روزنامه والاستریت ژورنال بهنقل از برخی مقامات مطلع از مذاکرات آتشبس میان اسرائیل و حماس نوشته است که قطر و مصر به رهبران این گروه گفتهاند در صورت موافقت نکردن با آتشبس، احتمال «بازداشت، مسدود شدن داراییها، تحریم و اخراج آنها از دوحه وجود دارد».
در گزارش والاستریت ژورنال که ۱۸ خرداد منتشر شد، آمده است که هشدارهای قطر و مصر به رهبران حماس «بهدستور» دولت جو بایدن صورت گرفته که در جستجوی راهی است تا حماس را برای دستیابی به توافق با اسرائیل و نجات دولت خود از ورطه سیاسیای که بهدلیل این جنگ در آن افتاده، ترغیب کند.
مخالفت درونحزبی دموکراتها با جو بایدن خود بهخاطر عرضه مداوم تسلیحات آمریکا که اسرائیل برای بمباران غزه از آن استفاده میکند و انتقاد جمهوریخواهان بهدلیل اعمال فشار بر اسرائیل برای کاهش تلفات غیرنظامیان در مجموع این جنگ موجب فشارهای سیاسی بر بایدن را افزایش داده است.
با این حال، به نوشته والاستریت ژورنال، هشدارها به رهبران حماس تأثیر منفی داشته و روز پنجشنبه ۱۷ خرداد، پس از طرح این تهدیدها، اسماعیل هنیه، از رهبران این گروه که در قطر به سر میبرد، گفت که با توافقی که شرایط این گروه را در نظر نگیرد، موافقت نخواهد کرد.
هنیه با ارسال پیامی از جانب یحیی سنوار گفت که پیشنهاد فعلی – که یک هفته پیش توسط خود بایدن در یک کنفرانس خبری مطرح شد – برای حماس غیرقابل قبول است، چراکه از نظر این گروه، «تضمینی برای پایان جنگ نداده است».
بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن در یک تماس تلفنی از امیر قطر خواسته تا «تمام اقدامات مناسب را برای اطمینان از پذیرش توافق توسط حماس به کار گیرد».
با این حال مقامات آمریکایی گفتند که هنوز پاسخ نهایی حماس در مورد پیشنهاد آتشبس را دریافت نکردهاند. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، گفته است «ما همچنان منتظر پاسخ رسمی حماس هستیم. برخی از نظرات کلی و عمومی را دیدهایم، اما آنها را بهعنوان نظر رسمی در نظر نمیگیریم.»