آفتابنیوز : آفتاب: امامجمعه مشهد گفت: «حمایت از دین پشت سر ولایت کامل میشود چراکه همه ادعای دینداری دارند و داعیهدار دین هستند».
حجتالاسلاموالمسلمین سیداحمد علمالهدی به مناسبت هفته جانباز، در سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع)، امروز در جمع جانبازان مشهد اظهار داشت: «دفاع از دین جز در مسیر ولایت امکانپذیر نیست و این محور در جانبازی باید اساس باشد».
وی تاکید کرد: «حضرت عباس (ع) الگوی مقاومت در دفاع از دین و ولایت است و امروز روزی است که غربت مقام ولایت به جایی رسیده که جانبازان باید قد علم کنند و نشان دهند که از ولایت دفاع میکنند».
امام جمعه مشهد با تاکید بر اینکه امام راحل فردی حکیم و در کارهایش حکمتی عجیب حاکم بود، تصریح کرد: «در قضایای اخیر، فردی به من گفت، شما چه ادعایی دارید همه از دین حرف میزنند، مگر این کاندیدایی که بر ضد ولایت فقیه بیانیه داد از دین نگفته بود؟ از کجا معلوم حرف او در مورد دین درست نباشد»؟
علمالهدی افزود: «به او گفتم، شما باید عقل داشته باشید، من روحانی محاسن سفید که 50 سال در کار دین هستم، در تشخیص دین جلوترم یا آقایی که مهندس و طبیب است»؟
امام جمعه مشهد معتقد است: «متاسفانه جانبازانی داریم که جانبازی را سرمایه رانتهای اقتصادی و آلاف دنیا کردهاند و بدبختتر از آنها، جانبازانی هستند که جانبازی را سرمایه مطامع سیاسی دیگری میکنند. جانبازانی هستند که به ناحق برای حمایت از کسی که میخواست به مقامی برسد، جانبازی را ابزار رسیدن به قدرت کردند».
وی با بیان اینکه "جانباز را فریب داده، برای صید و بهرهبرداری، با او لفظ قلم حرف میزنند"، خاطرنشان کرد: «در قضایای اخیر برخی از خانوادههای شهدای معروف نظام در ستادها فعال بودند، دو همسر شهید نامی نظام در این ستادها رفتوآمد داشتند و آن ستاد هم از این اسم استفاده کرد».
وی افزود: «در یک حرکت اعتراضی اعضای برخی ستادهای کاندیداها به دفتر من آمدند، الحمدلله در مشهد خانواده شهید کم داشتند و چند تا خانواده شهید از تهران آورده بودند! یک خانم خود را خواهر شهیدی معروف معرفی کرد، گفتم اشکال شما این است که خواهر شهید هستید اگر مادر و دختر شهید بودید ابزار نمیشدید، چون شهید را درک نکرده و رنجی نبردهاید»!
امام جمعه مشهد خطاب به جانبازان افزود: «هر بیخوابی که از سر شب تا صبح برای درد، تحمل میکنید یک شهادت برایتان ثبت میشود، شهیدی که در جنگ به لقاءالله رفت، یکبار شهید شد ولی شما در پروندهتان هزار بار شهادت ثبت کردهاید».
وی خاطرنشان کرد: «شهادت در نظر شهدا بسیار برجستهتر از پیروزی بر دشمن یا تسلط بر اهداف بود. این حال و هوا طی این 20 سال نیست، همان شب و همان لحظه تمام شد، ولی آنچه که مانده است نقص جسمی و مشکلات خانوادگی است، نگرانیهای متراکم و انباشته شده زیادی در زندگی جانبازان وجود دارد که در زندگی دیگران نیست».
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه، جانباز باید مقام خود را با حضرت ابوالفضل (ع) بسنجد و اصول و الگوی خود را قمر بنیهاشم (ع) بداند، تصریح کرد: «در همزمانی ولادت حضرت عباس (ع) به عنوان روز جانباز نکات قابل توجهی است زیرا از لحظه جانبازی ایشان تا لحظه شهادت فاصله چندانی نیست، بعد از اینکه دستهای حضرت عباس(ع) قطع شد چند لحظه بعد به شهادت رسید. بنابراین دوران جانبازی حضرت ابوالفضل (ع) دوران کوتاه چند لحظهای بود و در حقیقت الگوی اسطورهای برای شهادت، پیش از الگوی جانبازی ایشان مطرح است».
امام جمعه مشهد با طرح این پرسش که چرا امام خمینی (ره) این روز را "روز جانباز" نامید، یادآور شد: «نکته مهم مقاومت حضرت ابوالفضل (ع) در جانبازی است».
وی ادامه داد: «حضرت عباس (ع) ملاک جانبازی خود را دفاع از دین و ولایت قرار دادند و اعلام کردند با وجود اینکه دستشان قطع شده، از کار افتاده نیستند و در موضع خود محکم ایستادهاند».
علمالهدی افزود: «اقدام دوم حضرت ابوالفضل (ع) این است که بعد از قطع شدن دست راستشان، تکلیف را رها نکردند و مشک را به دست چپ انداختند. جانباز باید به این دو نکته توجه داشته باشد».
وی ادامه داد: «نکته سوم در نامگذاری این روز به نام جانباز، پناه بردن از نفس به خداست، یکی از مواردی که به سراغ جانباز میآید، نفس است. حضرت ابوالفضل(ع) امتحان خود را در فرات پس داده بود با این حال از نفس خود میترسد و میگوید، "یا نفس لا تخفی من الکفار"، بحث ترس از هوای نفس نیست، ترس از وحشت نفس در مقابل کفار مطرح است».