سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی، تهیهکننده برنامه «محفل» در واکنش به تمجید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «شیوع تلاوت قرآن در بین اقشار مختلف مردم در سراسر کشور از همیشه درخشانتر و زیباتر جلوه کرد و رسانه ملی هم در ارائه پیشرفت بزرگ نقش ایفا کرد»، گفت: اگر کار معارفی مرتب انجام شود، اثرگذاری دارد. اینگونه نیست مردم ما با کارهای معارفی زاویه داشته باشند. اصلاً به کارهای معارفی اهمیت داده نمیشود. آن بودجهای که تلویزیون به سایر حوزهها اختصاص میدهد، به پای بودجه برنامههای معارفی نمیرسد. البته مسئله فقط بودجه نیست و به اولویت مدیران هم بر میگردد.
هاشمی گلپایگانی در پاسخ به این سوال که رسانههای فارسی زبان این هجمه را راه انداختند، که مردم ایران ارتباطی با دین ندارند، توضیح داد: نمیتوان این نظر را به کل مردم ایران تعمیم داد. فقط ۲۰ هزار نفر از مردم در تعطیلات عید بخاطر برنامه «محفل» به ورزشگاه آزادی رفتند. اگرچه این تعداد کل مردم ایران نیست، ولی تمام مردم ما دیندار هستند و به دین اسلام علاقه دارند. آنها به قرآن علاقهمندند.
این تهیهکننده درباره نقش برنامههای امثال «محفل» در معرفی مستعدان قرآنی به جامعه گفت: الان سوژههای ما به کشورهای مختلف دعوت شدند. خیلی خوشحال میشوم وقتی میبینم فلان شبکه سوژه قرآنی را به برنامه دعوت میکند. سلبریتی فقط بازیگران و مجریان تلویزیون نیستند. قاری قرآن، کارآفرین و استاد دانشگاه هم میتواند سلبریتی باشد.
وی در پاسخ به این سوال که دعوت صالح مهدیزاده، قاری نوجوان ایرانی به عربستان سعودی برای شرکت در مسابقه «عطر الکلام» صحت دارد؟ گفت: الان اسم مسابقه را نمیدانم، فقط میدانم عربستان از او دعوت کرده است. کشورهایی مانند عراق، اندونزی، فیلیپین و پاکستان سوژههای ما را دعوت کرده است. مثلاً آقای هادی اسفیدانی که در فصل قبل برنامه حضور داشت تعریف میکرد در طول یکسال گذشته به ۲۰ کشور دنیا دعوت شده است. تقریباً تلاوت الاخلاء ایشان بینالمللی شده است. او تعریف میکرد که هر جا میرفتم به میگفتند الاخلاء را بخوان. حتی اسمش را با این تلاوت ذخیره کرده بودند.
هاشمی گلپایگانی در پاسخ به این سوال که در حالی که یک قاری ایرانی که در همان مسابقه عربستان شرکت کرده بود، تعریف میکرد که سعودیها هنوز قاریان ایرانی را به رسمیت نمیشناسند، تصریح کرد: در حالی که ما بهترین قاریان دنیا را داریم. امروز دیگر حضور در مسابقات کفایت نمیکند! مسابقاتی که به شدت تخصصی است و توده مردم نمیتوانند با آن ارتباط بگیرند. ما اگر میخواهیم جامعه قرآنی داشته باشیم، باید قرآن را در بستر رسانه و زندگی مردم بیاوریم.
تهیهکننده برنامه «محفل» در پاسخ به این سوال که با وجود اینکه سری جدید «حسینیه معلی» در دام یک سری انتقادات افتاد، ولی «محفل» از انتقادات به دور بود، گفت: ما خیلی چیزها را پیشبینی نمیکردیم، ولی خدا برکتش را داد. ما فکرش را نمیکردیم آقای مهدیزاده آنقدر خوب دیده شود. باور کردنی نیست یک فیلم ۱۰۰ میلیون بار دیده شود. به برنامههای طنز تلویزیون با پروداکشن عظیم نگاه کنید، حداکثر دو میلیون بازدید میگیرد. اینها برکتی است که خدا میدهد.