کد خبر: ۹۱۴۴۱۵
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲

جزئیات جدید از ساخت مسکن چینی در پایتخت

هدایت، مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه چینی ها در مرحله نخست ۲۰۰ هزار مسکن در ۲۲ منطقه تهران احداث خواهند کرد گفت: ساخت مسکن با الگوبرداری از محله اکباتان در دستور کار است.
جزئیات جدید از ساخت مسکن چینی در پایتخت
آفتاب‌‌نیوز :

مطرح شدن ماجرای ورود چینی‌ها به بازار مسکن تهران به خصوص بافت فرسوده از ماه‌های گذشته حرف و حدیث‌های زیادی را در پی داشته است.

مخالفان ورود چینی‌ها به بازار مسکن معتقد هستند که توانایی شرکت‌های داخلی اگر بیشتر از چینی‌ها نباشد کمتر نیست. اما موافقان ورود چینی‌ها نیز می‌گویند که سازندگان ایرانی با ورود به بافت فرسوده نه تنها واحد‌های مسکونی را با مدت زمان طولانی می‌سازند بلکه علاقه‌ای به ورود به بافت فرسوده و پذیرا شدن ریسک و مخاطرات در این مناطق را ندارند.

مهدی هدایت مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران معتقد است که اگر چینی‌ها تامین مالی و انتقال تکنولوژی را سرلوحه کار خود قرار دهند مشکلی برای همکاری با شرکت چینی که این روز‌ها در تهران مستقر شده است نخواهد بود.

او می‌گوید: در مرحله نخست قرار است ۲۰۰ هزار مسکن توسط چینی‌ها در ۲۲ منطقه تهران احداث شود، اما آنچه که در بافت فرسو n ه بسیار حائز اهمیت است این است که چالش نوسازی بافت فرسوده به خصوص در تهران حول این محور است که سازندگان ایرانی به دلیل اینکه اتمام پروژه‌ها را طولانی می‌کنند، ساکنان این محلات از اینکه به تجمیع واحد مسکونی خود علاقه نشان دهند خودداری می‌کنند.

نکته‌ای که مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران به آن تاکید می‌کند این است که متاسفانه در بافت فرسوده به دنبال پروژه‌های بزرگ مقیاس نرفته ایم.

او در خصوص تولید مسکن و محله‌هایی شبیه اکباتان تاکید دارد و می‌گوید: به دنبال ساخت محله‌هایی شبیه محله اکباتان هستیم.

متن کامل گفتگوی خبرنگار خبرگزاری «بازار» با «سید مهدی هدایت» مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران را با هم می‌خوانیم:

قرار است که چینی‌ها ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در ۲۲ منطقه تهران احداث کنند

* در سوال نخست بفرمایید که چینی‌ها قرار است در تهران چه تعداد مسکن به خصوص در بافت فرسوده احداث کنند؟

آنچه که باید در خصوص ساخت مسکن توسط چینی‌ها در تهران باید به آن اشاره کرد باید گفت که هنوز در مرحله تفاهم هستیم. اما قرار است که چینی‌ها ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در ۲۲ منطقه تهران احداث کنند.

قرار است چینی‌ها با تامین منابع با رویکرد نوسازی بافت فرسوده و ساخت پروژه‌های بزرگ مقیاس به این بافت‌ها ورود و کمک کنند. موضوع انتقال تکنولوژی جدید نیز شرط دیگری است

* گفته می‌شود که شهرداری تهران به عنوان متولی این پروژه برای چینی‌ها شرط و شروطی گذاشته است؟

یک شرکت چینی در حال حاضر در تهران مستقر و جلسات هفتگی با آن‌ها برگزار می‌کنیم. دو شرط برای ورود چینی‌ها به بافت فرسوده تهران در نظر گرفته شده است که فکر می‌کنم بار‌ها و بار‌ها به آن تاکید کرده ایم. قرار است چینی‌ها با تامین منابع با رویکرد نوسازی بافت فرسوده و ساخت پروژه‌های بزرگ مقیاس به این بافت‌ها ورود و کمک کنند. موضوع انتقال تکنولوژی جدید نیز شرط دیگری است. در تاکیداتی که ما به آن بسیار حساس هستیم این است که باید چینی‌ها در پروژه‌ها از کارگران ایرانی و مصالح ساختمانی ایرانی استفاده کنند.

قرار است پول چینی‌ها از مسیر یوزانس تامین شود

* قرار است چینی‌ها با قیمت بسیار نازلی مسکن بسازند؟ آیا تهاتر نفت با چینی‌ها صحت دارد؟

تهاتر نفت صحت ندارد. قرار است پول چینی‌ها از مسیر یوزانس تامین شود و ۵ سال بعد به نرخ بهره‌ای که در قرارداد یوزانس مشخص خواهد شد از محل فروش این واحد‌های مسکونی که توسط چینی‌ها احداث شده است منابع پس داده شود.

* معضل نوسازی و چالش بافت فرسوده به قدری افزایش یافت که مجبور هستیم از چینی‌ها کمک بگیریم؟ مگر سازنده‌های داخلی این توان را ندارند؟

چالشی که در بافت فرسوده به خصوص در بافت فرسوده تهران داریم این است که انبوه سازان ایرانی زمان اتمام پروژه را طولانی می‌کنند. به نظر می‌رسد که همین طولانی شدن زمان اتمام پروژه باعث می‌شود تا علاقمندی مردم برای مشارکت در بازسازی بافت فرسوده کاهش یابد.

چالش اصلی بافت فرسوده این است که هنوز هم برای تعریف پروژه‌های بزرگ مقیاس در محدوه بافت‌های فرسوده مشکل داریم

* چینی‌ها در چه بازه‌ای قرار است ساخت مسکن را به اتمام برسانند؟

چینی‌ها در در بحث انتقال تکنولوژی جدید قرار است در حدود یک سال پروژه‌ها را در بافت فرسوده به اتمام برسانند. همانطور که گفتم چالش اصلی بافت فرسوده این است که هنوز هم برای تعریف پروژه‌های بزرگ مقیاس در محدوه بافت‌های فرسوده مشکل داریم. یکی از دلایلی که سرمایه‌های کلان وارد نمی‌شود و هنوز هم در تجمیع‌های بزرگ اگر مالکان مشارکت نکنند کار پیش نمی‌رود همانا این است که ابزار قانونی برای اینکه اگر یکی از ساکنان محلات به تجمیع پلاک خود علاقه‌ای نشان نداد آن پروژه معطل مانده و رها می‌شود. چندین پروژه در حال حاضر چندین پلاک حاضر به تجمیع هستند، اما متاسفانه در میان این پلاک‌ها چند پلاک هستند همراهی نکرده و این پروژه‌ها منجر به شکست می‌شود. باید از تجربیات کشور‌هایی که در این حوزه موفق بوده اند استفاده کنیم تا بتوانیم برای محدوده‌های بافت فرسوده پروژه‌های بزرگ مقیاس تعریف کنیم. این نبود ظرفیت قانونی و بعضا هم آئین نامه‌های اجرایی باعث شده که تجمیع‌ها در محدوده‌های بافت فرسوده، پروژه‌های کوچک مقیاس باشد.

به جای اینکه می‌توانستیم صد‌ها پلاک و یا تا ۳۰۰ پلاک تجمیع کنیم و پروژه‌های شاخصی در محدوده‌های بافت فرسوده تعریف کنیم و بتوانیم کیفیت زندگی را افزایش دهیم، اما می‌بینیم که در بافت فرسوده تجمیع‌های بزرگ اتفاق نیافتاد. موضوعی که در تهران داریم این است که به لایه سخت نوسازی در بافت فرسوده تهران رسیدیم. در بخشی از تهران هنوز نوسازی صورت نگرفته است و این‌ها همان بدنه‌هایی است که در محدوده‌های فرسوده و ناکارآمد قرار گرفته است.

