کد خبر: ۹۰۸۸۵
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۸۸ - ۱۵:۳۴
موسوی به زودی خبر تشکیل یک جبهه سیاسی را اعلام خواهد کرد؛

استقبال احزاب و فعالان سیاسی از تشکیل جبهه‌ای به رهبری موسوی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: احزاب و گروه‌های مختلف در پی انتشار خبر اعلام قریب الوقوع تشکیل یک جبهه سیاسی فراگیر از سوی مهندس میرحسین موسوی پیشاپیش از ایجاد چنین جریانی استقبال می‌کنند. 

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، روز چهارشنبه، درباره‌ احتمال تشکیل جبهه سیاسی ازسوی میرحسین موسوی گفت که این حزب از ابتدا جزو پیشنهاددهندگان تشکیل چنین جبهه‌ای به موسوی بوده و اکنون هم از این اقدام استقبال می‌کند و حزب متبوعش عضویت در این جبهه را خواهد پذیرفت.

حسین مرعشی در گفت‌وگویی با ایسنا، در این باره افزود: «به اعتقاد من این جبهه فقط نباید متشکل از احزاب باشد بلکه باید سه رکن داشته باشد: احزاب، گروه‌ها، جمعیت‌ها و شخصیت‌های سیاسی، علمی، فرهنگی، نخبگان و عامه‌ مردم به عنوان بدنه‌؛ مردمی که به کشورشان علاقه‌مند هستند و این خط‌ مشی را قبول دارند».

وی درباره رهبری این جبهه نیز یادآور شد: «به اعتقاد من آقای موسوی در دوره‌ اخیر ظرفیت‌های خوبی از خود نشان داده و این امیدواری را در کشور افزایش داده است».

این فعال سیاسی درباره‌ رویکردهای این جبهه‌ سیاسی نیز ابرازعقیده کرد: «این جبهه باید به احقاق حقوق ملت، آزادی‌های مردم و حق آنها در انتخاب سرنوشت که در قانون اساسی بر آن تصریح شده، بپردازد و پاسخگویی مسوولان و صاحبان قدرت به مردم را مطالبه و پی‌گیری کند».

وی ادامه داد: «این جبهه علاوه بر این باید تحقق جامع و واقع جمهوری اسلامی را بر اساس تعریفی که در قانون آمده پیگیری کند و نظام جامع مردمی را محقق کند. نظامی که حرکت جمعی و پویایی در آن باشد که مسئله‌ پاسخگویی صاحبان قدرت به مردم در آن پررنگ شود».

سخنگوی حزب کارگزاران، همچنین اضافه کرد: «نکته مهمی دیگری که این جبهه باید به آن بپردازد مراقبت از منافع ملی در برابر زیادی‌خواهی‌های قدرت‌های مسلط و انفعال دولت است.این جبهه باید نسبت به این مسئله حساس باشد، به مردم اطلاعات دهد و آنها را هوشیار کند».

مرعشی در ادامه درباره‌ ضرورت تشکیل جبهه‌ سیاسی فراگیر، تصریح کرد: «مردم متوجه این واقعیت شده‌اند که نبود سازمان‌های سیاسی گسترده و نیرومند، قدرت آنها را برای اعمال اراده‌شان کم می‌کند. قطعا اگر حضور مردم در انتخابات متکی به یک سازمان سیاسی بود اتفاقاتی که در بحث انتخابات و پس از آن شاهد بودیم در کشور نمی‌افتاد. به نظر می‌رسد به لحاظ نبود سازمان سیاسی نیرومند و فراگیر فرصت‌های طلایی ما به تهدید تبدیل شد. این تکلیف رهبران این جبهه را سنگین‌تر می‌کند تا از آگاهی و انگیزه‌ مردم برای ایجاد سازمان سیاسی بهره بگیرند و کشور را یک گام به جلو ببرند چرا که مطمئنا ما می‌توانیم این تهدیدها را به فرصتی برای سربلندی کشور و عزت نظام و مردم تبدیل کنیم». 

همچنین آذر منصوری معاون سیاسی جبهه مشارکت ایران، در‌گفت‌وگویی باایلنا، در تحلیل خود از تشکیل جبهه از سوی مهندس موسوی با تاکید بر اینکه تشکیل یک جبهه سیاسی در فضای کنونی کشور و در بین اصلاح‌طلبان یک ضرورت است، اظهار داشت: «انتخابات اخیر به ویژه نوع برخوردی که برگزار کنندگان انتخابات با رای مردم داشتند، ضرورت تداوم اصلاحات در کشور را دو چندان کرده است». 

