کد خبر: ۹۰۴۱۳۸
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰

این افراد لب به جگر نزنند

اگرچه ممکن است خوردن مقدار کمی جگر گهگاهی در دوران بارداری بی‌خطر باشد، اما باید در مصرف آن احتیاط کرد.
این افراد لب به جگر نزنند
آفتاب‌‌نیوز :

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه بسیاری از مردم در مورد خوردن جگر نگرانی دارند و نمی‌دانند که آیا این غذا سالم است یا خیر، گفت: هیچکدام از انواع جگر ویژگی‌های خاص بهتری نسبت به دیگری ارائه نمی‌دهند با این حال، جگر گوسفند کمی مغذی‌تر است و چربی بیشتری نیز دارد.

سمانه منصوری با اشاره به خواص جگر اظهار کرد: جگر، همراه با سایر گوشت‌ها، غذای بسیار محبوب و یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی روی کره زمین است.

این ماده غذایی از نظر محتوای مواد مغذی از میوه‌ها و سبزی‌ها پیشی می‌گیرد و سرشار از پروتئین با کیفیت بالا و کالری کم است. جگر انواع مختلفی دارد که شامل جگر مرغ، گوساله و گوسفند است.

وی افزود: جگر غلیظ‌ترین منبع طبیعی ویتامین A، منبع عالی پروتئین با کیفیت بالا و حاوی مقدار زیادی از ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B ۱۲ و یکی از بهترین منابع طبیعی اسید فولیک و حاوی فرم بسیار قابل جذب آهن است.

منصوری بیان کرد: جگر غنی از عناصر کمیاب از جمله مس، روی، کروم و بهترین منبع طبیعی مس است. این ماده غذایی، یک عامل ضد خستگی است و سه برابر یک تخم مرغ کولین دارد.

وی افزود: جگر حاوی کوانزیم کیوتن (CoQ ۱۰) یک ماده مغذی حیاتی برای عملکرد قلب و عروق و منبع خوبی از پورین‌ها، ترکیبات حاوی نیتروژن که به عنوان پیش‌ساز برای DNA و RNA عمل می‌کنند، است.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: جگر حاوی پروتئین با کیفیت بالا است؛ پروتئین برای زندگی حیاتی است و تقریباً در هر قسمت از بدن یافت می‌شود و برای ساخت و ترمیم سلول‌ها و تبدیل غذا به انرژی نیز لازم است.

وی عنوان کرد: مصرف زیاد پروتئین به کاهش وزن کمک می‌کند، زیرا گرسنگی و اشتها را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، پروتئین بهتر از چربی یا کربوهیدرات‌ها گرسنگی را برطرف می‌کند. مصرف پروتئین بالا می‌تواند میزان متابولیسم یا تعداد کالری‌هایی که بدن برای عملکرد استفاده می‌کند را افزایش دهد.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: داشتن نرخ متابولیسم بالاتر به این معنی است که کالری بیشتری مصرف می‌شود که می‌تواند برای کاهش وزن مفید باشد؛ به خصوص اگر همراه با کاهش کالری دریافتی باشد. جگر نسبت به بسیاری از گوشت‌های دیگر کالری کمتری دارد.

وی با اشاره به محدودیت مصرف جگر گفت: نگرانی در مورد ایمنی مصرف جگر در دوران بارداری تا حد زیادی به دلیل محتوای ویتامین A آن است. ویتامین A از پیش ساخته شده، نوعی ویتامین است که در جگر یافت می‌شود و مصرف زیاد آن با نقایص مادرزادی مرتبط است. با این حال، خطر دقیق نامشخص است و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

منصوری تصریح کرد: اگرچه ممکن است خوردن مقدار کمی جگر گهگاهی در دوران بارداری بی‌خطر باشد، اما باید در مصرف آن احتیاط کرد.

وی با اشاره به محدودیت مصرف جگر توسط افرادی که مبتلا به نقرس هستند، گفت: نقرس نوعی آرتریت است که در اثر سطوح بالای اسید اوریک در خون ایجاد می‌شود و علائم آن شامل درد، سفتی و تورم در مفاصل است.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: جگر سرشار از پورین است که اسید اوریک را در بدن تشکیل می‌دهد بنابراین مهم است که در صورت ابتلا به نقرس، مصرف آن محدود شود.

وی گفت: با این وجود اگر فردی از نقرس رنج نمی‌برد، خوردن جگر لزوما موجب بروز این بیماری نمی‌شود. تعدادی از عوامل می‌توانند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهند که عوامل غذایی تنها حدود ۱۲ درصد موارد را تشکیل می‌دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین