سعید جلیلی نامزد اصولگرایان رادیکال در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری شامگاه چهارشنبه در برنامۀ تلویزیونی گفتوگوی ویژۀ خبری گفت: اصلا چرا ما باید نفت بفروشیم؟ مگر کسانی که نفت ما را میخرند چه کار میکنند؟ آنها به فرآورده تبدیل میکنند. خوب خودمان به جای آن که نفت خام را بفروشیم همین کار را بکنیم. قیمت بیشتری هم دارد!
او که سومین حضور انتخاباتی خود را تجربه میکند دو روز پیش افزایش فروش نفت در دولت آقای رییسی را به حساب طرح خود گذاشته و گفته بود بر اساس آن طرح از ۳۰۰ هزار بشکه در روز به یک میلیون و نیم بشکه در روز رساندیم به جای تکرار آن ادعا موضوعی دیگر را مطرح کرد.
تغییر موضع درباره نفت البته تنها تفاوت او در برنامه تازه با قبلی نبود. جلیلی چهارشنبه شب لباس سیاه عزای مرحوم رییس جمهور فقید را هم از تن به درآورده و پیراهن سفید پوشیده و ظاهرا آمادۀ مناظرهها شده بود.
جدای این حاشیه و دربارۀ ایدۀ او یک کارشناس اقتصادی به عصر ایران گفت: سخنان جلیلی مثل این است که یک کشاورز گندم بگوید اصلا چرا گندم بفروشم؟ گندمها را به آرد و بعد نان تبدیل میکنم و با قیمت بالاتر میفروشم. مشکل، اما این است که دولت مشتری گندم اوست نه مشتری نانی که میخواهد طبخ کند تازه اگر این کار را انجام دهد!
دربارۀ سخنان دو روز قبل او که افزایش فروش نفت را به حساب طرح ارایه شده دولت سایه به مرحوم رییس جمهور فقید گذاشته بود نیز این نکته گفتنی است که بعد از شروع جنگ اوکراین آمریکا چشم خود را به روی فروش نفت ایران به چین بست تا بازار ملتهب نشود و اگر ترامپ بازگردد و جنگ اوکراین خاتمه یابد اوضاع به روال سابق بازمی گردد و آن وقت آقای جلیلی میتواند با خیال آسوده نفت فروش نرفته یا انبار شده روی کشتیها را به فرآورده تبدیل کند!
دیدگاههای تخیلی سعید جلیلی و لحن و چهرۀ سرد و خشک او، اما از نظر برخی به سود نامزدهای دیگر است. چون انگیزۀ رأی به رقیبان او را ایجاد میکند و این اشاره هم لازم است که گاه جلیلی فراموش میکند سه سال از عمر دولت مرحوم رییسی میگدرد و به نظر میرسد برخی از مسایلی که طرح میکند از روی جزوه ۱۴۰۰ است به گونهای که دربارۀ کارخانۀ هپکو آماری از کاهش تولیدات داد و بعد به یاد آورد در ذهن بیننده این پرسش شکل میگیرد که چرا در این زمینه به آقای رییس جمهور فقید طرح و مشاوره نداده بود و بلافاصله اضافه کرد البته در دولت آقای رییسی در حال اصلاح بودند.
به آقای سعید جلیلی باید یادآور شد بودجه ۲۴ هزار میلیارد تومانی صدا وسیمایی که برادر او مرد شمارۀ ۲ آن است از محل فروش نفت تأمین میشود و اگر نفت نفروشیم بسیاری از ریخت و پاشها باید متوقف شود.
بعد از آن که محمد باقر قالیباف طعنه زد که افراد باید کارنامه ارایه کنند نه آن که فقط حرف بزنند و ادعا کنند و متوجه سعید جلیلی دانسته شد او میکوشد از فعالیتهای خود در این ۱۱ سال بگوید. هر چند مشخص نمیکند دقیقا در این ۱۱ سال که رییس دولت سایه بوده اعضای ارشد آن که قرار است در صورت پیروزی او از سایه بیرون بیایند چه کسانی هستند و چرا نام آنها را ذکر نمیکند؟