آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز 22 تیر 88 آورده است:
رئیس جمهور آمریکا دیروز گفت: «روزهای سختی برای آمریکا در افغانستان در پیش است.»این سخن اوباما نشان میدهد شرایط در افغانستان به سرعت برای نیروهای غربی وخیم میشود. طی 10 روز اخیر 15 نظامی انگلیسی در افغانستان کشته شدهاند. این موضوع افکار عمومیانگلیس را شدیدا علیه دولتمردان آن کشور برانگیخته است.
این درحالی است که وضعیت نیروهای آمریکایی نیز بهتر از انگلیسیها نیست و طبق آماری که هفته جاری وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد شمار کشتههای ارتش آمریکا در جنگ افغانستان به 657 نفر رسیده است.
هم اکنون حدود 68 هزار نظامی آمریکایی و 9 هزار نظامی انگلیسی در کنار شمار دیگری از نیروهای کشورهای عضو ناتو در نقاط مختلف افغانستان مستقر هستند.
هشت سال قبل دولت تحت سیطره جناح جنگ طلب آمریکا به بهانه انفجارهای 20 شهریور 1380 نیویورک به افغانستان لشکرکشی کرد. بهانهای که پس از گذشت هشت سال همچنان درهالهای از ابهام قرار دارد و بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان آن حادثه را ساخته و پرداخته سازمانهای جاسوسی خود آمریکا و رژیم صهیونیستی میدانند که با هدف دستیابی به اهدافی خاص طرحریزی و اجرا شد.
در آن زمان جرج بوش رئیس جمهور جنگ افروز آمریکا با سواستفاده از فضایی که پس از انفجارهای نیویورک پدید آمد و با سوار شدن بر موج خشم جامعه آمریکا ولی البته با هدف تامین منافع دراز مدت آمریکا در منطقه خاورمیانه و تثبیت موقعیت متزلزل رژیم صهیونیستی به افغانستان لشکرکشی کرد.
جرج بوش زمانی که نیروهای ارتش آمریکا رابه افغانستان گسیل کرد با تکبر و غرور وعده داد به زودی نه تنها ارتش آمریکا را بر کل افغانستان مسلط خواهد ساخت بلکه با از بین بردن طالبان و القاعده و کشتن و یا دستگیری رهبران آنها علاوه بر آن که خطر تروریسم را برای همیشه از بین خواهد برد جامعهای نمونه در افغانستان ایجاد خواهد کرد که دیگر کشورها آرزوی آنرا داشته باشند.
اکنون پس از گذشت هشت سال نه تنها این وعدهها محقق نشده بلکه نقشه طراحی شده توسط شبکههای صهیونیستی شخص بوش را با خفت و خواری از کاخ سفید بیرون راند و به عنوان میراثی شوم و اسف بار برای خلفش اوباما به ارث رسید.
علاوه بر آن این ماجراجویی کشور و مردم افغانستان را نیز به مصیبتی گرفتار ساخته است که نقطه پایانی برای آن در آیندهای نزدیک متصور نیست . اکنون مردم افغانستان نه تنها باید حملات شورشیان وابسته به طالبان و القاعده را تحمل کنند بلکه همواره مورد حمله نیروهای خارجی مستقر در افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم قرار میگیرند که تاکنون صدها غیرنظامیافغان قربانیاین حملات وحشیانه شدهاند.
حضور ناخواسته و تحمیلی نیروهای بیگانه در افغانستان نه تنها امنیت و آسایشی برای افغانیها به ارمغان نیاورده است بلکه امروزه افغانها باید ننگ مداخله بیگانگان در جزییترین امور داخلیشان را نیز تحمل کنند. در شرایطی که اوضاع برای نظامیان خارجی مستقر در افغانستان روز به روز وخیمتر میشود و باتلاق افغانستان اکنون مخوفتر از عراق برای دولتهای آمریکا است به نظر میرسد انگلیسیها پس از سقوط دولت تونی بلر باید یک دولت دیگر را نیز قربانی این مداخله جویی بدفرجام کنند.
اکنون گزارشهای رسیده از لندن حاکی است دولت گوردون براون به شدت تحت فشار قرار دارد . افزایش آمار تلفات نظامیان انگلیس در افغانستان به 179 نفر که بیش از تلفات ارتش انگلیس در عراق است اکنون زنگ خطر را به طور جدی برای لندن به صدا درآورده است . کشته شدن 8 نظامی انگلیسی در یک روز در هفته گذشته چشمانداز بسیار تیرهای را برای نظامیان انگلیسی مستقر در افغانستان ترسیم میکند. علاوه بر کشتهها شمار مجروحان انگلیسی در جنگ افغانستان نیز به رقم کم سابقه 200 نفر در طول 6 ماه گذشته رسیده است .
اخیرا یکی از افسران ارشد ارتش انگلیس که به دلیل فضاحتهای اخیر در افغانستان حضور در ارتش را رها کرده در مقالهای اعلام کرد ارتش انگلیسی از غرور و رهبری فاسد رنج میبرد. رهبر حزب لیبرال دمکرات انگلیس نیز در حملهای شدیداللحن به دولت انگلیس کشته شدن نظامیان انگلیسی در افغانستان را بهبود خواند. اظهارات این سیاستمدار انگلیسی در پاسخ به سخنان وزیر خارجه انگلیس بود که عنوان کرده بود مشارکت انگلیس در جنگ افغانستان برای جلوگیری از عملیات تروریستها علیه غرب از جمله انگلیس است.
این شرایط نشان میدهد که افغانستان درحال تبدیل شدن به بحرانی بزرگتر از عراق برای کشورهای غربی دخالت کننده در افغانستان به خصوص آمریکا و انگلیس است .این واقعیت را میتوان از اعترافهای براون و اوباما به خوبی دریافت. نخست وزیر انگلیس در جریان حضورش در اجلاس گروه هشت تصریح کرد ارتش انگلیس تابستان بسیار سختی در افغانستان خواهد داشت .اینکه باراک اوباما نیز روز گذشته گفته است ارتش آمریکا راهی طولانی و به شدت دشوار در افغانستان در پیش خواهد داشت همین واقعیت را نشان میدهد.
در همین حال به اعتراف منابع اطلاعاتی و نظامیغرب طی ماههای اخیر حملات بر ضد نیروهای غربی در افغانستان باشدت بی سابقهای افزایش یافته است .این منابع پیوستن شمار زیادی نیروهای تازه نفس از افراد عادی به شورشیان طالبان را از عواملاین موضوع میدانند و دلیل آن را خشم رو به تزاید مردم افغانستان از عملیات نیروهای غربی و کشته شدن غیرنظامیان افغانی عنوان کردهاند.
آنچه مسلم است این است که غرب در افغانستان به مفهوم کامل مستاصل شده بگونهای که هرگونه عقب نشینی در وضعیت فعلی گروههای شورشی را بر افغانستان مسلط خواهد کرد که قطعا پذیرش آن از یک طرف به معنی زیربار یک ننگ بزرگ رفتن از سوی غرب است و از طرف دیگر هرگونه تلاش غرب برای افزایش نیرو و تشدید عملیات نیز افزایش خشم و قیام مردمی در افغانستان را موجب میشود که در نهایت شرایط را بحرانیتر میکند.