عضو کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب گفت: تشکیل ستاد حجاب از تکالیف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و سالهای سال است که تشکیل ستاد حجاب تکلیف شده است و مطابق آن پیش میروند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، محمدتقی نقدعلی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، درباره نحوه برخورد با افراد بیحجاب طبق لایحه عفاف و حجاب گفت: در لایحه عفاف و حجاب که اگر مورد تایید نهایی شورای نگهبان قرار بگیرد مرحله اول را در قالب یک تذکر پیامکی با یک جریمه معلق قرار دادیم و در مرحله بعد اگر طرف اصرار بر کشف حجاب داشت جریمه قطعی خواهد شد و در مرحله سوم پروسه قضایی را تعریف کردیم. ماده ۶۳۸ قانون فعلی بیحجابی را جرمانگاری کرده است و جرم هم علیالقاعده جرم مشهود است و نیروهای انتظامی طبق آن عمل میکنند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: اگر لایحه به مجلس بیاید وضعیت از نظر کیفیت برخورد تعدیل میشود.
نقدعلی اظهار کرد: تشکیل ستاد حجاب از تکالیف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و سالهای سال است که تشکیل ستاد حجاب تکلیف شده است و مطابق آن پیش میروند. کارکرد ستاد حجاب این است که دستگاهها را جمع میکند و تکالیف اجرایی و عملیاتی کردن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را تدوین میکند.
تمام دوربینهای ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند
همچنین بانکیپور، نماینده مجلس در خصوص لایحه حجاب و عفاف گفت که تمام دوربینهای ادارات دولتی و خصوصی باید وصل به فراجا شوند.
به گزارش انتخاب؛ بخشهایی از اظهارات وی به شرح زیر است: راه حل فرهنگی ما در این لایحه بلند مدت و راه حل های اقتصادی ما راه حل های کمکی میان مدت هستند. مجازات ها را طبقه بندی کردیم. اخرین طبقه عابر یا فردی که در فضای مجازی کشف حجاب کرده است ان هم به صورت جریمه. برای کسی که کشف حجاب کرده بار اول یک میلیون و نیم جریمه معلق نوشته می شود. اگر مجددا تصویر وی در دوربین ها دیده شد جریمه دوم ۳ میلیون تومان می شود بعلاوه یک و نیم میلیون میشود بنابراین ۴ میلیون و نیم برایش نوشته میشود که بعد از سه هفته باید پرداخت شود.
وی افزود: برای اینکه هویت فرد به طور کامل شناسایی شود تمام دوربین های فروشگاهها و ادارات لینک به فراجا می شود. در قانون حجاب و عفاف گفتیم تمام دستگاههای دولتی و خصوصی باید دوربین های خود را در اختیار فراجا قرار دهند. در این لایحه، وزارت های صمت و اقتصاد و شهرداری ها بیشترین وظیفه را بر عهده دارند. مالیات های محصولات حجاب باید صفر شود و وزارت اقتصاد هم تسهیلات بدهد. شهرداری ها را موظف کردیم ۲۰ تا ۳۰ درصد بوستان ها را به بوستان های اختصاصی بانوان تبدیل کنند. مجازات تعریف کرده ایم و ضمانت اجراها بسیار بالاست. کتاب های درسی در تمام مقاطع باید اصلاح شود. گشت ارشاد یا طرح نور الان طبق همان قانون سابق اجرا می شود، به محض اینکه این لایحه عفاف و حجاب اجرا شود دست پلیس خیلی باز می شود. الان حداکثر ۱۰ درصد جامعه بی حجاب یا بد پوشش است که با اجرای این قانون به کمتر از یک درصد کاهش پیدا می کند چون بخش زیادی از این ها معاند نیستند بلکه جوگیر و... بوده اند.