کد خبر: ۹۰۵۸۸۸
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲
قاضی باید در صدور احکام، امور شرعی، اخلاقی و انسانی را رعایت کند

مسعودی خمینی: اگر حتی یک نفر بدون حساب و کتاب محکوم به اعدام شد، خودِ قاضی باید مجازات شود

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: احکام سنگینی مثل اعدام در اسلام حساب و کتاب دارد، اگر یک قاضی حتی یک نفر را بدون حساب و کتاب محکوم به اعدام کند، خودِ قاضی باید مجازات شود. صدور حکم اعدام بستگی دارد به فعل و اقدامی که فرد محکوم انجام داده است.
مسعودی خمینی: اگر حتی یک نفر بدون حساب و کتاب محکوم به اعدام شد، خودِ قاضی باید مجازات شود
آفتاب‌‌نیوز :

آیت الله مسعودی خمینی درباره دیدگاه و دقت‌های «اخلاقی و دینی» در مورد صدور احکام سنگین به ویژه اعدام اظهار کرد: اسلام جامع الاحکام است یعنی در اسلام احکام واجب، مستحب، مکروه، حرام و حلال تعیین و آورده شده و همه این موارد ملاک و حساب و کتاب دارد و اینطور نیست که هر کسی هر کاری دلش می‌خواهد انجام دهد. البته در برخی از مسایل نیز حکم اعدام عنوان شده و در صورت اثبات و لحاظ شرایط باید انجام شود. به عنوان مثال اگر کسی به فرد دیگری تجاوز کرد، حکم این فرد اعدام است یا اگر فردی، دیگری را به قتل رساند مطابق آن باید اعدام شود، این موارد را بایستی طبق آنچه نوشتند و گفتند درک کنیم و بفهمیم.

مسعودی خمینی توضیح داد: اسلام دارای مسایل اخلاقی و انسانی و از سوی دیگر دارای احکامی است، چنانچه فردی یک نفر را به قتل رساند باید قصاص شود البته اگر، ولی دم بتواند خود را حفظ کند و بخشش و گذشت کند بسیار مورد پسند خدای متعال است، اما برخی از موارد است که نمی‌توان از اعدام گذشت به عنوان مثال خدایی نکرده اگر کسی به زن شوهردار یا به کودک یا پسر و دختری تجاوز کند، اگر تجاوز عدوانی باشد او را باید قصاص کرد.

وی گفت: مسایل مربوط به صدور حکم اعدام متفاوت است و در اسلام برای هر یک از این موارد نکاتی تذکر داده شده است و باید قاضی مسلمان و مومن نگاه کند و ببیند که مورد پیش آمده از کدام حکم اسلامی و قانونی تبعیت می‌کند، آیا واجب القتل هست یا نیست. این‌ها مسایل اسلامی است که همه ملاک و حساب و کتاب دارد.

مسعودی خمینی عنوان کرد: اگر قاضی شخصی را به ناحق به اعدام محکوم کند، طبق اصول اسلامی و شرعی باید خودِ این قاضی را مجازات کرد. حال ما از کجا می‌توانیم به دست بیاوریم که این فرد که حکم اعدام را صادر کرده، اسلامی بوده یا نبوده؟ قاضی باید کسی باشد که از نظر تسلط به احکام شرعی و حقوقی و از نظر عدالت مورد اطمینان برای افراد و اشخاص است و منصوب می‌شود تا این مسایل را بررسی کند.

وی گفت: بایستی کسانی که قضات را برای صدور احکام سنگین می‌گمارند، نسبت به این مسایل دقت نظر داشته باشند و توجه کنند که هر کسی را نمی‌توانند برای این قضاوت (صدور احکام سنگین نظیر اعدام) منصوب کنند.

وی اضافه کرد: قاضی بایستی در صدور احکام امور شرعی، اخلاقی و انسانی را رعایت کند و رعایت این اصول مهم بستگی دارد به روند و دقت‌هایی که در انتصاب این قضات باید رعایت شود. فردی که یک قاضی را برای صدور این حکم تعیین می‌کند، اگر خدایی نکرده دقت‌های لازم را نکرده باشد و آن قاضی بدون اصل و اساس کوچک‌ترین خلافی کند خودش نیز در گناه آن قاضی شریک است.

مسعودی خمینی تأکید کرد: قاضی مسئول صدور احکام سنگینی مانند اعدام باید عالم، فاضل، متدین و مورد اطیمنان باشد و من فکر می‌کنم در ایران این دقت نظر‌ها بوده و هست و هیچ وقت فردی که نمی‌دانسته اعدام چیست برای صدور حکم اعدام منصوب نشده است. بنده از جزئیات رخداد‌هایی که منجر به صدور حکم اعدام می‌شود، اطلاعی ندارم و آنچه گفتم حکم کلی است.

منبع: شفقنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین