کد خبر: ۹۱۲۰۸
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۳:۱۲
ضمن تشریح جزئیات یک مثلث تحرک سیاسی، اعلام شد

رئیس مجلس: از طریق دستگاه قضایی و امنیتی مسائل را پیگیری می‌کنیم

باید از طرح بیانات تند و خشن نسبت به یکدیگر پرهیز کنیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس مجلس اظهار داشت: «قطعاً مجلس شورای اسلامی به عنوان خانه ملت می‌تواند مبدع وفاق ملی کشور باشد به شرط این که در درون خود با آرامش و متانت عمل کند و از بسیاری از مسائل خود اختلافی به پرهیزد و با برادری ذهن خود را به مسائل اصلی و کلان جهت دهد».

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، علی لاریجانی روز یکشنبه در اولین جلسه ‌علنی پس از پایان تعطیلات تابستانی مجلس ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: «در هفته‌های گذشته و خصوصاً روزهای اخیر مسائلی در کشور بروز نمود که هر چند درباره آن بحث‌های گوناگون به عمل آمد و منظرهای مختلف در نزد مردم مکشوف گردید و این که در شرایط متفاوتی قرار گرفته‌ایم، اما بعدی از این زنجیره حوادث کمتر مورد توجه قرار گرفته است».

لاریجانی افزود: «حرکت انقلاب اسلامی در طی سی سال گذشته جریانی سیال و تکاملی در بین ملل اسلامی ایجاد نمود که هر چند با مقاومت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی سنگین مواجه بود اما جوهره نو و منطبق یا فطرت انسانی آن موجی از بیداری را در میان مسلمانان تدارک کرد که در هر منطقه‌ای متناسب با جغرافیای سیاسی، اجتماعی آن، مختصات بومی به خود گرفت و این وجه تمایز حرکت انقلاب اسلامی از مکاتب دیگر نظیر مارکسیسم بود که صلب و قالبی دنبال تکرار یکسان یک مدل بودند».

رییس مجلس تصریح کرد: «بیداری نشات گرفته از انقلاب اسلامی در لبنان به نوعی، در عراق به شکل دیگر، در افغانستان به نحوی متمایز و در فلسطین در سیمایی دیگر ظهور یافت و در بسیاری از بلاد اسلامی تکرار متفاوت پیدا کرد نه تکرار کلیشه‌ای».

وی ادامه داد: «این امر طراوت و شادابی حرکت پیش رونده به انقلاب عطا نمود که بسیاری از صاحب نظران غربی از درک آن عاجز بودند و گاه این تفاوت‌های قالبی را تفاوت جوهری می‌پنداشتند».

لاریجانی اظهار داشت: «خصوصاً در سال‌های اخیر بعد از تجربیات فراوان و فراز و فرودها و مقاومت نظام اسلامی در مقابل دسایس آمریکا و صهیونیزم، جایگاه ایران در تاثیرگذاری منطقه‌ای کاملاً برجسته گردید به نحوی که با استراتژی دقیق داهیانه رهبران جمهوری اسلامی، دکترین اقدام پیش‌دستانه بوش که جنگ طلبی مدرن قرن اخیر بود، با شکست مفتضحانه مواجه شد، هرچند در این مبارزه ابتدا برخی کشورها همراهی داشتند اما پس از جنگ افغانستان و عراق آنها به نوعی انقیاع و تسلیم در برابر آمریکا وادار شدند».

وی گفت: «تنها جمهوری اسلامی ایران بود که علی‌رغم هیاهو و جنگ روانی آمریکا در مقابل این دکترین مخرب ایستاد و پوشالی بودن آن را عیان نمود این مهمترین هدیه‌ای بود که جمهوری اسلامی به بشریت امروز داد و از رفتار جنگ طلبانه مدرن جلوگیری کرد».

وی تصریح کرد: «نتیجه‌ این حضور انقلابی را در صحنه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی چه در لبنان، عراق و افغانستان و فلسطین و چه در پرونده هسته‌ای مشاهد نموده‌ایم».

رییس مجلس در ادامه یادآور شد: «گاهی برخی صاحب‌نظران آمریکایی دلیل پرخاشگری خود نسبت به ایران را تغییر جایگاه ایران و به هم ریختگی توازن قوا در منطقه بیان داشته‌اند و درست در نقطه مقابل، وضعیت ایران پایگاه دلبستگی و امیدواری جریان‌های نواندیش در منطقه گردید و به همین جهت جمهوری اسلامی نقش استراتژیک در منطقه یافت شکوه انتخابات و حضور هشتاد و پنج درصدی ملت در پای صندوق‌های رای مدل زیست اجتماعی دموکراتیک و دینی نظام اسلامی را برجسته نمود».

رییس مجلس خاطرنشان کرد: «خیلی عجیب نبود که دشمنان خصوصاً آمریکا و اسرائیل تلاش خود را مصروف مشوه جلوه دادن چنین جایگاهی نمایند».

وی افزود: «حرکت‌های عجیب و غریب رسانه‌ای و دخالت‌های عجولانه برخی کشورها که سر از چنین استراتژی داشته است به همین میزان دل نگرانی برای دوستان فراهم نمود».

لاریجانی تصریح کرد: «جای این سوال اساسی وجود دارد که چرا سیاست‌مداران چنین مجال تبلیغاتی برای دشمن فراهم نموده‌اند تا غرب ترغیب شود گزنده سخن بگوید و تصورات واهی پیدا کند».

علی لاریجانی در ادامه با اشاره به سخنان اخیر وزیر خارجه آمریکا مبنی بر این که ما مجال گفتگو با ایران را فراهم کرده‌ایم لاکن آنها چنان درگیر مسائل داخلی خود هستند که نمی‌توانند تصمیم بگیرند گفت: «البته بدهم نیست که در چنین تخیلاتی غوطه‌ور باشند اما مناسب و ضروری است که نقادانه به اصلاح مسیر بپردازیم».

رییس مجلس اظهار داشت: «امام حسین(ع) می‌فرماید: "از نشانه‌های مرد دانا، نقادی او از گفتار خود و آگاهی خود از اسرار و آراء گوناگون است".

لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: «دوستان عزیز به نظر می‌رسد که اساس کار در این مقطع می‌تواند بر این سه وجه استوار باشد، اول: بیش از هر زمان دیگر به وحدت ملی جامعه توجه شود و همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند به ازای هر اختلاف نظری افتراها دامن زده نشود و افراد متهم نشوند؛ تلاش اصلی تکیه بر اصول و مبانی جمهوری اسلامی و قانون اساسی باشد که مبنای وحدت جامعه است».

وی در ادامه گفت: «طبیعی است که با چنین رویکردی باید نسبت به بسیاری از مسائل اختلافی خود گذشت نمود و از طرح بیانات تند و خشن نسبت به یکدیگر حتی اگر از وجهی درست هم باشد در چنین شرایطی پرهیز کرد چرا که مخل وحدت ملی جامعه است».

وی در ادامه گفت: «دوم: نظرات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به عنوان مظهر وحدت ملی کشور مورد توجه همگان قرارگیرد. جمهوری اسلامی در پناه رهبری حضرت امام (قدس‌ سره) و حضرت آیت الله خامنه‌ای دامت برکاته در این سی سال تجربه‌ای ارزشمند از پیشرفت و مقاومت اندوخته است. باید از گذشته درس آموخت».

لاریجانی ادامه داد: «سوم: آرامش و ایجاد فضای امن برای همه جریان‌ها اولویت باشد تا در سایه آن امکان حرکت توسعه کشور فراهم آید؛ وقت و فکر و ذهن صاحب نظران مصروف پیشرفت کشور شود؛ لذا از هر تحرک بیانی و قلمی و اجتماعی که ظرفیت ناامنی در کشور پیدا می‌کند پرهیز شود این به معنای نادیده انگاری حقوق اساسی ملت نیست بلکه زمینه‌سازی جهت تحقق حقوق اساسی ملت است».

رییس مجلس گفت: «مجلس شورای اسلامی به همه سیاست‌مداران، احزاب و صاحب نظران توصیه می‌نماید در اقدامات خود به این مثلث تحرک سیاسی توجه نمایند نمایندگان ملت ضامن حقوق تک تک افراد جامعه هستند و با دقت حوادث اخیر را دنبال نموده و هشدارهای سیاسی، امنیتی داده‌اند و از طریق دستگاه قضایی، امنیتی مسائل را پی‌گیری خواهند نمود».

لاریجانی افزود: «اصرار ما به ایجاد فضای آرام برای احقاق حقوق ملت است چه در بعد داخلی و چه خارجی قطعاً مجلس شورای اسلامی به عنوان خانه ملت می‌تواند مبدع وفاق ملی کشور باشد به شرط این که در درون خود با آرامش و متانت عمل کند و از بسیاری از مسائل خود اختلافی به پرهیزد و با برادری ذهن خود را به مسائل اصلی و کلان جهت دهد».

وی تصریح کرد: «البته کشورهایی که در ماجرای اخیر با سوء استفاده رسانه‌ایی قصد تخریب جایگاه ایران را داشتند متوجه خواهند شد که ایرانیان از نظر عقاید هر چند اختلافی داشته باشند اما در لابه لای موی‌های دروغین آنها لبخند کریه آنها را مشاهده کرده و در مقابل آنان ایستادگی خواهند نمود و قدرت جمهوری اسلامی آن گونه نیست که با چند مانور تبلیغاتی آنها بتوانند نفوذ آن را کاهش دهند و به موقع پاسخهایی ایران را دریافت خواهند نمود».

رییس مجلس همچنین در سخنانش با تبریک اعیاد شعبانیه و روز پاسدار گفت: «حضرت رسول (ص) فرمودند شعبان ماه من است این ماه فرصتی است تا با معرفت تقرب به سوی پروردگار حاصل شود اعیاد بزرگ در این ماه امکان درک سیره و سلوک اولیاء دینی را فراهم می‌کند».

رییس مجلس همچنین با تبریک اعیاد شعبانیه خصوصاً میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار گفت: «برای دلاور مردان سپاه پاسداران مردان مجاهد جبهه‌های دفاع مقدس عرض تعظیم و احترام دارم که چنین روزی را برای خویش انتخاب نمودند و تأسی نمودند به آن ولی خدا که از پیامبر (ص) نقل فرمودند خدا کارهای مهم و بزرگ را دوست می‌دارد و کارهای پست و حقیر را نمی‌پسندد».

وی گفت: «مجاهدت فی‌سبیل‌الله بزرگترین عملی است که عزت نفس برای شخص مجاهد و سرافرازی برای امت فراهم می‌سازد و سپاه پاسداران در چنین تفکری بنا نهاده شده است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین