایه میشود.
برای نورپردازی دیواری، میبایست ریل را در فاصلهای مشخص از دیوار نصب نمود. اگر ارتفاع سقف (۲۸۰) سانتی متر و یا کمتر است، ریل را در فاصلهای در حدود (۶۰) الی (۹۰) سانتی متر از دیوار نصب بکنید. اگر سقف ارتفاعی بیشتر از (۲۸۰) سانتی متر (۲۸۰ الی ۳۳۰ سانتیمتر) دارد، ریل را در فاصلهای بین (۹۰) الی (۱۲۰) سانتی متری دیوار نصب بکنید.
تفاوت نورپردازی (wall grazing) با نورپردازی (wall washing) در فاصلهی ریل با سطح دیوار و ماهیت نورپردازی در انان است. فاصلهی ریل با دیوار، در این نوع نورپردازی حداکثر (۳۰) سانتی متر است. این فاصلهی کم، به منظور ایجاد نمودن تاکید بر بافتها و ناهمواریهای موجود بر روی سطح دیوار به کار گرفته میشود.
چراغ ریلی، به دلیل داشتن اتصالات ویژهی خود، یکی از پر استفادهترین انواع روشنایی است که این امکان را به کاربر میدهد تا محل تابش نور را به هر نحوی که مایل باشد، تنظیم بکند. چه بخواهید که از نور برای تاکید نمودن بر یک اثر هنری استفاده بکنید و یا این که بخواهید اشپزخانهی خود را روشن بکنید، چراغ ریلی سقفی امکان تنظیم دلخواه و مناسب شرایط را برای شما فراهم میاورد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به صورت رایگان با مشاوران اکووات در ارتباط باشید و چراغ ریلی مناسب با فضای خود را تهیه کنید.