سالانه در شهر تهران برای موضوع استهلاک و مهاجرت و ازدواج و نوسازی بافت فرسوده باید ۱۵۰ هزار واحد مسکونی احداث کنیم

* آمار نوسازی شهر تهران آیا راضی کننده است؟ از زمانی که به عنوان مدیر عامل نوسازی شهر تهران منصوب شدید چه اقدام ویژه‌ای برای تهران صورت گرفته است؟

آمار نوسازی در شهر تهران در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ حدود دو برابر شد. نکته‌ای که به آن اعتقاد داریم و آنرا دنبال می‌کنیم این است که موضوع مسکن در تهران از موضوع بازآفرینی جدا نیست و این دو موضوع همسو با هم باید پیش بروند. اگر بخواهیم در این خصوص ریز شویم باید بگویم که در ۱۰ سال در تهران حداقل باید ۴۳۰ هزار واحد مسکونی نوسازی شود. اگر در تهران بخواهیم به حداقل مهاجرت‌های تهران و متولدین و ازدواج‌ها پاسخ دهیم، ۶ هزار هکتار باقی مانده بافت‌های فرسوده را نوسازی کنیم و مجموع این اقدامات در ۱۰ سال باید در تهران حدود ۱.۵ میلیون واحد مسکونی تولید و احداث شود. یعنی سالانه در شهر تهران فقط برای موضوع استهلاک و مهاجرت و ازدواج و نوسازی بافت فرسوده بتوانیم پاسخ دهیم باید در تهران سالانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی احداث کنیم.

قیمت مسکن در اکباتان ۲۰ درصد بالاتر از محلات همجوار است. چون یکی از محلات موفق است. ما با رویکرد‌های بهتر از محله اکباتان یک محلات الگوی جدیدی تعریف کردیم

* آیا برای شهر تهران به دنبال این هستید که محلات نمونه با ویژگی‌های روز دنیا احداث شود؟

متاسفانه علیرغم اینکه در شهر تهران بعد از انقلاب پروژه‌های با کیفیت مسکن ساختیم، اما در محله‌ای در تهران مثل اکباتان احداث نکرده ایم، اما به هر حال خارج از نگاه‌های سیاسی پروژه موفقی بوده است که ما الان می‌بینیم قیمت مسکن در اکباتان ۲۰ درصد بالاتر از محلات همجوار است. چون یکی از محلات موفق است. ما با رویکرد‌های بهتر از محله اکباتان یک محلات الگوی جدیدی تعریف کردیم با رویکرد تامین همزمان خدمات و سکونت، موضوع اشرافیت‌ها و پیاده مداری، بحث جدا کردن فضا‌های عمومی و خصوصی، معماری سبز و فضا‌های کار اشتراکی و نورگیری و اینکه بتوانیم در کنار بالکن برای تمام واحد‌های حیاط دار کوچکی در طبقات پیش بینی کنیم. با این رویکرد‌ها و اینکه کمترین نیاز مردم محله برای سفر‌های غیر ضروری مجبور به جابجایی شوند. ما این پروژه‌ها را تعریف کردیم و جالب است که همین پروژه‌ها از مسیر فراخوان و انتخاب بهترین طرح شروع شده است که چندین محله در شهر تهران در حال ساخت است.

* کدام محلات در کدام مناطق تهران با این ویژگی‌ها احداث خواهد شد؟

محله الگوی منطقه ۱۹ در زمینی به مساحت ۱۲ هکتار، محله الگوی نفرآباد، محله الگوی کمیل در منطقه ۲۲، محله الگوی ۰۶ و محله الگوی دوشان تپه جزو این محلات هستند. از این محلاتی که امکان ظرفیت زمین بود و می‌شد با مدل محلات الگو توسعه داد. این اقدامات هم به موازات در حال انجام است و یکی از بهترین محلات و شهرک‌های تهران خواهند بود.

منبع: بازار 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین