محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور در گفتوگویی تلویزیونی در رابطه با میزان آشنایی رئیسی با روابط بین الملل و سیاست خارجی گفت: رئیس جمهور شهیدمان بین رئیس جمهورهای سابق تنها رئیس جمهوری بود که ایده سیاست خارجی داشت! تئوریهایی که در دولتهای قبل برای سیاست خارجی مطرح شده بود، عموما ترجمه همان ایدههای طرفهای غربی بود؛ لذا همان رویکردی که یک لیبرال دموکراسی غربی مطرح میکرد برای سیاست خارجی، از طرف دولت جمهوری اسلامی نیز همان ایده مطرح میشد؛ یعنی فکر میکردند با کپی برداری از ایدههای آنها میتوانند تعامل مثبتی برای حوزه سیاست خارجی داشته باشند. اما خب جواب نداد.
جمشیدی تصریح کرد: آقای رئیسی به لحاظ کلان همانطور که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم مطرح کردند، سیاست خارجی را مبتنی بر انقلابی گری و عقلانیت طراحی کردند و اعتقاد داشتند. هدف این بود که تعادل به سیاست خارجی ایران برگردد.
وی بیان اینکه، آقای رئیس جمهور در تمام سفرهای خارجیشان دیدار با تجار از برنامههای اصلیشان بود، افزود: هیئتی از تجار داخلی پیش از دیدار رایزنیهای را انجام میداند و تجار طرف مقابل نیز در جلسه میآمدند و آنجا در حضور رئیس جمهور مشکلاتشان را میگفتند و آقای رئیس جهور همانجا دستور میداند یا برای بعضیها میگفتند که این در تهران نیاز به بررسی دارد.
جشیدی با اشاره به توافق ایران و عربستان در دولت سیزدهم گفت: بعضیها بعد از توافق ایران و عربستان کاسه داغتر از آش شدند، و جالب اینکه سیدحسن نصرالله غز لبنان اولین کسی بود که حمایت کرد و بعد برادران مقاومت از یمن حمایت کردند.
وی اضافه کرد: میخواستند سیاست دولت که درست بود را زیر سوال ببرند، ولی برادران مقاومت خودشان پاسخ دادند.
وی اضافه کرد: ولیعهد عربستان از طریق رییس جمهور چین درخواست کرده بود که این رابطه را درست کنید.
جمشیدی تاکید کرد: همین طور الان بحرین از طریق روسیه به ایران پیغام داده است تا روابط عادی شود.