وی ادامه داد: «ناامیدی در اردوگاه اصلاح‌طلبان هیچ جایگاهی ندارد و آنها با عزمی جدی‌تر به حرکت اصلاحی خود ادامه خواهند داد و معتقدم اتفاقات اخیر خللی در عزم و اراده اصلاح‌طلبان ایجاد نخواهد کرد».
 
منصوری تاکید‌کرد: «خواست مخالفان اصلاحات کشیده شدن مطالبات به خشونت است و در چنین فضائی قطعا هر مطالبه‌ای سرکوب می‌شود. بر این اساس معتقدم ادامه روند اصلاحات هم تاکید بر اعتراض مسالمت آمیز است و هم استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای جلوگیری از به خشونت کشیده شدن نارضایتی‌ها». 

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی تصریح کرد: «در شرایط فعلی جامعه ضرورت دارد مهندس موسوی با توجه به جایگاه و موقعیتی که در انتخابات اخیر پیدا کرده است با پیشبرد اقداماتی هم مطالبات را سازماندهی کند و هم برای استقرار رفتارهای دموکراتیک و تداوم اصلاحات در کشور تلاش‌کند». 

وی تاکید کرد: «در مقطع فعلی بهترین اقدام کارگشا و کم‌هزینه برای پیگیری مطالبات مردم، تشکیل این جبهه سیاسی در کشور است و امروز جامعه نیز منتظر اقدامات عملی مهندس موسوی برای تشکیل این جبهه است که امیدواریم هرچه زودتر این اقدامات آغاز شود». 

منصوری در پایان گفت: «به نظر می‌رسد در مقطع فعلی، کسانی که به فکر نجات کشور و مخالف اقتدارگرائی هستند، بر ضروت تشکیل جبهه از سوی مهندس موسوی تاکید دارند». 

از سوی دیگر دبیرکل حزب مردم سالاری نیز با تاکید بر این‌که این حزب قطعا از اولین تشکل‌های جبهه‌ سیاسی میرحسین موسوی خواهد بود، گفت: «از تشکیل این جبهه حتی طرفداران احمدی‌نژاد نیز باید استقبال کنند».

مصطفی کواکبیان نیز در گفت‌وگویی با ایسنا، با یادآوری حمایت رسمی حزب مردم‌ سالاری از میر حسین موسوی گفت: «کسانی که اتهامات ساختار شکنانه به امثال مهندس میرحسین موسوی در ماجراهای انتخابات و پس از آن نسبت می‌دهند، باید در افکار خود تجدیدنظر کنند». 

این نماینده مجلس با بیان اینکه هم‌اکنون تنها بحث شخص موسوی مطرح نیست، گفت: «با همین آماری که اعلام کرده‌اند، حدود 13 میلیون به شخصی رای دادند که امروز این اتهامات را جریان افراطی متوجه او می‌کند، به عبارتی خدایی ناکرده در مملکت ما 13 میلیون وابسته به قدرت‌های خارجی و عناصر شورش‌گر و افراطی خارج از نظام داریم». 

از سوی دیگر، محمد خوش‌چهره نیز در گفت‌وگو با ایلنا، با استقبال از تشکیل یک جبهه سیاسی از سوی موسوی تصریح کرد: «در یک فضای سالم و مناسب و در جهت تقویت سرمایه‌های اجتماعی و مردم‌مدار که خود را در غالب مشارکت و حضور در عرصه‌های سیاسی نشان می‌دهد، قطعا چنین اقدامی توصیه می‌شود». 

نماینده مجلس هفتم پیش شرط حضور و مشارکت مردم را باور و اعتماد به مسوولان عنوان کرد و ادامه داد: «قطعا برای بازسازی باور عمومی و ارتقاء اعتماد عمومی جامعه تشکیل حزب می‌تواند مفید واقع شود». 

خوش‌چهره با بیان اینکه بحث محتوایی و تحلیلی در این زمینه را در آینده ارایه می‌دهد، گفت: «وحدت و انسجام ملی پس از انتخابات ضربه خورد که باید ترمیم شود».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۳:۵۵ - ۱۳۸۸/۰۴/۲۵
0
0
با درود
در مورد تشکیل جبهه یا حزبی که قرار است از طرف مهندس موسوی تشکیل بشود . امیدوارم ایشان از پیشوند و پسوند اسلامی استفاده نکنند وگرنه من یکی ول کنش نخواهم بود. مثلا حزب ...اسلامی یا جبهه ...اسلامی. اگر ایشان کلمه اسلامی را به دم حزب یا جبهه شان وصل کنند از حالا بهشان میگویم که طرح ایشان شکست خواهد خورد حالا میگوئید نه، شب دراز است و قلندر بیدار. شرمنده از این لهن رک بنده پاینده ایران ، پاینده سهرابها و ندا ها
ذره بین
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین