آفتابنیوز : آفتاب: معاون فنی و مهندسی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: «مهندسان و مشاوران کشور نباید به اسم مشارکت با سازندگان خارجی به کارگزار آنها تبدیل شوند».
به گزارش گروه اقتصاد و صنعت آفتاب، مهندس سیدعطاءالله صدر در دیدار با اعضای هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران با اشاره به جایگاه و اهمیت مهندسی و نیز انجمنهای صنفی و حرفهای در جهان امروز گفت: «اگر کشوری در زمینه مهندسی سرمایهگذاری نکند، خودبهخود بازارش را به خارجیها میسپارد، در این زمینه، اگر مشارکتی هم با سازندگان و مهندسان خارجی صورت میگیرد؛ باید با هدف توسعه صنعت و ارتقاء فناوری داخلی باشد».
صدر با تأکید بر قابلیت و توانایی فنی و مهندسی صنایع دریایی ایران گفت: «اگر نیازی هم به دانش فنی خارجیها وجود داشته باشد؛ بهتر است این دانش با استفاده از همکاری متخصصین خارجی و یا حضور در کنفرانسهای علمی و دورههای تخصصی کسب شود».
وی حل مشکلات موجود در زمینه حمایت از صنایع دریایی کشور را نیازمند «حمایت و اراده لازم مسؤولان» دانست و گفت: «باید ارتباطی سیستماتیک، منظم و مستمر میان جامعه دریایی با دستگاه اجرایی برقرار شود و در قالب پروژهها و اقدامات مشخص محقق گردد».
وی دراین زمینه بر نقش و اهمیت شورایعالی صنایع دریایی تأکید کرد و خطاب به اعضای هیأتمدیره انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: «دراین زمینه، نباید منتظر دولت بمانید؛ بلکه با تلاشها و پیگیری بخش خصوصی و انجمنهای تخصصی است که میتوان فعال شدن هرچه بیشتر و سریعتر این شورا را محقق ساخت».
معاون فنی و مهندسی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین بر ضرورت پرداخت تسهیلات و وامهای درازمدت با سود اندک به صنایع دریایی تأکید کرد و گفت: «طبیعت تولید و به ویژه صنایعی چون کشتیسازی آن است که تسهیلات پرداختی در آن، دیربازده است».
صدر با انتقاد از نگاه سیستم بانکی و بیمه کشور به مقوله تولید گفت: «متأسفانه مکانیزم تضمین سرمایهگذاری صنعتی کارآمد نداریم و همین امر، مانع از ورود جدی بخش خصوصی به صنایع استراتژیکی چون صنایع دریایی شده است».
وی در ادامه با اشاره به نقش و جایگاه انجمنها و NGO ها در کشور تأکید کرد: «ما نیاز داریم تا سازمانهای غیردولتی بعنوان تنظیمکننده روابط دولت و مردم رشد کنند و متخصصان و کارشناسان یک صنعت یا دانش را گردهم آورند».